Zanimivo razmišljanje

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
V Italiji ni nikjer omejitev 150. zapomni si! Če ne verjameš, pejd probat, pa pol poročaj.
Sicer pa, kolk je že pri nas tropasovnih Avtocest po katerih bi ti rad 150 vozil?

Nazadnje urejeno:

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
V Italiji ni nikjer omejitev 150. zapomni si! Če ne verjameš, pejd probat, pa pol poročaj.
Sicer pa, kolk je že pri nas tropasovnih Avtocest po katerih bi ti rad 150 vozil?

tudi po vseh naših avtocestah mi znese več kot 130 in 150.
zmorem.

sicer pa, pri nas je pravnoformalno večina avtocest tropasovnih. dva prometna in en odstavni pas. 2+1=3.
cheer.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Pr nas je takih, ki morejo in zmorejo vozit več kot 130 in tudi tja do blokade pa še čez kar konkretno več kot v Italiji. Pa tudi več kot v Nemčiji, kljub temu, da je tam občasno celo kakšen km avtoceste res brez omejitev.

Ne vem kako to? A smo pr nas tolk boljši šoferji kot švabi?

Retorično vprašanje... da se ne bo kdo trudil. Ker odgovor je itak vsako leto v statistikah...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:
res ne vem od kje ideja, da je v Italiji omejitev 150. Sem že prevozil celo Italijo ene parkrat v zadnjih letih. Kot je bilo napisano 130 ob normalnih okoliščinah, mislim da 110 v dežju. Je pa tako. Zadnje čase italijani kar lepo vozijo po omejitvah. Na avtocestah redkokdaj vidiš koga z brzino 140+. Pri nas je 130 skoraj spodnja meja....

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
lahko da samo mislimo da smo boljši šoferji.
lahko da je to posledica balkanske kulture in melosa.
lahko da je to odraža splošno stanje v državi, kjer je to psoledica arogantnosti vlade.
lahko da je krivo ogrevanje ozračja, pa so ljudje (živali) bolj agresivni.

kaj ti jaz vem??

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Se pravi, edino kar ne zmoreš, je vožnja po omejitvah in predpisih.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
priznam, tega ne zmorem vedno.
pa saj ti tudi ne, tako da nisi ravno faktor...

sicer pa, zmorem voziti tudi pod omejitvami, sploh kadar ugotovim, da bi lahko z vožnjo pri hitrosti omejitve ogrožal druge, ali še slabše, sebe in svojo družino...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Podpiram 150 km/h na večini odsekov tripasovnic. Izjema bi morala biti dež in sneg, kjer bi bila omejitev 110 km/h.
Že zdaj se premnogi veselo vozijo 150 in celo več km/h. Torej bi kvečjemu legalizirali sedanje stanje kršitev, ki je itak skoraj nesankcionirano. V najslabšem primeru sedaj za 20 prekoračitve plačaš 40 EUR kazni. Jaz na AC nisem v življenju plačal nobene kazni pa sem po njih prevozil vsaj 400.000 kilometrov, od tega zagotovo dobro polovico s prekoračeni hitrostjo.

By the way: tudi prometne še nisem nikoli povzročil, bil pa deležen nasaditve od zadaj, ker je en mladenič, sicer pa mentalni stardec, pozabil zavirat pred rdečim semaforjem.

Moti me, ker je sedaj največji problem prenehanje zatiskanja oči pred dejanskim stanjem na naših avtocestah, hkrati pa so te še vedno daleč bolj varne od regionalk. Kljub višjim hitrostim in bistveno večji gostoti prometa.

Podpiram pa zaostritev kazni za prekoračitev na AC. Če dovolijo 150 km/h bi morali hitrejše zverinsko kaznovati. Ne s 40 EUR za prekoračitev 20 km/h ker se bo potem cel kup ljudi konstantno vozilo 170 km/h. Kazen za takšno prekoračitev bi morala biti vsaj 300 EUR in dve točki. Visoka kazen bi morala biti tudi za neupoštevanje varnostne razdalje med vozili in prehitevanje brez uporabe smernikov. Oboje bi lahko nadzirali elektronsko, s primernimi kamerami. Tudi hitrost, z meritvijo povprečne na določenih odsekih.

