Zavrnitev kandidata

petrca002

Zelenc'
9. maj 2015
16
0
1
Slišali, slišali. Zakon o poštnih storitvah ureja področje "poštne tajnosti". Ampak to je pa zdaj že tako mimo teme
stupid-1.gif
da se opravičujem in se mi več ne da.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Kateri osebni podatki pa so bili razkriti? A šiht je osebni podatek oz osebna tajnost? Ali je to, "da išče nekdo šiht" dovolj osebno, da se razkritje tega smatra kot kršitev?

Potem se tudi razglednice iz dopustov smatrajo kot razkritje osebnih podatkov, ampak je OK, ker povečini sam za sebe piše? Kaj pa če je več kolegov na dopustu in nekdo v imenu tretjega razkrije da je ta oseba na dopustu, je to že kršitev osebnih podatkov tiste osebe?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.481
6.986
113
kolegi so fizične osebe, za njih veljajo drugačna pravila. Veliko bolj ohlapna, če hočeš...

kakorkoli, je ta debata brez veze. ali naj prijavi ali pa pač ne, da sama neke dopisnice piše in razpravlja po alterju (virtualni bife), je samo sebi namen, da ne rečem da drevesa umirajo za dopisnice ipd
rolleyes-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
No, mene dejansko zanima, kaj vse spada pod osebne podatke in kaj ne, kaj če se kdaj znajdem v takšni situaciji in po moji presoji kaj ne sodi sem, potem pa bom jebal ježa, če me kdo prijavi.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V končni fazi je tudi e-poštno sporočilo (email) brez tega da je digitalno podpisan in kriptiran po RFC standardu na nivoju poštne razglednice...

Če se že gremo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Tako je, in glede na tisti zakon o oseb. podat. je pošiljanje e-sporočila čisto OK način obveščanja kandidata o zavrnitvi, zakaj je potem dopisnica drugače?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.481
6.986
113
najbrž je zato nemogoče od katerekoli državne službe (vsaj v KR) dobiti karkoli na mail.

@darjan
vprašaj tistga, ki to ureja ali skrbi da se upošteva. Pa magari informacijsko pooblaščenko. Naj ti ta zakon raztolmačijo, da boš razumel. Ali je alter ful verodostojen? Ali pa gre za zafrkavanje OP, ker se ti zdi da preveč komplicira?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Ne ne, resno mislim, saj mogoče bi alter ponudil kakšen link do "seznama", kar bi bilo še najlažje.

Drugače pa nima veze, če od državne službe ne dobiš nič na mail, če je v zakonu izrecno napisano:

(2) Obvestilo o neizbiri lahko delodajalec pošlje po elektronski poti na elektronski naslov kandidata, o katerem je kandidat seznanil delodajalca za namen obveščanja o neizbiri po prejšnjem odstavku.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Tu gre bolj za ranjen ego, kot kaj drugega. Meni se osebno zdi nesmiselno izgubljat energijo z delodajalcem, ki te je zavrnil. Ne bo zadnji. Če bi lahko poslal pismo v kuverti ali email? Mogoče. Ampak to je že mimo. Rajši se fokusiraš na naslednje potencialne delodajalce.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
takle pač mamo, na mimovrste so nas 1x pred leti opozorili, ko smo neke garancijske pošiljali, ker je bila v poštni vrečki položnica, in se je skozi vrečko videlo ime, itak je pa potem še bila čez vrečko nalepka z imenom in naslovom ... ampak ja, je bil problem da se je s položnice videlo iste podatke
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Tu gre bolj za ranjen ego, kot kaj drugega. Meni se osebno zdi nesmiselno izgubljat energijo z delodajalcem, ki te je zavrnil. Ne bo zadnji. Če bi lahko poslal pismo v kuverti ali email? Mogoče. Ampak to je že mimo. Rajši se fokusiraš na naslednje potencialne delodajalce.

po moje se pa ne gre za ego, gre se za to, da je pri nas čisto normalno, da nekdo dela malo po svoje mimo zakonov, šalabajzerji na vsakem koraku.

je pa res, da nima smisla zgubljat časa, enostavno jim pošlješ mail, jih opozoriš da pač delajo narobe in upaš, da se bojo s tega kaj naučili
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Problem bi jaz rekel, da je v tem, iz strani delodajalca, da sploh nihče ne ve, 100% zagotovo, kaj se sme in kaj ne sme.

Počasi bomo kot USA, kjer lahko vsak toži vsakega za vsako bedarijo, če se mu le da, ker je birokracije že toliko, da se med seboj prepleta in nič ni več črno belo, potem pa na sodiščih komot dobiš, če imaš dovolj dobre odvetnike.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
vejo že, samo zakaj pa bi? če se itak nič ne zgodi ... recimo meni so 3x poslali mail že iz mariborske razvojne agencije, oz celi listi, brez bcc, in se pač vidi par 100 mailov, ko so prvič tak poslali, sem jih opozoril oz jih povprašal če je mogoče prišlo do napake, zdaj pa so že tretjič isto poslali, se pravi, je to običajna praksa ... težko je dobit zgleda v enem človeku, da ima veze in da zna pošiljat maile
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
gospodična, jaz mislim da prejeta dopisnica ni tvoj največji problem v tvojem življenju, tako da bi energijo preusmeril drugam.
smirk-1.gif

petrca002

Zelenc'
9. maj 2015
16
0
1
Točno to in tako sem tudi naredila. Brez skrbi ne vlagam svoje energije v take malenkosti, sem že skoraj pozabila, se je pa debata tu gor tako lepo razživela da nisem mogla bit tiho, ker sem baje "jezična"
aplauz.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tako je, in glede na tisti zakon o oseb. podat. je pošiljanje e-sporočila čisto OK način obveščanja kandidata o zavrnitvi, zakaj je potem dopisnica drugače?

Email se šteje kot "pismo v ovojnici" V poštnem odjemalcu vidiš email, vendar ga ne smeš odpirat, če tebi ni namenjen.
write.gif