Zavorni diski

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Očitno imajo poleg marketinga tudi zelo dober oddelek za kontrolo kakovosti pri prevzemu/označbi diskov z ATE blagovno znamko.
grin1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Potem pa delajo nekatere produkte SAMO za ATE, ker jih ni za dobit drugje?

ATE ceramic ne tržijo sami, protikorozijsko zaščiteni textarjevi niso tako kot ATE ipd. Meni je čisto vseeno, pri BMWju itak vse pride mešano. Na odlitku je BMW znakec, Textar znakec in ATE vse na eni ploščici.
hysterical-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Očitno imajo poleg marketinga tudi zelo dober oddelek za kontrolo kakovosti pri prevzemu/označbi diskov z ATE blagovno znamko.
grin1.gif

tričetrt je marketing, očitno
opažam pa "trend" naravnanosti predvsem kar se tiče zavor določeni znamki, čeprav npr ing. Ullrich Guellering, 36 let na zavorah, trenutno zaposlen kot tehnični trener na TRWju, takoj pove, da je težav z materiali zanemarljivo malo, napak pri montažah pa ogromno

Na primer sem 100%, da 90% ljudi še ni slišalo za UFI filtre, čeprav so v vseh top znamkah, BMWjevi euro 6 motorji imajo kompleten modul s platičnim ohišjem vred te znamke
marketing zna bit =ba, druga stvar pa je prepričati že prepričanega

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kaj je trenutno točen problem glede tega marketinga? Če cena/kvaliteta štima mene boli patak kolk vložijo v marketing ali ne.

Meni je super, če praviš, da jih Textar dela. Se pravi sem dobil OEM BMW zavore za 1/3 cene.
tongue-1.gif

B81

22. jul 2007
37.019
10.542
113
Vprašanje, če komu znano... ležaji SKF bi naj bili kar v vrhu kvalitete in me zanima, če obstajajo ponaredki, ker bom vzel komplet za avto, ki je nekih 40% ceneje, kot original (v DE - Ebay) 10X

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.772
6.761
113
pri taščici
Glede ploščic. Ravnokar vrgle dol izrabljene Ferodo ploščice ki sem jih pred 50 kkm kupil pri GMT.
Prejšnje original opel so zdržale 160kkm.
Ferodo hvala lepa. Vožnja podobna ves čas, te ploščice so res nekoliko več bremzale po klancih.
Sedaj sem vzel "potokarjeve" pa da vidim če bo treba tudi te menjati, ali bodo preživele avto.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Vprašanje, če komu znano... ležaji SKF bi naj bili kar v vrhu kvalitete in me zanima, če obstajajo ponaredki, ker bom vzel komplet za avto, ki je nekih 40% ceneje, kot original (v DE - Ebay) 10X

Gotovo obstajajo. Pred leti se je našel kolega, ki je Švabom dokazal, da je v štacuni kupil ponarejen (FAGov) ležaj...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Glede ploščic. Ravnokar vrgle dol izrabljene Ferodo ploščice ki sem jih pred 50 kkm kupil pri GMT.
Prejšnje original opel so zdržale 160kkm.
Ferodo hvala lepa. Vožnja podobna ves čas, te ploščice so res nekoliko več bremzale po klancih.
Sedaj sem vzel "potokarjeve" pa da vidim če bo treba tudi te menjati, ali bodo preživele avto.

Aftermarket roba ne bo nikoli zdržala več od prvovgrajene...

B81

22. jul 2007
37.019
10.542
113
Torej ce kupis npr. diske in ploscice na uradnem, bodo diski spet drzali 200 k km? Mozno...

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.654
113
Dvomim.. Ker v 3/4 primerih je "original" roba na servisu samo rebrandana roba v original skatli...

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.654
113
Oz po domače... Prvovgradnja mora bit 105% (prekopalca)... vse ostalo je samo nadomestek...oz potrosna roba..

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.654
113
Tudi sam tako mislim... Sploh ko sem 1x bral članek o (dunlop?) blueresponse prvovgrajenih in tistih za redno prodajo da je bila čisto druga zmes...

Prvovgrajene so bile trse in so zdrzale dalj casa in tudi stem so bile slabse v mokrem... Kot potem bluresponse za redno prodajo...

Fora v ozadju je da proizvajalec stem tud "rihta" manjso porabo...stem izpustilt Co2...sicer ne vem ce ima to potem vpliv na taxe... Pa se avto je tisji stakimi pnevmatikami...

Mogoce kdaj najdem ckanek...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kaj je trenutno točen problem glede tega marketinga? Če cena/kvaliteta štima mene boli patak kolk vložijo v marketing ali ne.

Meni je super, če praviš, da jih Textar dela. Se pravi sem dobil OEM BMW zavore za 1/3 cene.
tongue-1.gif

ni problem, ampak res se nasmejim zgodbicam o npr ATE, ki sploh ne izdeluje zavor
saj je znano da je na prste ene roke kvalitetnih tovarn diskov in zavor, ki dobavljajo tudi v OE in v aftermarket

Veliko veliko veliko + še enkrat veliko preveč debate o itak dobrih brendih, Joža pa pred malco sname disk, mal z dratpiršno pobrusi in zabije disk gor in čao - malca je kle, mudi se
Potem so pa reklamacije in jok in stok, disk z notranje strani kjer nalega na pesto pa rjav ko lisica

teh zgodb iz prve roke ti natresem kolikor češ, npr kamionarji dajo en aku nov enega starega, jasno stari v paraleli zjeba novega, da je za ziher štala pa dajo mast na priključni pin pa zabijejo klemo čez mast in fajn zategnejo - in potem na neodobreno reklamacijo rotirajo 10 akujev na podlagi odobrene komercialne reklamacije

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
teh zgodb iz prve roke ti natresem kolikor češ, npr kamionarji dajo en aku nov enega starega, jasno stari v paraleli zjeba novega, da je za ziher štala pa dajo mast na priključni pin pa zabijejo klemo čez mast in fajn zategnejo - in potem na neodobreno reklamacijo rotirajo 10 akujev na podlagi odobrene komercialne reklamacije

ampak kamionarji imajo accuje v seriji in ne v paraleli...
grims-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
V današnjem svetu je to nepomembno. Lahko jih za ATE izdelujejo Kitajci, če je kvaliteta takšna kot mora biti in očitno je.
Izgleda ima ATE 100% oddelek za kontolo kvalitete.
Tukaj je pa fotka diska, ki je več kot pol cenejši od ATE. Znamka Quinton Hazell.
Poskodovan_disk_luknja_v_poceni_zavornem_disku.JPG