Zapiranje parkirišč v Šiški

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.519
784
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik asko pravi:
In kej tebi pravica do poškodovanja tuje lastnine, pa četudi je napačno parkirano. Aja sedaj če registrska ni na tvojem seznamu je že padalec, ki ne spada v ta okoliš in gremo praznit, rezat gume, dvigovat brisalce ipd....Čist balkanska logika blokovskih naselij v Lj. Jaz osebno NIKOLI ne prakiram tam kjer stoji znak SAMO ZA STANOVALCE.

A parkiranje takih "padalcev" pa ni "balkanska logika"... Ce zivis v takem naselju (na sreco ne zivim v bloku, niti v mestu
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Kaj tebi ni jasno, če spustiš gume, da so še na zraku, to NI poškodovanje tuje lastnine. Kaj pa je, ko tak padalec na MOJEM zemljišču parkira tako, da jaz ne morem ven?
Mimgrede, to ni blokovsko naselje, nihče še nikoli, vsaj ne da bi jaz vedel, ni nikomur poškodoval vozila namerno. Klinc, balkancem ne moreš dopovedati drugače, kot z balkanskimi manirami.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.999
113
Potem pa sosed kupi nov avto pa mu narediš štalo ker ne veš da je njegov. Tako kot so naredil mojemu kolegu. Smešno če ne bi bilo žalostno.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Tako kot na Prulah bo tudi v Zupančičevi jami in na Vodmatu parkiranje omejeno na šest ur.

13.gif
sam pa majo logiko....če so službe ponavad za 8ur...pa še kakih 10+min se potegne če moreš še z busom pridt do avta al pa podaljšat v službi

6 ur je tako ali tako preveč. 4 ure bi bilo čez glavo dovolj ...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Potem pa sosed kupi nov avto pa mu narediš štalo ker ne veš da je njegov. Tako kot so naredil mojemu kolegu. Smešno če ne bi bilo žalostno.
Brez skrbi, če boš enkrat parkiral, te ne bo nihče povohal. Tiste, ki to stalno počnejo, naši upokojenci opazijo. Naš parking je zanimiv, ker je poleti senca, pozimi pa na vse zgodaj očiščen in skidan.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Tako kot na Prulah bo tudi v Zupančičevi jami in na Vodmatu parkiranje omejeno na šest ur.

13.gif
sam pa majo logiko....če so službe ponavad za 8ur...pa še kakih 10+min se potegne če moreš še z busom pridt do avta al pa podaljšat v službi

6 ur je tako ali tako preveč. 4 ure bi bilo čez glavo dovolj ...

Na Prulah je omejeno na 3 ure. Na Mirju, tam okoli fakultet, pa na 6 ur.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.259
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Sicer v spuščanju gum ne vidim nobenega praktičnega ukrepa...Kaj pa če do česa pride (zdravnik, ali kaj podobnega) in avto nujno potrebuješ ???? Ne se hecat s takimi neumnostmi.
Čak mal, a tist, ki se pripelje s podeželja (ane 8888) in parkira na mojem zemljišču, ko gre v službo ali po opravkih s trolo, bo rabil avto zaradi zdravnika? Ne ne bo, res ne. Čeprav se je že zgodilo, da jaz svojega avta nisem dobil ven, ker me je tak zaparkiral za 10 ur.
Če gume spustiš toliko, da so še na zraku in da lahko do prve pumpe odpelje 5kmh, to ni uničevanje tuje lastnine, preverjeno.

Številko, torej je prav, da podeželani parkirate kjerkoli v mestu, zato, ker nekateri parkirajo pa poljih, verjetno tudi vam na dvorišču... Lej, jaz tega ne delam NIKOLI in tudi ne predvidevam, da to vsi podeželani počnete, da bi zaradi tega jaz tebi zapeljal na dvorišče.
Tale janšistično/kleropravičniška logika "saj so oni, lahko tudi jaz in to še malo bolj" je meni tuja.

