A ni delo policije zagotavljanje varnosti, oni pa raje kasirajo za neke za varnost nepomembne prekrške, namesto da bi spravljali potencialne morilce s cestCitat:
Uporabnik model1a pravi:
Prekrškarji so si čisto sami krivi, da jih kaznujejo. Zavestno grejo delat nekaj za kar vejo, da se jih lahko dobi. In potem sintič tukaj joka o inkasanstvu... aja... sej drugega ne zna
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
[oftopic]
Sintič, pa zakaj za boga pišeš nonstop iste stvari. Od 5700 in nekaj postov jih je 5000 z isto vsebino, le besede so nekoliko obrnjene. Prav tečn si že. Bi bilo bolj koristno, če bi ustanovil civilno iniciativo, ki bi uredila te stvari, namesto jokcanja v tem forumu...
[/offtopic]
Žal nekateri ne razumejo, da če policija ne bi smela lovit ekstremistov, bi bilo iz dneva v dan teh ekstremistov več... Z backup reg. tablicami na divjakovem avtomobilu pa tudi najinteligentnejši policist ne bi mogel ugotovit, kdo je tisti, ki je divjal. A je res tako težko tole dojet? Boljše lovljenje kot kaos na cestah...
Citat:
Saj to je problem... Superb-arji se ukvarjajo s takimi kot je tvoj kolega, na AC pa ignorirajo nekoga, ki se cijazi max. 120 po prehitevalnem pasu.
Napiši, zakaj ne? Če drugega ne, zaradi debate...Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Edit:
In meni se že nekaj časa poraja odgovor na tole, zakaj je temu tako. Ma po pravici povedano, si ga ne upam napisat.
2dni nazaj sem po dolgem času inštruiral matematiko, učenko devetega razreda OŠ. Tam sem tudi dobil odgovor, zakaj je temu tako. Kako sem dobil povezavo. Ne sprašuj
In zakaj vi pišete vedno iste budalaštine, ki so se še vedno izkazale za zmotne?Citat:
[oftopic]
Sintič, pa zakaj za boga pišeš nonstop iste stvari. Od 5700 in nekaj postov jih je 5000 z isto vsebino, le besede so nekoliko obrnjene. Prav tečn si že. Bi bilo bolj koristno, če bi ustanovil civilno iniciativo, ki bi uredila te stvari, namesto jokcanja v tem forumu...
[/offtopic]
A je težko dojet, da policija ne lovi ekstremistov, niti jih ne spravlja s cest. In jih tudi ne želi spraviti s cest. Njihovo delo je fokusirano na lovljenje množice majhnih prekrškarjev, ker se od teh največ pokasira. Kar poglej si x-hairove filmčke, ke vse stojijo z radarjem.Citat:
Žal nekateri ne razumejo, da če policija ne bi smela lovit ekstremistov, bi bilo iz dneva v dan teh ekstremistov več... Z backup reg. tablicami na divjakovem avtomobilu pa tudi najinteligentnejši policist ne bi mogel ugotovit, kdo je tisti, ki je divjal. A je res tako težko tole dojet? Boljše lovljenje kot kaos na cestah...
No ja, lani je število mrtvih naraslo, a torej nov zakon deluje ali ne?Citat:
Pa glede na (ne)zmanjšanje prometnih nesreč s smrtnim izidom... Glede na to, da je iz leta v leto več bedakov na cestah, št. mrtvih pa sorazmerno ne narašča, suma sumarum le ni tako slabo.
Ja tudi mene moti, da različne prekrške z enako stopnjo ogrožanja obravnavajo različno.Citat:
Sicer pa mene dejansko moti tole, da se policija poslužuje bolj ali manj samo frulic in radarske pištole, katera meri le prekoračitve hitrosti, ne pa tudi prepočasne vožnje. Bistveno boljše bi bilo, če bi namesto tega, če nekdo vozi 80 namesto 70, dali več več poudarka na rondoje, smerokaze, luči, posrano vožnjo, neizpravna vozila, pri katerih najprej vidiš dim, šele potem vozilo, ipd.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A je težko dojet, da policija ne lovi ekstremistov, niti jih ne spravlja s cest. In jih tudi ne želi spraviti s cest. Njihovo delo je fokusirano na lovljenje množice majhnih prekrškarjev, ker se od teh največ pokasira. Kar poglej si x-hairove filmčke, ke vse stojijo z radarjem.
