Zanimiva nesreca s policijskim vozilom

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Tukaj je en primer,ki se ni izsel , http://24ur.com/novice/crna-kronika/zaletel-se-je-v-hiso-in-v-njej-povozil-specega-lastnika.html
Krivec za nesrečo je seveda voznik sam, kdo pa drug,ampak kaj ga je v to privedlo jepa drugo, preveč agresivnosti s strani policije nikoli ni dobro,ampak kukr smo Slovenci neumni pri odločitvah, rinemo direkt tja.

Mi je pa vseno fajn poslusat zgodbe kaksnih starejsih iz casov ko so policaji res še bili policaji, ker v današnjih dneh so le še prodajalci, to pa zato ker večina zna samo še kasirati. Na srečo ne vsi,ampak na žalost pa večina kar.

1) Torej smo si ljudje sami krivi za kazni?

2) Odloči se za kaj si.....za malo več reda ( mal bolj policijsko državo kot včasih) ......al ti bodo šle uniforme na živce?

In vedno se najde en ( se raje vzdrzim na besedi) , ki zabluzi da bolj ne....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Zakaj sem zabluzil?

WTF! par postov višje trdiš IN da policaji kasirajo za brezveze....potem da smo si ljudje sami krivi če rinemo v nesrečo

IN čez par strani sovražiš policaje....in policijsko državo.....potem da bi mel tako policijo kot včasih.....da te malo bolj trdo prime...in da je več reda

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Polcaje je za sovrazt. Ker niso nikol v pomoc. Sam sranje delajo pa dnar hocjo.

Nazadnje uredil moderator:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Zakaj sem zabluzil?

WTF! par postov višje trdiš IN da policaji kasirajo za brezveze....potem da smo si ljudje sami krivi če rinemo v nesrečo

IN čez par strani sovražiš policaje....in policijsko državo.....potem da bi mel tako policijo kot včasih.....da te malo bolj trdo prime...in da je več reda

Pač nisi razumel mojega sporočila oziroma kako sem ga jaz mislil.

Tole ti še odgovorim,potem pa šibam:

-Ja policaji kasirajo brezveze velikokrat, predvsem na račun statistike in dovolj visokega priliva v proracun. Če je prekrškov manj, je treba dvignit cene. Ce je še vedno premal, je treba začet iskat malenkosti. Letni plani so vsako leto višji, tako kot v firmah, pa če je promet ali ne, plan se dvigne.

-Krivec za nesrečo je bil ta ki je priletel skozi steno v spalnico,saj najbrs ne more biti kriva mama al pa sosed ane?Ampak posredno je pa kriva tudi prevelika agresija s strani policije,da je treba vsakega ujet za vsak ceno, ne glede na ogrožanja, stroske, sesut avte,mogoče se kaksnega mrtvega, važno da se temu napise položnico in gotovo!

-Po cem sklepas da sovrazim policaje? Imam par prijateljev med policaji pa jih ne sovrazim, ko pa slisim kaj vse je treba delat in na kaksen nacin,si pa samo svoje raje mislim. Se pa ne strinjam z načinom dela ki ga imajo,sploh ker izhajajo iz nerealnih statisticnih podatkov,če to zanikas,potem pač živis v zmoti.

-Včasih policija ni samo "trdo te prijela",ampak ti je tudi na civiliziran nacin razlozil da tega pa tega ne delaj več, ti ni nabil kazni za letno plačo ampak v neki meji normale da si jo lahko plačal + zapomnil si si jo,ker si stran vrgel denar, ti niso vzel avta pa odprli kartoteke, pa je vseeno svet lavfal dalje.

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
1) Če policaji komaj čakajo za vsakim grmom da te bodo oglobili za kako malenkost (bosna stayl) zakaj potem jaz ne dobim vsake 2 mesca položnice za 500eur....namreč zelo rad se vozim z avtom....dostx kr tko za izlet!

V 15 letih vožnje z avtom sem pokasiral 2 kazni.....1x sem napačno menjal pas v križišču (beri modela ki je zabremzal v rumeno sem prehitel po pasu za zavijanje levo in šel naravnost)....dobil sem kazen ...polovička je bla 30eur (mensezdi)

drugič pa ko sem na kolodvoru peljal po pasu za taxsiste in busarje......polovička je bla 20eur mesezdi

To je v 15 letih vse pa nisem angel na cesti ....tud jst prehitevam ......vozim 10-20 nad omejitvijo....ampak tm k poznam teren....tud kdaj sm že s 4rimi piri u riti reskiral vožnjo domov ( ok čeprav 1x so me dobil pa nisem napihal
tongue-1.gif
)

Pa tud 2 šihta sm opravljal vmes ko sem bil po 8-10 ur na cesti

Jst temu rečem DDV na cesto ne pa da so policaji inkasantje

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Zdej si že skoraj povedal kje je problem.
Pred 10 leti, si imel izdanih 10.000 plačilnih nalogov v enem letu s povprečjem 200€
Danes imas pa manj izdanih plačilnih nalogov,zaluzis pa isto. To je problem,točno tukaj. Da se toliko več računa za enake zadeve.