Sam ne parkiram pri blokih, razen če tam delam, druga stvar je tisto kar sem pisal, tudi vi, pa ne govorim samo o tebi, spoštujte tujo lastnino! Je dovolj dolgo napisano?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.259
113
blizu močvirne prestolnice
Govorim o podeželju, par postov nazaj sem se kar razpisal, kaj se dogaja na našem koncu. Kadar grem v center mesta, vedno parkiram v parkirni hiši, prvič zaradi toče, drugič je zavarvan, tretjič ne delaj stanovalcem škodo!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Se strinjam, ravno tako, kot je parkiranje na mojem dvorišču svinjarija, je isto na podeželju. Samo zato, ker ni plank in treh besnih s puško, še ne pomeni, da se lahko tam userješ. Prav povsod se najdejo primerni prostori, kjer lahko pustiš avto. Mogoče je potem treba narediti pet korakov več, kar pa nam iz mest itak ne bi prav hudo škodilo. Če res ni nikjer prostora pa meni vedno uspe parkirati kje, kjer mi dovolijo, samo vljudno je treba vprašati (včasih še kakšen kozarec domačega dobim).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Kako lepo, da si mi to razložil, ko bi se še sam tega držal in ne žalil vsakega, ki ni tebi podoben in razmišlja drugače. Po navadi je bolj vljudno in primerno biti pameten zase kot za druge. Veseli me, da si vsaj dva stavka, čeprav ne preveč bistra, uspel napisati.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
No vidiš, da ni tako hudo lepo odgovoriti, pač povsod se najdejo tepci. Ponavadi lepa beseda več naredi kot marsikaj drugega!
Pokroviteljstvo ni prcanje? Samo da kriterije postaviva.

Kerega od mojih prijateljev poznaš in so na tapeti?

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Tvoje črno belo predalčkanje je povsem nepomembno in skrajno otročje.
Ja, jaz moram za svojimi dejanji in besedami stati, ti lahko trosiš vse sorte neumnosti in jih tudi počneš, itak je cena za njih kakšen Očenaš ali dve Zdravimariji. Alibizem je sila komot zadeva.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Brez skrbi, če boš enkrat parkiral, te ne bo nihče povohal. Tiste, ki to stalno počnejo, naši upokojenci opazijo. Naš parking je zanimiv, ker je poleti senca, pozimi pa na vse zgodaj očiščen in skidan.

Upokojenci?
confused-1.gif
A to so tiste sorte upokojenci, ki nimajo česa početi in so potem glavni šerfi parkirišča, sami pa po moænosti niso nikdar imele ne avta ne izpita?

Drugače pa obstaja še ena umazana podrobnost - včasih si stanovalci bloka lastijo parkirišče, ki sploh ni v njihovi lasti in posledično sem tam pač parkirati vsakdo. Sem imel tak primer, moj znanec lepo parkira pa prileti neka stara vešča in mu začne nabijati da je tisto parkirišče za stanovalce...imela pa je smolo, da sem ravno takrat bil zmenjen z njim in lepo pristopim do vešče in jo zaključim da pač živim 100 metrov proč in da meni ne bo prodajala buæk, da je tisto njihovo parkirišče ker paæ ni...no, ker so bili blokovci še naprej pametni , sem klical sosede na posvet v mojo kullo pa smo potegnil par pravnih for in sedja blokovci parkirajo na svoji zelenici
hysterical-1.gif

j**** ga, imam alergijo na tiste, ki si skušajo prilastiti nekaj, kar ni njihovo...

Če pa je parkplac res last bloka oz hiše imaš pa popolnoma prav - tabla pove vse in nihče ne sme svojevoljno parkirati tam. Žal je pa včasih kakšna takšna tabla tam, kjer nima kaj iskati.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
KSZ

Ne sam v LJ, tudi pri nas na Gorenjskem majo neke čudne finte okoli parkirišč, ki si jih je zdej po 18 letih prilastila občina, postavila tablo z obvestilom o plačilu parkirnine in seveda se vsem stanovalcem ne da ukvarjat s tem tako eni plačajo parkirnino drugi se pa borijo za svoje pravice na sodišču. Klasika.

majč

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Kolikor se spomnim, so rabili celo goro dovoljenj za tisto usrano tablo in ja, zemljišče, kjer je parkirišče JE last stanovalcev, tudi po ZK.