Zaprtje Slovenske ceste v Lj

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.121
1.279
113
42
Brezveze zapret center če se avtobusi lahko vozijo. Nej Prešernovo uredijo za to.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Dejstvo je, da je to zapiranje centra in ceste namenjeno kao pešcem (vsaj tako je bilo zaslediti), je pa za njih še najbolj nevarno. Prej si vedel, da te pri zeleni luči na semaforju ne bo nihče zbil/povozil, zdaj pa samo čakaš na to in sem prepričan, da se bo prej ali slej zgodilo. Če se pa tebi zdi, da je dobra rešitev, ko morajo pešči slalomirati med vsemi zgoraj naštetimi, potem pač nimam besed.

Sicer pa kakšen je smisel tega in take butaste ureditve, vedo verjetno samo strokovnjaki, ki so to projektirali in zrihtali - da nisi slučajno med njimi
confused-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Sem se že bal da si ti, pa vidim da je Štajerc.
evil.gif
A ne, se vozim, oz. sem se vozil tam v službo, takole že ne bi sprojektiral. Sploh ker sem tudi kolesar in mi gredo strašno v nos nesposobnost projektantov kolesarskih stez. Zgleda da vsaj v Ljubljani ni kolesarjev med njimi.

Te nagrade so pa brezveze, kot da bi si kiparji med sabo talali nagrade za narejene kipe. V resnem svetu gradbeništva in prometa ni nobenih nagradnih iger.

Jegulja

Zelenc'
30. sep 2013
21
0
1
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ja, cesta bi morla biti namenjena pešcem, drugače zapiranje nima smisla.

Omejitev 30 je ita bedarija, moralo bi biti območje umirjenega prometa (z omejitvijo 10). In ja, pešci bi morali imet absolutno prednost pred busi in taxiji - slednji pa se itak ne bi smeli tam vozit razen ob pobiranju/odlaganju potnikov. Zdas so si pa to kar lepo z bližnjico vzeli ...

A ti to resno
confused-1.gif

Glede na to koliko je tam pešcev sploh v "rush hour" koliko bi bus rabil da se prebije skozi
sprasujem se.gif

Se pa strinjam, Naredili so neki na pol / zaprti bi morali za promet in pika!
Bus in Taxi na obvoz!!! Sej zdej imamo tud "zimski" kavalir pa naj tm kruza.
Pa Btw: Kako to da redarji spuščajo not "težke" motorje
sprasujem se.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Ti lahko preverjaš kar hočeš, jaz se pa parkrat tedensko peljem tam mem s kolesom in poslušam zatežene stare mamce ki pizdijo.
Ali je sedaj kaj bolje?

Tole je popoln imbecil nacrtoval.
to je popolnoma sfaljeno. glede na to, da je zdaj tam cona 30, je dovolj prostora, da bi kolesarji avtobuse obvozili po sredini ceste.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ evo je SJVT povedal se svoje na POP TV :D

hahaha je reko ded fetis na avtobuse hahah

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Dans sem moral "silom prilike" v center. In po celovški, kljub temu, da je rumen pas, sem bil od obvoznice do gosposvetske bistveno hitrejši kot avtobus, ki ga ob prečkanju obvoznice nisem niti videl še, prehitel sem ga pri Kinu Šiška, potem pa ga od Tivolija naprej spet nisem nikjer v vzvratnem ogledalu videl. Torej kljub temu, da so zelo upočasnili avtomobile, so avtobusi še vedno počasnejši.
cheer.gif

Predlagam, da se na vse mestne vpadnice zmontira ležeče policaje na vsake 30 metrov, če to ne bo delovalo pa na 10 metrov
cheer.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Dans sem moral "silom prilike" v center. In po celovški, kljub temu, da je rumen pas, sem bil od obvoznice do gosposvetske bistveno hitrejši kot avtobus, ki ga ob prečkanju obvoznice nisem niti videl še, prehitel sem ga pri Kinu Šiška, potem pa ga od Tivolija naprej spet nisem nikjer v vzvratnem ogledalu videl. Torej kljub temu, da so zelo upočasnili avtomobile, so avtobusi še vedno počasnejši.
cheer.gif

Predlagam, da se na vse mestne vpadnice zmontira ležeče policaje na vsake 30 metrov, če to ne bo delovalo pa na 10 metrov
cheer.gif

Sem se peljal včeraj ob 8:10 od stare cerkve do centra. Ubistvu pasa tam praktično ni, ko zaviješ desno na celovško ga je par 100m, potem pred tivolijem zgine in ga ni do leva. Torej nekako ne kapiram poante pasa, če se tam vse zagužva
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dejansko je tako: če ni neke res hude štale na Tivolski (proti Bavarcu) pa Bleiweisovi (proti jugu), se ta del od Tivolija dol sploh ne more zabasat. Rumeni pas od LPP-ja dalje je kot ducek pri liju in spusti skozi manj prometa, kot pa ga požre glavno križišče. Enako je pri Dunajski, gužva pri Bavarcu je manjša kot je bila kadarkoli prej v konicah.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.433
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
KSZ evo je SJVT povedal se svoje na POP TV :D

hahaha je reko ded fetis na avtobuse hahah

Dobra ja....lahko bi bil sicer še kaj bolj oster pa napeljal debato še naprej samo kaj ko pa bi bilo itaq brez učinka, to bi bilo treba se kregat na tistih premnogih delavnicah, ki jih je v ta namen zorganiziral Zoki.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
Citat:
cheer.gif

cheer.gif

pojma nimaš, v Dnevniku pravijo drugače:
http://www.dnevnik.si/ljubljana/avtobusi-prehitevajo-po-desni

Seveda niso poskusili prit recimo iz Rožne doline v BTC... kjer bus 14 vozi na 10-15 minut, 27-ka na 15-20 minut, z avtom pa ne moreš čez center ... ampak kaj pa pol.

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
888
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
cheer.gif

cheer.gif

pojma nimaš, v Dnevniku pravijo drugače:
http://www.dnevnik.si/ljubljana/avtobusi-prehitevajo-po-desni

Seveda niso poskusili prit recimo iz Rožne doline v BTC... kjer bus 14 vozi na 10-15 minut, 27-ka na 15-20 minut, z avtom pa ne moreš čez center ... ampak kaj pa pol.

pa v ceno voznje z bicklom so pozabili vsteti ceno kolesa, ki ti ga vkradejo
wink-1.gif