Zanimiva nesreca s policijskim vozilom

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
spet polnijo blagajno in pobirajo avte nedolžnim in zglednim državljanom
wink-1.gif

1900eur

Sam res, takega bi bilo treba za vzor postavit, sicer ne vem točno za kaj ampak mi nekako deluje, kot, da je spet nedolžni najebal.

A je to že babyboom generacija letnik 1991?

Kakorkoli, vse mu je oproščeno, saj je z svojimi 21 leti poln izkušenj in vozniških sposobnosti in le kaj je bilo policajem, da so ga sploh šli ustavljati?

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Sam res, takega bi bilo treba za vzor postavit, sicer ne vem točno za kaj ampak mi nekako deluje, kot, da je spet nedolžni najebal.

A je to že babyboom generacija letnik 1991?

Kakorkoli, vse mu je oproščeno, saj je z svojimi 21 leti poln izkušenj in vozniških sposobnosti in le kaj je bilo policajem, da so ga sploh šli ustavljati?
sam res .. ali pa (by sintič) :kaj jim je sploh šel ustavljati
confused-1.gif

z nezmanjšano brzino naj bi odbrzel naprej, kajti on očitno obvlada vožnjo s tako hitrostjo, kar nenazadnje dokazuje tudi to, da je nekoč celo opravil vozniški izpit ...
predlagam celo, da se ves denar, ki ga plačamo ljudje, ki smo storili minorne prekrške, nameni za nakup močnejših strojev za te fante, da nam bodo pokazali kako se sploh vozi
aplauz.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Briši link in post, da ga ne bo sintič videl...
Tisti link samo dokazuje tisto, kar vam vseskozi govorim.
Da policaji znajo fajn kasirat, ne spravijo pa norcev s ceste.

Radi tudi vzamejo izpit, v želji in vednosti, da se bo tisti potem vozil brez. Ni point, da bi kršitelja spravili s ceste, pa to tudi nima z varnostnega vidika nobenega smisla, saj človek vozi enako dobro z veljavno ali pretečeno vozniško v predalu. Namen je, da mu bodo ponovno zakasirali, ko ga dobijo brez, tako kot je bilo v tem primeru.
Ni treba bit kaj posebno pameten da veš, da odvzem izpita posledično povzroči vožnjo brez izpita, nato posledično vožnjo z neregistriranim, tehnično nepregledanim in nezavarovanim avtom, ob kontrolah pa visoke kazni povzročijo še pobeg, kjer potem pogosto prihaja do nesreč, kjer nastradajo tudi nedolžni.
To pa prinaša državi velik finančni priliv, zato ni pričakovati, da se bo v kratkem kaj bisteveno spremenilo.

Nazadnje urejeno:

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Briši link in post, da ga ne bo sintič videl...
Tisti link samo dokazuje tisto, kar vam vseskozi govorim.
Da policaji znajo fajn kasirat, ne spravijo pa norcev s ceste.

Radi tudi vzamejo izpit, v želji in vednosti, da se bo tisti potem vozil brez. Ni point, da bi kršitelja spravili s ceste, pa to tudi nima z varnostnega vidika nobenega smisla, saj človek vozi enako dobro z veljavno ali pretečeno vozniško v predalu. Namen je, da mu bodo ponovno zakasirali, ko ga dobijo brez, tako kot je bilo v tem primeru.
Ni treba bit kaj posebno pameten da veš, da odvzem izpita posledično povzroči vožnjo brez izpita, nato posledično vožnjo z neregistriranim, tehnično nepregledanim in nezavarovanim avtom, ob kontrolah pa visoke kazni povzročijo še pobeg, kjer potem pogosto prihaja do nesreč, kjer nastradajo tudi nedolžni.
To pa prinaša državi velik finančni priliv, zato ni pričakovati, da se bo v kratkem kaj bisteveno spremenilo.

Ja bravo, z takim razmišljanjem kot ga imaš ti, smo tam kjer smo. Po tvoje bi človek, ko se rodi, moral zraven rojstnega lista dobiti še vozniško dovoljenje (stalno, brez možnosti odvzema), saj je tako ali tako vseeno, kaj in kako se vozi po cestah, saj kot praviš človek vozi enako dobro z veljavno ali pretečeno oz. odvzeto vozniško. Kazni po tvojem ni potrebno upoštevati, saj so tako ali tako brez predmetne.
In kako bi ti, glede na to da imaš toliko za povedati čez kazni in odvzem, rešil slovensko kulturo vožnje?