In kje točno je potem problem? Država dobi enako denarja, število prekrškov je pa manjše. Win-win situacija. Razen za tiste, ki jim delanje prometnih prekrškov predstavlja način življenja. Ti naj pa kar financirajo proračun.
grin1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Očitno ga moti, da so policaji po njegovem sedaj prodajalci, torej njegovi kolegi...
grin1.gif

U zele mu skačejo....folk si več ne upa kupovat avtov ker so kazni tako visoke....mislm kakšna recesija neki
hysterical-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
1) Če policaji komaj čakajo za vsakim grmom da te bodo oglobili za kako malenkost (bosna stayl) zakaj potem jaz ne dobim vsake 2 mesca položnice za 500eur....namreč zelo rad se vozim z avtom....dostx kr tko za izlet!

V 15 letih vožnje z avtom sem pokasiral 2 kazni.....1x sem napačno menjal pas v križišču (beri modela ki je zabremzal v rumeno sem prehitel po pasu za zavijanje levo in šel naravnost)....dobil sem kazen ...polovička je bla 30eur (mensezdi)

drugič pa ko sem na kolodvoru peljal po pasu za taxsiste in busarje......polovička je bla 20eur mesezdi

To je v 15 letih vse pa nisem angel na cesti ....tud jst prehitevam ......vozim 10-20 nad omejitvijo....ampak tm k poznam teren....tud kdaj sm že s 4rimi piri u riti reskiral vožnjo domov ( ok čeprav 1x so me dobil pa nisem napihal
tongue-1.gif
)

Nekaj se TEBI (ne)zgodi in potem tako nekaj je ali pa ni. Seveada policaji so inkastantje. Tudi se tudi ne prikriva vec. Ko je temperatura lepo nad 25' C v senci lepo cakas da bo "pridrvel" pri 65km/h v 50km v obmocju in kasiras. Kaj ces lepsega. Seveda se lahko 100m stran folk tolce, prodaja drogo, zaletava..... To lahko pocaka, vazni so "divjaki" na cesti. Btw, verjetnost da ga bos videl na isti tocki pri -10' C je bolj svoh. Takrat "divjaki" niso tako vazni...

Tole izdrkavanje nad voznikom Cliota je pa tudi klasika, me prav zanima kdo bi bil kriv ce bi Clio priletel v skupino ljudi na postajaliscu za bus. Neprilagojena hitrost seveda
crazy1.gif

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ja, smo tam kjer smo. Ampak tam nismo po zaslugi tega, kako jest razmišljam, ampak po zaslugi ker država in njeni organi razmišljajo točno tako kot sem opisal.

A kaj bi spremenil?
Državi bi bilo treba vzeti finančni interes, da se zgodi čimveč prekrškov in nesreč, s katerimi dobro služijo.
Potem bi pa hitro znali sprejet tiste prave ukrepe, ki bi korenito zmanjšali število prekrškov in nesreč. Je pa treba začet že v vrtcu.

in medtem ko boš ti vzgajal v vrtcu nas bodo trenutni prekrškarji pobili nenazadnje bodo pobili tudi tvoje dobro, pravilno vzgojene otroke.
Policajem obešat, da so "inkasantje" je v trenutni situaciji in na osnovi kaznovalnega sistema, ki je enak povsod po svetu, skrajno neprimerno, oziroma omaloževanje tega težkega poklica. V dani situaciji lahko le oni z represijo in fizično odstranitvijo grobih prekrškarjev zagotovijo red na cesti. Ko vsako jutro na radiju poslušam kolik vozil in vozniških dovoljenj so zasegli, mi prav odleže in se vsakič bolj varno počutim na cesti.
grims-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"...lahko le oni z represijo in fizično odstranitvijo grobih prekrškarjev zagotovijo red na cesti. Ko vsako jutro na radiju poslušam kolik vozil in vozniških dovoljenj so zasegli,..."

Kaj zdaj? Fizična odstranitev ali prelaganj papirja iz enega žepa v drugega?

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
fizična odstranitev s prelaganjem papirja, nažalost edini način, ki je nekaterim razumljiv
priden.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ja, smo tam kjer smo. Ampak tam nismo po zaslugi tega, kako jest razmišljam, ampak po zaslugi ker država in njeni organi razmišljajo točno tako kot sem opisal.

