Zavod ali ne?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
KSZ:

a če se prijaviš na zavod potem ne smeš nč delat prek študenca?

Absolutno ne moreš več
zmaga.gif

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik dsf pravi:Zakaj se mi gre na sončno? Zato ker imam solidno plačo in tudi sončna ne bo tako slaba,
Če boš na tak način ustanavljal s.p. in urejal ostale stvari, te zna še marsikaj (seveda negativno) presenetit. Namreč nadomestilo za brezposelnost je navzgor omejeno s cca. 560 EUR mesečno, tako da, če računaš, da boš živel na enaki nogi kot prej s plačo se motiš
tongue-1.gif

Tako da, če si plačeval npr. 2000 EUR mesečno prispevkov državi in živel v dobri veri, da si zato ''zavarovan'' pri morebitni izgubi zaposlitve se motiš. Dobiš boš zgolj tisto miloščino.
Vsekakor pa se ti splača pobasat še tistih 4,5k EUR pomoči za samozaposlitev.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Namreč nadomestilo za brezposelnost je navzgor omejeno s cca. 560 EUR mesečno, tako da, če računaš, da boš živel na enaki nogi kot prej s plačo se motiš

Logično, saj so tudi prispevki navzgor omejeni...

... povsod razen v naši kurčevi pogoltni banana državi
uf-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
A ne obstajajo zdaj tudi neke "privat" variante pri zavarovalnicah za zavarovanje za primer brezposelnosti? Da placujes neke premije in v primeru brezposelnosti dobivas denar od njih?

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Namreč nadomestilo za brezposelnost je navzgor omejeno s cca. 560 EUR mesečno, tako da, če računaš, da boš živel na enaki nogi kot prej s plačo se motiš

Logično, saj so tudi prispevki navzgor omejeni...

... povsod razen v naši kurčevi pogoltni banana državi
uf-1.gif
Nič, v Srbijo se presel. Tam ob enaki bruto plači pobašeš ven neto cca. 50% več, legalno seveda.
Na Slovaškem se mi zdi, da imaš pravico do ENAKEGA zneska kot je bila plača v primeru brezposelnosti. Čas je odvisen od delovne dobe.
Tako da, ovce se da strižt.
nahrung002.gif

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Nič, v Srbijo se presel.

Ne boš verjel, ampak to je ena izmed resnejših opcij...
Mnjah, jaz bi bolj razmišljaj v smeri svojega podjetja. Pa lahko potem tam verjetno zmanjšaš efektivno obdavčenje na neko normalno mero.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Pogoj za CSD je prijava na zavod.
Prijavi se na zavod, dobiš od CSD-ja pomoč in iščeš službo.
Veliko mladih je na zavodu ni mi pa jasno kako so lahko na zavodu ljudje, ki imajo 6,7 ali 8 st. izobrazbe.

Verjetno si še mlad.

99 % družboslovcev je po diplomi nekaj časa na zavodu, ker vseh teh sociologov, komunikologov, pravnikov....ekonomistov..družba nima kje zaposliti, vsaj takoj ne.

Je pa res, da vsak mlad izobražen najde službo najkasneje v letu in pol. Če je na zavodu dve leti, niti ne išče službe, ampak blefira, da jo.

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:Zakaj se mi gre na sončno? Zato ker imam solidno plačo in tudi sončna ne bo tako slaba,
Če boš na tak način ustanavljal s.p. in urejal ostale stvari, te zna še marsikaj (seveda negativno) presenetit. Namreč nadomestilo za brezposelnost je navzgor omejeno s cca. 560 EUR mesečno, tako da, če računaš, da boš živel na enaki nogi kot prej s plačo se motiš
tongue-1.gif

Tako da, če si plačeval npr. 2000 EUR mesečno prispevkov državi in živel v dobri veri, da si zato ''zavarovan'' pri morebitni izgubi zaposlitve se motiš. Dobiš boš zgolj tisto miloščino.
Vsekakor pa se ti splača pobasat še tistih 4,5k EUR pomoči za samozaposlitev.
Mar ni prve tri mesece 70% plače potem pa do konca 60%