Treba je sprejeti dejstvo, da so omejitve na AC že desetletja 130 km/h. V tem času pa se je svetlobna leta izboljšala tehnologija in varnost vozil, to pa konec koncev omogoča lažje obvladovanje vozila pri višjih hitrostih.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Torej, če nisi v stanju vozit po CPP in si pravila krojiš po svoje, stopi lepo do kakkega psihiatra, da ti bo pomagal, če se še da kaj pomagat.
Ne odlašaj predolgo!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tja naj stopijo tudi stardeci, ki vozijo 90 km/h po prehitevalnem pasu avtoceste, še posebej, ko na voznem pasu ni nikogar.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Treba je sprejeti dejstvo, da so omejitve na AC že desetletja 130 km/h. V tem času pa se je svetlobna leta izboljšala tehnologija in varnost vozil, to pa konec koncev omogoča lažje obvladovanje vozila pri višjih hitrostih.
Treba je tudi vedet, da ti nimaš nič boljših čutil, refleksov itd... kot jih je imel tvoj dedek, pradedek, prapradedek itd...v tvojih letih. Pa tvoja čreva v primeru trka, tud niso nič močnejša od tvojih prednikov. Pamet pa, kot kaže, je pa večina slovenskih šoferjev še slabša od prednikov.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Žeže, samo prej pojdite vsi vi, ki radi vozite hitro. Pa pejte še k psihiatru hitro! Bojda imate radi hitrost?
Ajde, hitro k psihiatru! Tam ni omejitev.
Za vami bodo prišli pa še stardeci, ki se jim ne mudi tako kot vam.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
To pač ne drži. Moj pradedek je verjetno (kot mnogi na forumu) pasel krave in ovce, njegova hitrostna izkušnja je bila kvečjemu kotaljenje po makadamu od gostilne do doma
smile-1.gif

Jaz pa že od 16. leta (kot mnogi drugi) uporabljam prevozna sredstva, ki gredo bistveno hitreje. Sem se že malce navadil. S predvidevanjem situacije na cesti se mnogi "refleksi" spremenijo v načrtovan odziv itd.

Skratka, ni tko simpl, kot pišeš. SO ljudje, ki so se pri 60 km/h zmožni skotaliti s ceste ker so totalno nesposobni in nezbrani. SO pa tudi ljudje, ki 120% živijo s cesto, so totalno skoncentrirani in imajo kar nekaj izkušenj, zato so tudi pridobili zmožnost predvidevanja reakcij drugih, nevarnih situacij ipd. Vsaj meni je ta sposobnost pogosto rešila rit, zaradi oslarij drugih voznikov.
Kadar koli sem 100% zbran na cesto sem prepričan, da se lahko odzoven na 90% nevarnih situacij pravočasno, pri povišani hitrosti vožnje. Pri nezbranosti pa je še polovična hitrost preveč.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kadar koli sem 100% zbran na cesto sem prepričan, da se lahko odzoven na 90% nevarnih situacij pravočasno, pri povišani hitrosti vožnje.
Vsi nevarni, neprevidni in nasploh slabi vozniki razmišljajo tako kot ti in so prav tako prepričani kot ti. Zakaj pa 90%? kaj je pa še z ostalimi 10%?
Tvoj dedek, je pa itak nekaj posebnega. Bi me presenetu, če bi kaj drugač povedal.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
There are legal provisions enabling the operators to set the limit to 150 km/h on their concessions on a voluntary basis, only if some conditions are met (no curves, three lanes, good weather, daylight),

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
150 km/h pri nas ne pride v poštev in to nikjer! Ljudje že sedaj divjajo in se grejo prednost močnejšega. Sem bil priča temu včeraj in raje sploh ne bom komentiral. Za varnost vseh udelezencev v prometu na avtocestah. Dokler bo pri nas toliko tovornega prometa, ne bo izvedljivo.