zasnežena cesta

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Takole domžalčani (pa prejšnja slika) plužijo. Sicer je slikano lansko zimo, vendar je sneg padel ponoči in zjutraj, slika pa je nareja skoraj zvečer.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz sem danes tak počil od smeha. Se peljem po Velenje z mojim BMWjem, brez kakih zimskih gum in ketn. Pa je šlo brez problema. Ko sem se peljal nazaj v Cele, sem se ustavil na avtobusnem postajališču in čakal kolega. Na drugi strani pa vidim isto BMWja le da ga je vozila blondinka in si je ketne montirala na sprednja kolesa
bonk.gif
. Pol pa smeh, ko je hotela speljati. Sprednji del bil na mestu, zadek pa plesal.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam čaki, a nisi ti pred časom spraševal kateri 4x4 avto bi ti priporočali??? a pol nisi takrat nič nabavil??

ja vsekakor mora bit 4x4 in imet mora dobre zimske gume. Espace je res velik, težak, štorast... to res ni za v hribe! seveda odvisno kok imaš €€€ zdele... najceneje je justy 4x4. potem so legacyi... potem pa audi quattro.

Zdej, če imaš družino za okol vozit, bi bil verjetno boljši legacy. če se pa ti rabiš do uštarije v dolino pripeljat, pol si kup pa justya. pa poskrb da gretje dela, pa je. ostalo te pa briga...:)

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dobra ideja..če prideš z meco gor..ti skuham liter..da te bo strah k boš šel dol.

hanzi
rint espaca zdej..ni šans, če komi sam stojiš. če bi bil sam na suhem, oprijemljiv še nekako mogoče..sam to je..dve toni.

kle mim mene je 'ravno', pa z avtom ni prišel gor, sta ga zarinla na dvorišče.

Skratka, rabiš:
a. terenca z reduktorjem (in zimskimi gumami)
b. ježevke

.. s kombinacijo obojega sploh nimaš skrbi!
cheer.gif

Terenc z reduktorjem in dobrimi zimskimi gumami ti ne pomaga kaj dosti, ker je pretežki.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Navzdol se 4x4 ne pelje bistveno bolje kot klasika.
Tudi klasika ima 4x4 zavore.

Predvsem se ne smeš pri 4x4 zanašat na zavorno pot, ker ni bistveno krajša kot pri singel.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Predvsem se ne smeš pri 4x4 zanašat na zavorno pot, ker ni bistveno krajša kot pri singel.
Evo rešitve: za gor en mali, lahek 4×4, za dol pa klasika...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ker? Bistvo 4x4 je zaviranje z motorjem na 4 kolesa. Zaviranje z zavorami ni enako zaviranju z motorjem, četudi imaš ABS ti bo na drseči podlagi hitrost naraščala in vodljivosti ne bo. Z zaviranjem z motorjem (recimo v reduktorju) ohraniš vodljivost in minimalen zdrs (ja kolesa drsijo V smeri vožnje), ki pa omogoča precejšnjo vodljivost ..

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Jest sem na hribu, mamo en hud klanec, pa 100m do moje bajte je tut zajebanih. Prvo leto sem mel forda, katastrofa za zimo, sem takoj kupil Legacyja. Zdej ni zime
grin1.gif
. Če snega ni preveč, tolk da ga avto rine in ne more čez, pridem vedno domov. Tko da 4x4, reduktor, dobre gume. Tut razni kvazi terenci ne pridejo v tisti klanec, ko se jest normalno mimo zapeljem.

Nimaš kej, če se hočeš pozimi peljat, si kupi avto, to jest Subaru
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
@utiševalec

bo treba dobiti "družinskega" Q pa po enem hudem bregu v prvi prestavi. Problem je v tem da ti dif. spusti vsaj en kolo in to kolo ne zavira "nič".
Je pa res da pri se pri majhni hitrosti (pod 5-7kmh) ABS "izklopi", ampak pri taki hitrosti tudi sam motor (brez reduktorja) ne zavira nič.

Nazadnje urejeno:

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dobra ideja..če prideš z meco gor..ti skuham liter..da te bo strah k boš šel dol.

hanzi
rint espaca zdej..ni šans, če komi sam stojiš. če bi bil sam na suhem, oprijemljiv še nekako mogoče..sam to je..dve toni.

kle mim mene je 'ravno', pa z avtom ni prišel gor, sta ga zarinla na dvorišče.

Skratka, rabiš:
a. terenca z reduktorjem (in zimskimi gumami)
b. ježevke

.. s kombinacijo obojega sploh nimaš skrbi!
cheer.gif

Terenc z reduktorjem in dobrimi zimskimi gumami ti ne pomaga kaj dosti, ker je pretežki.
Ne ne terenec z gosenicami namesto gum sem videl nekoč nekje na internetu pa ne najdem pa če obrnem cel googl in svoje zaznamke. Ena japonska zadevšna je bla takrat ko so imel zimske OI

edit:
Takole zgleda (japonca ne najdem)
101839.jpg

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
softi je pred enim letom kupil GY ne UG7+

Evo, prijatelj to te jebe, isto ko mene.

Sem imel kleber-prišel, sava-prišel, fulda-prišel, kormoran-prišel. Letos poslušal alter strokovnjake, kupil GY UG7-nisem prišel. No, sem, ampak sem 20 minut pešačil.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
a si kje na krvavcu? teren namrec poznam kot lastni zep... in res je bila situacija ze 14 dni nazaj taksna, da si s terencem potreboval dve uri za spust.. danes pa verjamem, da je svinjsko, ce ni noben pluzil gor. ne zaradi snega pac pa ledu.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
softi je pred enim letom kupil GY ne UG7+

Evo, prijatelj to te jebe, isto ko mene.

Sem imel kleber-prišel, sava-prišel, fulda-prišel, kormoran-prišel. Letos poslušal alter strokovnjake, kupil GY UG7-nisem prišel. No, sem, ampak sem 20 minut pešačil.

Si pa nekaj za svoje zdravje naredil, a ne...
evil.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Softijev klanec poznam. Lansko zimo sem rinil tja gor ravno ko je začelo snežiti. Prednji pogon, nove UG7, bolj lahek avto. Bilo je precej adrenalinsko. Cesta v tisti ****** klanec je čudna: ozka, visi v levo ali v desno, pred klanci je oster ovinek, tako da nimaš nobenega zaleta. Če pa ti pride kdo nasproti, se mu moraš umakniti ali pa celo ustaviti. Rešitve ni. Ko sem odhajal v dolino je bilo že cca 10 cm snega (jebat ga, smo se v gostilni malo zagovorili). Na srečo je bil sneg še nezvožen in sem se lahko pripeljal v dolino. Drugače pa bi moral prespati pri Softijevi lepši polovici, potem pa bi bil še večji hudič.
Za vse pametnjakoviče. V snegu sem se že pripeljal na Krvavec s težjim avtom in slabšimi gumami, pa je bilo vse skupaj precej bolj varno in kontrolirano.