Zaprtje slovenske ceste v ljubljani....

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Alternativa... čemu? Na tistem odseku, ki se zapira, z avtom tako ali tako ne moreš (legalno) ustaviti. Za promet preko... pa alternativa je in boljše ne bo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne podpiram. Naj zaprejo popolnoma, tudi za buse, ali pa sploh ne. Če je peš cona naj bo peš cona, spuščat nek promet skozi je bolano.
V Linzu se po peš coni vozi tramvaj in ni pretirano moteče; bus je širok, glasen...
Če bi bilo to v sklopu tramvajske proge, tako kot danes vozi proga 6, bi bilo OK

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.103
1.280
113
42
Bi pa vseeno bilo boljš če bi vozili recmo po Prešernovi. Bi bilo pa fajn ajprej zruhtat rumen pas po Dunajski in Celovški, placa je dost.. kdo pa rab take pločnike za cel avto

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
načeloma podpiram zaprtje slovenske, vendar šele ob izvršitvi določenih predpogojev:
- izgradnja velikih P+R parkirišč na obrobju, neposredno ob vpadnicah
- sprememba zunanjih pasov na nekaterih vpadnicah v rumene pasove, po katerih bi se smeli voziti samo avtobusi in taksiji. (všeč mi je bil sistem v capetown-u, ko so te potniški kombiji za ceno žetona hitro peljali v center ali ven iz centra, po vpadnicah, saj se niso ustavljali na vsaki postaji)
.. pa mogoče še kak drug ukrep za zmanjšanje prometa skozi center. dokler pa bodo vsak dan v času rush-hour zastoji po celem centru, se mi zdi nesmiselno zapirat dodatne ulice v centru

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...
poleg tega a mi tudi ni jasno zakaj se je na kongrescu zgradilo tisto veliko parkirno hišo za osebne avtomobile (ki bojda spet ni nek top izdelek glede na gore vloženega denarja - to ljubljančanov spet sploh ne zanima), sedaj pa se bo vse skupaj kao zaprl in je posledično parkirna hiša zgrajena za brezveze. Aja pardon, sej v bistvu ni za brezveze.....
govora je o zaprtju slovenske, šubičeva bi še vedno ostala prevozna
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.122
16.341
113
...sam res, tam je slovenske že konec..... my bad

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.122
16.341
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
načeloma podpiram zaprtje slovenske, vendar šele ob izvršitvi določenih predpogojev:
- izgradnja velikih P+R parkirišč na obrobju, neposredno ob vpadnicah
- sprememba zunanjih pasov na nekaterih vpadnicah v rumene pasove, po katerih bi se smeli voziti samo avtobusi in taksiji. (všeč mi je bil sistem v capetown-u, ko so te potniški kombiji za ceno žetona hitro peljali v center ali ven iz centra, po vpadnicah, saj se niso ustavljali na vsaki postaji)
.. pa mogoče še kak drug ukrep za zmanjšanje prometa skozi center. dokler pa bodo vsak dan v času rush-hour zastoji po celem centru, se mi zdi nesmiselno zapirat dodatne ulice v centru

467716-post_slo.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
Mogoče kaka dodatna eko vinjeta za strogi center mesta bi propomogla k manjšemu prometu skozi centru
zmaga.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Meni se zdi to odlicna ideja. Celo nekaj na TV sem gledal o tem in mislim, da je to res dobra stvar

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Fora eko vinjete ne bi bila zaslužek, ampak zmanjšanje prometa.
Tako je, in cena bi mogla orng oz. "davek na budale"
wink-1.gif
pa naj se vozijo v center
izjemno nizka bi mogla bit za stanovalce v centru oz. brezplačna

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Saj če greš v center itak plačaš parking pod zvezdo ali kaj drugega, kaj ste tako pametni z dajatvami za tistih nekaj 100m.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Saj če greš v center itak plačaš parking pod zvezdo ali kaj drugega....
... ali pa parkiraš na pločniku, bus postaji, kolesarski stezi, prehodu za pešce, taxi placu.... al pa kr na cesti pustiš 4 žmigavce,a ne?