Da se zastopimo, sem proti previsokim kaznim in patetičnem merjenju na cestniskih postajah, ampak v primeru hujših kazni, pa se strinjam z visoko kaznijo in odvzemom VD.

Ne resno me zanima, kaj bi ti spremenil? Bi talal čebelice in črvičke, kot v vrtcu za gnile zobe?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Ja bravo, z takim razmišljanjem kot ga imaš ti, smo tam kjer smo. ......
Ja, smo tam kjer smo. Ampak tam nismo po zaslugi tega, kako jest razmišljam, ampak po zaslugi ker država in njeni organi razmišljajo točno tako kot sem opisal.

A kaj bi spremenil?
Državi bi bilo treba vzeti finančni interes, da se zgodi čimveč prekrškov in nesreč, s katerimi dobro služijo.
Potem bi pa hitro znali sprejet tiste prave ukrepe, ki bi korenito zmanjšali število prekrškov in nesreč. Je pa treba začet že v vrtcu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ne ljudi ki se se kar vozijo kljub temu da jim je drzava to prepovedala, jim pobrala avtomobile je treba streznit z zaporom. Ce se ne znas brzdat bos pa apc zaprt. In te ne bo na cesti. In ne bo financnega interesa.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Zaprite raje tiste ki kradejo na siroko, za tiste so zapori, ne pa za prekrškarje...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Sej voznja kot jo je prikazal gospod s cliotom ni prekrsek. Tko da don't worry. Tudi zanj se bo nasel prostor na povsetovi. Ce ga pa ne bo se bodo pa stiskali, kaj me briga, sam se je tja spravil.

Namrec, nekdo ki je drzavo oskodoval za 3 mio EUR tvojega zivljenja ni ogrozil. Takile praznoglavci pa te ogrozajo.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
spet polnijo blagajno in pobirajo avte nedolžnim in zglednim državljanom
wink-1.gif

1900eur

To je čisto nekaj drugega, kot vožnja 70 po eni ravnini brez hiš na omejitev 50. Sicer pa ne razumem. Že tako je brez izpita in se še vozi nad omejitvijo. Tega dejansko boli [censored] za vse in ostale tudi. Napisal mu bojo te kazni, na katere se najbrž požvižga in bo ponovil vajo, ko bo spet prišel kje do kakšneg avta. Big deal.
rolleyes-1.gif
Dokler ne bo nekje nekoga pospravil s svojim butastim početjem. Potem bo pa spet kriva neprilagojena hitrost, katera pri tem bedaku nima nobene veze. Ma izgovor bo dober, da se lahko skrivajo po grmovju in merijo na mestih katere nimajo noben veze z varnostjo, al se pelješ 50, 60 al pa 70 v primerjai s tem bedakom, ki dejansko res izziva. Pa četudi se je peljal tam 180. Sej je ravnina, kot vsak odsek AC. Mene bolj skrbi tole, da bo ded ponovil kakšno neumnost in bo rezultat bolj krut. Recimo, da nima dohodka, vzeti mu ne morejo. Zrasla so mu krila in si misli, sej mi ti pandurji nič ne morejo. To je zaskrbljujoče.

Najbolj mi je zanimiva tabla 70 iz krožnega križišča v Škofji Loki (no se je na koncu mesta) proti Gorenji vasi. Tam je en motorist nabasal enga puntota, če se prav spomnim in umrl. Pred tem je bila tam omejitev 90 in je čisto sprejemljivo. Prideš na vrh klančka in maš več kot dovolj časa, da se ustaviš 100m pred oviro, ne da se zaletiš vanjo in umreš. Sedaj so dal tablo 70. A hočjo povedat, da je tisti motorist priletel 90 in se ni zaradi te hitrosti moral ustaviti.
hysterical-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej voznja kot jo je prikazal gospod s cliotom ni prekrsek. Tko da don't worry. Tudi zanj se bo nasel prostor na povsetovi. Ce ga pa ne bo se bodo pa stiskali, kaj me briga, sam se je tja spravil.

Namrec, nekdo ki je drzavo oskodoval za 3 mio EUR tvojega zivljenja ni ogrozil. Takile praznoglavci pa te ogrozajo.

Si prepričan da slednji ni ogrozil mojega življenja oziroma od koga drugega?
Hilda, Zidar in ostali niso ogrozili zivljenj? Ko so podizvajalci zaceli propadati zaradi neplacila, otroci ostali lačni ker fotr ni dobil plačanega sihta, ko so začasne delavce vrgli vn iz stanovanj ker niso imeli za najemnine?

