Se bom kar na to temo zavoda navezal.... Torej imam dobrih dvajset let neprekinjene delavne dobe in ker je moj trenutni delodajalec bol finančno slaboten je samo vprašanje časa kdaj bo zaškripalo. Tudi zaradi rega se odpravljam na svoje in najbolj bi mi pasalo če bi lahko izkoristil tistih devet mesecev sončne kateri mi pripadajo na delavno dobo.
Ker pa sumim da me delodajalec ne bo hotel dat na sončno prostovojno oz dobronamerno ampak me bo hotel driblat ali z delom brez plače ali pa bom moral dat sam odpoved če bom hotel oditi, zato pa mi po mojem vedenju ne bo pripadala sončna.
Torej ali je možnost da dam odpoved sam, se zaposlim v nekam podjetju za en teden ,potem pa me novi delodajalec da na sončno in s tem manevrom obdržim pravico do nadomestila za čas brezposelnosti ?
Zakaj se mi gre na sončno? Zato ker imam solidno plačo in tudi sončna ne bo tako slaba, v tem času bom lahko Sp pognal,vrtec bo cenejši, skratka postal bom socialni problem.....
Ali moja računic vzdrži, da ni morda še kakšna caka zaradi "popoldanskega Sp " za katerega pa še ni bilo nobenih prilivov in izdanih računov....