ZaThe Red Devila :)

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Koliko denarja naberejo župniki v enem letu?
Da bi razumel cerkev, moraš vedeti, kako poteka tok kapitala. Vedno enosmerno! Iz posamezne župnije v škofije in iz škofije v Vatikan. Nikoli drugače. In tako že stoletja. Poglej koliko župniki naberejo iz nabirke. Za osnovo mojega izračuna je javno priznanje enega župnika (Tv tednik), da na eno mašo z nabirko dobi 400EUR.

Zdaj pa računaj: 800 duhovnikov x 2 maši dnevno x 365 dni x 400 EUR = 233.600.000EUR v enem letu.

Zmanjšajmo ta znesek na polovico, če vzamemo, da niso vse župnije tako bogate. Potem zmanjšanjmo še enkrat na polovico, če nimajo vsi toliko maš.(Čeprav je cerkva več kot tisoč in mnogi župniki mašujejo v večih cerkvah)Torej 233.600.000 EUR : 2 = 116.800.000 : 2 = 58.400.000 EUR

Letna nabirka slovenske cerkve torej znaša 58 milijonov EUR, po minimalni predpostavki (4x zmanjšano izhodišče). Potem je še cena vsake maše (če pri maši poslušaš, potem lahko slišiš, da imajo maše prodane vsaj za pol leta naprej)

17 EUR x 2 dnevno x 800 duhovnikov x 365 dni = 9.928.000 EUR.

Samo z mašami torej zaslužijo župniki letno, minimalno (nabirka + cena maše po ceniku)

69 milijonov EUR

Poglejmo še stroške “plač” Dajmo jim torej 1.500 EUR bruto mesečne plače. (800 župnikov x 12 mesecev x 1.500 EUR) = 14.400.000 EUR). Od nabranih 69 milijonov EUR odštejemo plače 14.400.000 in dobimo 54.600.000 EUR, ki gredo dalje v škofije. Koliko si tam vzamejo ne vem, vem pa da razlika roma v Vatikan, kajti on je absolutni lastnik vsega cerkvenega premoženja!

Ne pozabimo. Brez vsake obdavčitve!

Drugih prihodkov RKC tu ne bom analiziral, ampak le naštel:

- po rok e,

- pogrebi,

- krsti,

- sveta maziljenja,

- dohodki iz posestev in gozdov,

- dohodki iz bank in

- prihodki iz lastništva, delnice.

- državne subvencije iz več različnih ministrstev.

- dedovanja

- in drugo

Liberalci, pojdite računat, pa boste videli, da je denarja v cerkvi, da se ti meša!! Za Karitas seveda Cerkev nič ne da iz svojega. Oni samo organizirajo ločeno nabirko, zastonjske koncerte, prostovoljne prispevke občanov. Tudi za obnove cerkva so ločene nabirke po fari, pa iz kulturnega ministrstva.

Priznam, falil sem poklic.

Ampak reveži so jamrali takrat okrog začetka recesije
aplauz.gif
Če ni še buh ne vzame.

btw: MASH sem snel še enkrat, zdej si mi dolžan samo 11 praznih DVD-jev, tako da lahko kar denar nakažeš
grims-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Če nič drugega, si optimist. Tistih 400€ zbere kvečjemu v nedeljski nabirki, zagotovo pa ne vsak dan. Da o tem, da je večina manjših župnij na robu preživetja, sploh niti ne začnem.

Morda bi pa tebe morali vzeti na finančno ministrstvo namesto Križaniča. 1000€minimalec.press
hysterical-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Jaz pač poznam iz prve roke nekaj primerov. Res pa je, da se stvar ne sklada z vsesplošnimi stereotipi. Menda veš, da niso vse župnije ravno Ljubljana center.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ob vsem tem pa jim še davkoplačevalci posojamo denar (elektrarne npr..) ki ga itak nikoli več ne bomo videli
crazy1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Jaz pač poznam iz prve roke nekaj primerov. Res pa je, da se stvar ne sklada z vsesplošnimi stereotipi. Menda veš, da niso vse župnije ravno Ljubljana center.

Kaj, a si njihov računovodja?
evil.gif

Veš, jaz grem na vikendico in vidim na lastne oči, da sem v nedeljo ob 10h sam v celi vasi.

Pa kdo misliš da ti bo verjel? Resno.

Sej meni je vseeno, vi dajete župnijam, jaz zapijem, v obeh primerih gre za bedarije oz. v obeh primerih vidiš stvari, ki jih ni
grin1.gif

Vaš denar. Ampak prodajat revščino cerkve je kot prodajanje poštenosti politike.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Kdo prodaja revščino? Dejstvo je, da finančnega stanja ne moreš posploševati. Takih bebavih izračunov, kot jih je naredil
srce-1.gif

Me off.
pozdrav.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.835
-425
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kdo prodaja revščino? Dejstvo je, da finančnega stanja ne moreš posploševati. Takih bebavih izračunov, kot jih je naredil
srce-1.gif

Me off.
pozdrav.gif

sej uni k hodijo tja niso pri zdravi pameti?!
confused-1.gif

wink-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.907
113
Tole sm že nekje bral... tko da ne verjamem, da je zraslo na njegovem zelniku.
Sem pa tud že bral nek čist konkreten demanti, ker se je očitno nekomu iz foha dalo na to odgovarjat.

V glavnem, bulšit.
Sicer pa tole ni nič drugega kot čist konkretno ščuvanje in zganjanje histerije. Slab tajming, moram rečt, volitve so že mimo.
evil.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Računi so verjetno močno pretirani, ampak vseeno so lepe cifre. Kakorkoli že, cerkev je prav nesramno bogata. Potem pa pride papež govoriti o zlobnem materialnem svetu in pohlepu medtem pa on uživa razkošje. Hinavec!