A kaj bi spremenil?
Državi bi bilo treba vzeti finančni interes, da se zgodi čimveč prekrškov in nesreč, s katerimi dobro služijo.
Potem bi pa hitro znali sprejet tiste prave ukrepe, ki bi korenito zmanjšali število prekrškov in nesreč. Je pa treba začet že v vrtcu.

in medtem ko boš ti vzgajal v vrtcu nas bodo trenutni prekrškarji pobili nenazadnje bodo pobili tudi tvoje dobro, pravilno vzgojene otroke.
Policajem obešat, da so "inkasantje" je v trenutni situaciji in na osnovi kaznovalnega sistema, ki je enak povsod po svetu, skrajno neprimerno, oziroma omaloževanje tega težkega poklica. V dani situaciji lahko le oni z represijo in fizično odstranitvijo grobih prekrškarjev zagotovijo red na cesti. Ko vsako jutro na radiju poslušam kolik vozil in vozniških dovoljenj so zasegli, mi prav odleže in se vsakič bolj varno počutim na cesti.
grims-1.gif
Me veseli, da se zaradi odvzemov vozniških in vozil bolje počutiš.
Čeprav ti moram povedat, da se po zasegih nekaj tisočih vozil, nekaj desettisoč dovoljenj, in večjo represijo in fizično odstranitvijo prekrškarjev lani število mrtvih je bilo pa večje kot predlani. Očitno avtomobilov in vozniških niso vzeli tistim, ki se zaletavajo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

tongue-1.gif
)

Nekaj se TEBI (ne)zgodi in potem tako nekaj je ali pa ni. Seveada policaji so inkastantje. Tudi se tudi ne prikriva vec. Ko je temperatura lepo nad 25' C v senci lepo cakas da bo "pridrvel" pri 65km/h v 50km v obmocju in kasiras. Kaj ces lepsega. Seveda se lahko 100m stran folk tolce, prodaja drogo, zaletava..... To lahko pocaka, vazni so "divjaki" na cesti. Btw, verjetnost da ga bos videl na isti tocki pri -10' C je bolj svoh. Takrat "divjaki" niso tako vazni...

Tole izdrkavanje nad voznikom Cliota je pa tudi klasika, me prav zanima kdo bi bil kriv ce bi Clio priletel v skupino ljudi na postajaliscu za bus. Neprilagojena hitrost seveda
crazy1.gif

Res je vseved. Pri -10 ne bos nikogar videl z laserskim merilnikom hitrosti saj pri temperaturah pod -5 meritve z njim niso merodajne.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
itak je že dolgo znano ne šravfa fabriko je treba ukrast.

kazni so itak narejene za poštene, s namenom (na žalost synthman ima prav) da se čimveč pokasira. ker odvzemi itd nič ne pomagajo da se ljudje nebi zaletavali. pomagajo pa da je blagajna bolj polna...

še enkrat: v USandA imajo smrtno kazen, pa je zato kaj manj umorov, ubojev? a? kako to če je smrtna kazen u bistvu najhujša možna? ali v iraku iranu in ostalih islamskih državah kjer se držijo šiitskega prava stanje kriminala enako 0? se nič ne krade? čeprav sekajo roke? torej še tako hude kazni ne pomagajo... kršitve se dogajajo.

za vse ki pa podpirate hude kazni pa se spomnite, da enkrat pridete tudi vi na vrsto;) seveda lahko je vpit: pjance s ceste divjake s ceste (čerpav se je meja za alko hudo spustila in meja za "toleranco" v hitrosti tudi...)

itak pa, laž, večja laž, največja laž, statistika.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
ja, kako pa veš, da ne USA ne bi bilo več umorov, če ne bi bilo smrtne kazni?

In ni smrtna kazen najhujša. Pred smrtijo je možno še mučenje... počasi kosi lomit, zobe ven ruvat, oko prebadat... mogoče bi to folk streznilo.

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
za vse ki pa podpirate hude kazni pa se spomnite, da enkrat pridete tudi vi na vrsto;)

Mogoče pa smo že bili na vrsti
wink-1.gif

Ne resno ...itak se bodo kršitve dogajale ...lej vsakemu se lahko zgodi, poanta je da potegneš kakšen poduk iz tega in stvari ne ponavljaš ...
Me pa res zanima kakšen tip človeka je lahko nekdo, ki so ga že večkrat zalotili vinjenega, mu celo odvzeli vozniško dovoljenje, on pa se ponovno vsede v avto. Najbolj me zanima čigav avto je to, kajti kot mi je znano nakupa avta brez veljavnega vozniškega dovoljenja na svoje ime ni mogoče opraviti. Se pravi boš vse prekrške in morebitne posledice nesreč naprtil komu ??? Svojemu očetu, ženi , najboljšemu prijatelju
crazy1.gif
..ali pa boš ukradel nekomu tablice, kot v tem dotičnem primeru ...in povzročil nesrečo z nezavarovanim avtom