Ja kakor sem rekel, očitno nov zakon in policija ni spravila pijancev oz. divjakov s ceste, da vsakodnevno beremo takšne članke.Citat:
Uporabnik bjani pravi:
Haha...pa to ne morš verjet, pa naj kdo reče, da se ni vredno potruditi in počistiti "pijančke" s cest
http://www.zurnal24.si/najprej-ignoriral-policiste-nato-bezal-clanek-148605
Čak da najprej razčistimo, ali so ga zaradi tistega nečesa spravili s ceste ali ne?Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Ce to ni ekstremist (voznja v kontra smer po rondoju, hut pursuit cez celo mesto...) potem pa tudi ne vem kaj je zate ekstremist? Ne vem, ce je ze zate voznja brez izita majhen prekrsek ( pa ceprav je zaradi necesa moral izgubiti izpit? ) kaj je potem vse zgoraj nasteto? Se vedno samo majhen prekrsek, ki ni vreden obravnave?
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Čak da najprej razčistimo, ali so ga zaradi tistega nečesa spravili s ceste ali ne?Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Ce to ni ekstremist (voznja v kontra smer po rondoju, hut pursuit cez celo mesto...) potem pa tudi ne vem kaj je zate ekstremist? Ne vem, ce je ze zate voznja brez izita majhen prekrsek ( pa ceprav je zaradi necesa moral izgubiti izpit? ) kaj je potem vse zgoraj nasteto? Se vedno samo majhen prekrsek, ki ni vreden obravnave?
Jest bi glede na to, da so ga kasneje spet ustavljali, rekej da ga očitno niso. Je tako ali ni?
In ja, vožnja z začasno odvzetim dovoljenjem je zame najmanši prekršek, enako znaš vozit z ali brez knjižice v predalu. Vsekakor je pa ta prekršek lažji od vožnje z neregistriranim in nezavarovanim vozilom, z neopravljenim tehničnim pregledom, za katerega je Goršek dobil samo opozorilo, nato pa je z vožnjo s takšnim avtom brez slabe vesti nadaljeval.
A nisi ravno ti in tvoji somišljeniki ob sprejetju hvalil nov zakon ravno zato, ker bo spravil pijance in divjake s cest? Zakaj že so sprejeli ta zakon?Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
KZS
samo (vstavi poljubno), lahko pričakuje da bo nov zakon odstranil vse prekrškarje oz. nevarne prekrškarje s cest. Če bi bilo tako bi tak zakon potrebovali samo 1 leto potem pa ne več, saj hujših prekrškarjev ne bi bilo več. Takšna pričakovanja so neracionalna oz. že na meji idiotizma. Žal.
Da me nisi ti zamenjal s kom dugim?Citat:
To da bi moral zakon spravit vse pijance in divjake s ceste govoriš ti in nihče drug na temu forumu. Prav tako, očitno samo ti najdeš povezavo med novim zakonom in večjim številom takšnih prekrškarjev na cesti oz. da je zaradi novega zakona več prekrškarjev na cesti. Vsem je bilo jasno, da bo država zaradi višjih kazni pokasirala več, kar je seveda logično in za to ugotovitev ne rabiš biti nuklearni znanstvenik...
Nisem videl tvojega odgovora, zato sem ponovno vprašal. Tako da prosim če ga ponoviš. torej DA ali NE ?Citat:
Na vprašanje ali nov zakon dobro deluje ali ne, sem ti pa že odgovoril (glede na to da je to tvoje omiljeno vprašanje in ga postaviš v skoraj vsakem postu).