Samo taki na končajo na povšetovi,ampak v vilah, ker imajo predrage odvetnike,da bi jih lahko obsodili. Nekoga ki pa krsi nekaj prepisov na cesti,pa po hitrem postopku spravite na sodisce in po novem celo kot KD.
Ja pohvale vredno ni kej, samo cudno da se postopki iz leta 2009 ali pa še prej vlečejo, medtem ko kaksni sveži z leta 2011 so pa že zaključeni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Glej nastevanje Hild, Zidarjev in podobnih gre najbolje od rok tistim, ki ne znajo niti okvalificirat katera kazniva dejanja so slednji storili. Ne leti direktno nate, ker te ne poznam ampak s temi priimki obicajno operirajo najvecji bebcki in najvecji krsitelji. Ko jim zmanjka tajkunov mi pa ze cigane pod nos mecejo.

Osebki ki jih omenjas so predvsem oskodovali drzavo in s tem posredno vse nas. In verjetno tudi zaradi njih klinicni center letos ne bo kupil kake naprave ki bi resevala zivljenja. Ampak neposredno pa te niso ogrozali. Njih lahko kaznuje drzava tudi cez 10 let. divjake na cesti pa je treba s ceste spraviti v trenutku ko se kot kamikaze zapodijo skozi center mesta.

Zdej ce tega ne razumes, ti ne morem pomagat. Ce pa tega noces razumeti pa tiu tudi jaz nocem pomagat. As simple as that.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sorry, se ne strinjam s tem. Je se dosti primerov "direktorjev" ki so oškodovali mariskoga,pobasali v žepe lepe kupe denarja,samo ti jih ne pišem tukaj,ker kot 1. jih ne poznas, kot drugo pa niso medijsko izpostavljeni tako kot omenjeni, in potem bi me čukasto gledal " ja kdo pa je to"

In ne, ne drži to kar si ti napisal, da niso ogrožali nobenega, zaposleni niso dobili plač, krediti se niso plačevali, verjemi da zgodbe niso bile lepe, mogoče je kdo storil samomor ker ni več videl rešitve,samo ti tega ne vidis...

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Jaz zdaj ne vem koga ste volili, ampak iVan bo mel vso moč, da odpravi visoke kazni in inkasanstvo. Tako, da jaz se ne bi preveč sekiral...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sorry, se ne strinjam s tem. Je se dosti primerov "direktorjev" ki so oškodovali mariskoga,pobasali v žepe lepe kupe denarja,samo ti jih ne pišem tukaj,ker kot 1. jih ne poznas, kot drugo pa niso medijsko izpostavljeni tako kot omenjeni, in potem bi me čukasto gledal " ja kdo pa je to"

In ne, ne drži to kar si ti napisal, da niso ogrožali nobenega, zaposleni niso dobili plač, krediti se niso plačevali, verjemi da zgodbe niso bile lepe, mogoče je kdo storil samomor ker ni več videl rešitve,samo ti tega ne vidis...

Se enkrat: Nihce ne pravi, da ti direktorji niso zlo in da niso naredili nic slabega. Ampak neposredno niso ogrozali nikogar. divjaka za volanom lahko primerjas z norcem ki s pistolo brezciljno strelja naokrog. Obstaja verjetnost da bo koga zadel, tako kot obstaja verjetnost da se vate zaleti divjak. Ampak po tvoji logiki lahko ljudje streljajo naokrog vse do trenutka ko se bo zaprlo vse direktorje in white collar kriminalce.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Lepo obračas besede, to moram priznati, imaš potencial za višja delovna mesta
grin1.gif

Pred 5 leti, al pa 10 leti, so ljudje vozili enako kot danes oziroma je bilo stanje na cesti boljse, manj pizdarij, manjse kazni, manj zajebavanja s strani policije. So pa bili manj varni avti takrat,to je pa res in posledicno je bilo več poškodovanih/mrtvih. Ampak potem se pa začnejo stavki "statisticno gledano bla bla bla " ...

No ni vse v statistiki.

Ker če gledas samo to statistiko poškodb, ja za 50% VSAJ jo lahko znizas,ker vsaj toliko je ljudi ki pri nesreči glumi poškodbe zarad odskodnine,v statistiko pa padejo prav tako. In ker je statistika pokazala da je tok pa tok poskodovanih,dejmo kazni dvignt za 50% ...

Sej midva lahko debatirava v neskončnost, verjetno imava oba po svoje prav,spremenit nemorva nič, najebal ga bomo pa vsi,vključno z našimi otroci čez nekaj let, ko bodo živeli v policijski državi brez denarja in z miljon stroški.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
No kazni so spremenile dolocene stvari. Imam kolega ki je 15 let nazaj postavil osebni rekord ko je v 8 urah napisal vec kot 100 kazni za prehitro voznjo. Ker je bila zadeva tako poceni da je bilo folku vseeno. Danes je prehitre voznje enostavno manj.

