Zaprtje Slovenske ceste v Lj

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Zakaj? Pa sej ravno o tem je tema. Da rešimo problem "gužve" oz. zastojev.
smile-1.gif

Sicer se pa redno vozim v Ljubljano z avtom, parkiram nekje na obrobju, nato pa peš 10-15 minut do centra. In verjemi, da tam v okolici res nimaš kej praskat z avtom
wink-1.gif

Pa še na nekaj sem pozabil. Potrebovali bi še več enosmernih v okolici centra, to bi definitivno ogromno pripomoglo k bolj tekočemu prometu.

V 10-15 minutah prideš ti iz obrobja v center peš? Si ti Usain Bolt al Heile Gebreselasi?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
No, ko bo to začelo delat 1000 drugih, boš tudi tam težko parkiral. Kaj boš pa potem? Na bus s 50 prešvicanimi dijaki? Hvala lepa.

Na srečo nimam več kaj v centru LJ za iskat.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Taksi je relativno poceni za par km (za tiste ki jih švic moti, peš pa ne zmorejo)

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Taksi je relativno poceni za par km (za tiste ki jih švic moti, peš pa ne zmorejo)

posebej če delaš v centru se boš vsak dan s taksijem vozil?
BicikeLJ.

Najbolj uporaben v dežju in snegu ter pri nizkih temperaturah...pa še zelo lahek je, ima udobne polne gume in odlična prestavna razmerja

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:

posebej če delaš v centru se boš vsak dan s taksijem vozil?
BicikeLJ.

Najbolj uporaben v dežju in snegu ter pri nizkih temperaturah...pa še zelo lahek je, ima udobne polne gume in odlična prestavna razmerja
Neverjetno. V ta namen so pa izumili trole.
Streha nad glavo, tla pod nogami, pa še švica nihče ne v snežnem vremenu. Pa še parking v zasneženem mestu najdeš takoj, če prideš s trolo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Izreden izum. Samo shit, ko sem enkrat izračunal, da za določeno pot, ki jo z avtom naredim v dobirh 10 min, s tem izumom potrebujem krepko čez uro. Saj veš, peš hoja, čakanje, prestopanje z busa na bus...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Izreden izum. Samo shit, ko sem enkrat izračunal, da za določeno pot, ki jo z avtom naredim v dobirh 10 min, s tem izumom potrebujem krepko čez uro. Saj veš, peš hoja, čakanje, prestopanje z busa na bus...
No, saj zdaj ko bo gužva, boš pa z avtom rabu uro in pol, tako da se ti bo splačalo it z busom.
zmaga.gif

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
No, saj zdaj ko bo gužva, boš pa z avtom rabu uro in pol, tako da se ti bo splačalo it z busom.
zmaga.gif

Torej LPP = Crippleware!
bonk.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
zmaga.gif

še boljše...od.yebal bom center , svoje dejanvosti bo pa itak izven v lj prenesel vsakdo, kdor bo le mogel...posledično manj davka ostane v lj, manj denarja za mestni proračun, mesto se oprazni, denarja je vse manj in manj...pa bo.
grin1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
a ker se bo zaprla slovenska med šubičevo in gosposvetsko, se bodo zdaj vsa podjetja selila iz LJ v sosednje občine
stupid-1.gif

štiber, ti si vzorčni primer reka "kilavom kurcu svaka dlaka smeta"...

nazaj na temo: načeloma podpiram zapiranje strogega mestnega centra, ampak šele ko so za to zagotovljeni pogoji -> povečana prepustnost ostalih cest, hitrejši javni prevoz iz obrobja v center, ... center se namreč zapira zaradi zmanjševanja hrupa in onesnaženja, ampak dokler so vsakodnevno zastoji na tivolski, aškerčevi, trgu OF, se bodo z zapiranjem cest stvari samo še poslabšale.
mogoče bi bilo potrebno razmisliti tudi o kakih dopolnilnih rešitvah. recimo meni je bilo zanimivo, da v nemčiji lahko v določenih semaforiziranih križiščih desno zaviješ tudi pri rdeči (seveda brez prednosti)

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zaprtje Slovenske je bila logična poteza. Manjka pa nekaj solidnih povezav v smislu P+R. S tem, da bi to bili posebni avtobusi, ki bi ustavljali na vsaki drugi ali tretji postaji. Pomembno je namreč, da povezuje center z ostalimi P+R centri po Ljubljani. Če se pa nekdo želi fijakati po Ljubljani pa enostavno prestopi na "normalen" LPP bus, ki ni P+R.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik sass pravi:
a ker se bo zaprla slovenska med šubičevo in gosposvetsko, se bodo zdaj vsa podjetja selila iz LJ v sosednje občine
stupid-1.gif

štiber, ti si vzorčni primer reka "kilavom kurcu svaka dlaka smeta"...

nazaj na temo: načeloma podpiram zapiranje strogega mestnega centra, ampak šele ko so za to zagotovljeni pogoji -> povečana prepustnost ostalih cest, hitrejši javni prevoz iz obrobja v center, ... center se namreč zapira zaradi zmanjševanja hrupa in onesnaženja, ampak dokler so vsakodnevno zastoji na tivolski, aškerčevi, trgu OF, se bodo z zapiranjem cest stvari samo še poslabšale.
mogoče bi bilo potrebno razmisliti tudi o kakih dopolnilnih rešitvah. recimo meni je bilo zanimivo, da v nemčiji lahko v določenih semaforiziranih križiščih desno zaviješ tudi pri rdeči (seveda brez prednosti)

Seveda ne zgolj samo zaradi tega...število prebivalcev Lj že tako ali tako upada, take poteze pa zagotovo dolgoročno niso dobre in pripomorejo k trendu, ki sem ga nakazal.

Sicer pa, kot je nekdo že dejal...gradimo parkirne hiše v centru, obenem ga pa zapiramo za promet...pa razumi tako shizofreno prometno politiko, kdor lahko.