Zanesljivost novih PSA 1,5 BlueHDI motorjev

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.177
1.333
113
Wtf... upam da si/boš prijavil servis.
Jaz sem dobil email/pdf od proizvajalca. Celo piše, da če ne uredim, ne morem narediti tehnični pregled...
Poklical na servis in je šlo vse tekoče. Niti niso rabili tega pdf-a.
To da zaradi verige nebi mogel opravit tehničnega pregleda, niti slučajno en more biti res,...

Veriga ni varnostni element

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.677
2.518
113
Zaradi neopravljenega varnostnega vpoklica ne moreš opraviti tehničnega. Ne vem če se oni tam spuščajo v podrobnosti zakaj je bil vpoklic.

Meni je na vpoklicu isto pisalo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.808
1.359
113
Celje
Wtf... upam da si/boš prijavil servis.
Jaz sem dobil email/pdf od proizvajalca. Celo piše, da če ne uredim, ne morem narediti tehnični pregled...
Poklical na servis in je šlo vse tekoče. Niti niso rabili tega pdf-a.
Sem pred leti naredil prijavo, ker mi niso menjali zavornega olja, zaračunali pa (uvozniku in v vednost servisu). Druga kot klic servisa, da če že hočem menjavo naj pridem še 1x in bodo uredili. Med posegom sem bil zraven in razen komentarja mehanika “samo da boste srečni, ker kaj pa naj bo narobe z 2 leti starim oljem” nekak nisem dobil. Uvoznik ni odgovoril nic.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.509
624
113
Sem pred leti naredil prijavo, ker mi niso menjali zavornega olja, zaračunali pa (uvozniku in v vednost servisu). Druga kot klic servisa, da če že hočem menjavo naj pridem še 1x in bodo uredili. Med posegom sem bil zraven in razen komentarja mehanika “samo da boste srečni, ker kaj pa naj bo narobe z 2 leti starim oljem” nekak nisem dobil. Uvoznik ni odgovoril nic.
Tudi jaz sem se pritožil na prvi servis, ker so "dolili" 1l hladilne tekočine in 10l adbluja... Sem prijavil. Nekaj so me klicali iz glavne pisarne. Še raziskujemo... očitno v dveh letih še niso raziskali... Je pa tist servis za nekaj časa izgubil "licenco" za to znamko. Sedaj imajo nazaj. Če je sem bil jaz kriv al ne, pa ne vem. Je pa bilo kmalu po moji prijavi...
Trenutno pa spet čakam odgovor, ker so pa drugi nekaj zaj... Najbolj me preseneča, kako so na teh servisih vsi flegma in ti lažejo v faco, kot, da jim to piše v pogodbi.

margas

Zelenc'
1. avg 2025
4
3
3
Na motorju se vidi od glave motorja ali ima 7mm ali 8mm:

Bil sem na servisu in so mogli poslušat preko soft. ali se sliši veriga.
Ker prvi dan niso slišali sem jim prinesel palčko za uha in so ugotovili, poleg tega da sem pustil 1 dan avto da se ohladi.
Sliši se s prostim ušesom.
berlingo.jpg

Avtoplus za en šus.

igi

Guru
13. okt 2007
5.808
1.359
113
Celje
Na motorju se vidi od glave motorja ali ima 7mm ali 8mm:

Bil sem na servisu in so mogli poslušat preko soft. ali se sliši veriga.
Ker prvi dan niso slišali sem jim prinesel palčko za uha in so ugotovili, poleg tega da sem pustil 1 dan avto da se ohladi.
Sliši se s prostim ušesom.
Poglej priponko 103904
Avtoplus za en šus.
Meni je rekel, da če aplikacija ne zazna napake, nima osnove za menjavo. In tudi pri hladnem motorju ne opazim, da bi bila neka razlika v glasnosti.
Sem pa vseeno doplačal nekih 315€ za dodatnih 20.000 km/6. leto jamstva. So mi potrdili, da velja v celi EU vključno z njihovo asistenco. Ker če mi ketno vtrga 3.000 km stran od doma, bo verjetno lažje, da imam opcijo pritisnit asistenčni knof.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.586
1.203
113
Ja pol pa dizla, premijo najraj. Po mestu bo mal kadil pa smrdel, pa se na Pag z lahkoto odvleku prkolo...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.061
8.173
113
Kar dokazuje vsak drugi A6/A4/Passat, ki se pelje mimo mene. Mogoče pa ni v normah problem.
Eh, daj no. Da neboš še ti pod darjan klaso padel... Če ti avti kadijo pomeni da so stari in niso EURO6. Pri kakem audiju te sploh starost zavede... Če pa že, so avti verjeno uvoženi vsi na 200k podlage, kasneje pa DPFi preluknjani. Upam da kmalu na tehničnih pregledih tudi to uredijo.

• Wow
Reactions: Kamele0N