Se strinjam - statistika je precej prilagodljiva zadeva ko jo zelis prilagajati.

Kar se tice visjih delovnih mest - ko bom za kaj kandidiral pricakujem pismo podpore s tvoje strani
wink-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Zdej si že skoraj povedal kje je problem.
Pred 10 leti, si imel izdanih 10.000 plačilnih nalogov v enem letu s povprečjem 200€
Danes imas pa manj izdanih plačilnih nalogov,zaluzis pa isto. To je problem,točno tukaj. Da se toliko več računa za enake zadeve.

Tukaj je en primer,ki se ni izsel , http://24ur.com/novice/crna-kronika/zaletel-se-je-v-hiso-in-v-njej-povozil-specega-lastnika.html
Krivec za nesrečo je seveda voznik sam, kdo pa drug,ampak kaj ga je v to privedlo jepa drugo, preveč agresivnosti s strani policije nikoli ni dobro,ampak kukr smo Slovenci neumni pri odločitvah, rinemo direkt tja.

Realno gledano tudi za samomor je vedno kriv le tist ki se je za to odločil,treba se je pa vprašati kaj ga je pripeljalo do tega. Izguba sluzbe? Locitev? Prevec zapufan? ... razlogov je še veliko.

Mi je pa vseno fajn poslusat zgodbe kaksnih starejsih iz casov ko so policaji res še bili policaji, ker v današnjih dneh so le še prodajalci, to pa zato ker večina zna samo še kasirati. Na srečo ne vsi,ampak na žalost pa večina kar.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne ljudi ki se se kar vozijo kljub temu da jim je drzava to prepovedala, jim pobrala avtomobile je treba streznit z zaporom. Ce se ne znas brzdat bos pa apc zaprt. In te ne bo na cesti. In ne bo financnega interesa.
Ja sej razumem, neupoštevanje ukazov policaja (sodnika) ti smatraš za najhujši prekršek, ki bi ga kaznoval z zaporom, tista, ki je kriva za smrt Nekrepa ma pa dovolj da ji 4 mesece vzamejo licenco.
Jaz trdim da človek ne vozi nič boljše ali slabše, če ima veljavno ali neveljavno knjižico v predalu, ti pa meniš, da tak smrtno ogroža vse po vrsti, pa ga je potrebno ustaviti neglede da posledice in kolaterarno škodo.
Nekateri mislite misliš da je tale, ki je peljal 183 brez izpita po AC divjak, ki ga je za vedno treba spraviti s ceste, pišejo da bi træenje pri tej hitrosti bilo usodno, ko pa je policaj peljal za njim prav toliko, pa ni nič nevarno. Pa ko je od Kresalke šofer divjal 200, tudi ni bilo nevarno. Pa ko se je pijan policaj prejšnji teden zaletel, tud ni bilo govora, da bi trčenje lahko bilo usodno, ampak le kako je škoda dobrega policaja.
In ko že omenjaš finančni interes bi te vprašal, kaj misliš zakaj so ukinili, da si lahko kazen odslužiš z zaporom, kot je bilo pred mnogimi leti?

Jest imam boljši predlog, kako doseči, da se ljudje nebi vozili brez izpitov, kot pa kazni, zasegi vozil in zapori, kot ti predlagaš.
Ni treba izpita vzet, pa se ne bomo vozili brez. Aja, samo država potem ne more tolk pokasirat.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Tukaj je en primer,ki se ni izsel , http://24ur.com/novice/crna-kronika/zaletel-se-je-v-hiso-in-v-njej-povozil-specega-lastnika.html
Krivec za nesrečo je seveda voznik sam, kdo pa drug,ampak kaj ga je v to privedlo jepa drugo, preveč agresivnosti s strani policije nikoli ni dobro,ampak kukr smo Slovenci neumni pri odločitvah, rinemo direkt tja.

Mi je pa vseno fajn poslusat zgodbe kaksnih starejsih iz casov ko so policaji res še bili policaji, ker v današnjih dneh so le še prodajalci, to pa zato ker večina zna samo še kasirati. Na srečo ne vsi,ampak na žalost pa večina kar.

1) Torej smo si ljudje sami krivi za kazni?

2) Odloči se za kaj si.....za malo več reda ( mal bolj policijsko državo kot včasih) ......al ti bodo šle uniforme na živce?