Zaklenjen račun na fb

Casteneda

Pripravnik
1. sep 2007
415
12
18
64
www.chess.mojforum.si
Tole sporočilo, ki sem ga danes prejel, pa vzbuja upanje, da še ni vse izgubljeno.
Ob hitrem pregledu vasega posta na alter.si je videti, kot da imate vec kot en profil na fb. Ce je to res, potem je to srcika vase tezave – "Terms and Conditions" FB ne dovolijo vec kot enega uporabniskega profila. Lahko pa imate vec skupin ali poslovnih racunov vezanih na vas osebni profil. Ce imate dva racuna, potem si boste morali izbrati enega (verjetno tistega, ki ima vec skupin vezanih nanj), z drugega presnesti vse relevantne povezave nanj in potem drugega izbrisati. Ko boste imeli samo se en profil, in ko ga boste ustrezno dopolnili (videti je, kot da ne uporabljate polnega imena zanj), kontaktirajte facebook in jih prosite, da vam profil odklenejo. Ce niste skrbnik dveh racunov, potem je videti, kot da obstajata dva profila z istim imenom (Bogdan), v tem primeru bodisi sami dopolnite svoje podatke (dodajte priimek) ali pa, ce tega ne morete sami, kontaktirajte fb, navedite povezavo na vas profil (www.facebook.com/[IMEPROFILA] – na primer v mojem primeru je to https://www.facebook.com/...) in prosite, da dodajo manjkajoce podatke v vas profil in ga odklenejo.

• Všeč mi je
Reactions: igi

Casteneda

Pripravnik
1. sep 2007
415
12
18
64
www.chess.mojforum.si
To sem prejel danes:
1675446604100.png
Ko bom kliknil na Get back ... najbrž spetne bo nič, kot je bilo že nekajkrat ...

19. jul 2007
2.832
1.553
113
Če boš še kaj delal, naredi vse kar misliš, potem pa počakaj (tudi en dan) da se vse podosobi - npr da ima sistem informacijo, da so drugi, tretji računi res izbrisani (mimogrede, FB itak ničesar ne izbrše zares :)).

Ravno brskam po Alterju (in čakam), ker sem nekaj zelo pomembnega delal, zaključil, zaprl in znova odprl on-line obrazec, da preverim vse, če je kot mora biit in sem dobil error, da nekdo drug ureja moje stvari.
In spodaj majhna opomna, da se lahko tudi pojavi to okno, če se od moje prejšnje seje še niso vsi podatki zaključili/zaprli (neka ameriška zadeva), in tukaj govorimo o nakaj minutah.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
Koliko pa je za zaupat takim t.i. "strokovnjakom"? Kaj če ti šele potem on shekajo račun, ko že imajo vse tvoje podatke? Koliko pa se vrtijo cene za take "storitve"?

kaj za boga imas na fb racuni takega, da ti bi ga nekdo hacknil? kaj bi imel nek heker od tega, da bi ti zlorabil racun?

sicer pa, ko ti uredijo, zamenjas geslo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
Koliko pa je za zaupat takim t.i. "strokovnjakom"? Kaj če ti šele potem on shekajo račun, ko že imajo vse tvoje podatke? Koliko pa se vrtijo cene za take "storitve"?
Večinoma gre za nateg.

Nekaj časa se je sicer dalo vdirati v račune s plačilom zaposlenim na Facebooku, ki so zlorabili svoj dostop. Dokler jih niso dobili in odpustili.

• Všeč mi je
Reactions: Casteneda

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
Torej si dobil račun nazaj?
Najbrž, ampak ga bo zdaj z=bal, ker se bo prijavil z neznane naprave ob neznanem trenutku.

Moje sožalje Castenadi. Dosti uporabnih nasvetov je padlo. Za upravljanje FB strani in skupin pa velja načelo, da jih upravljaš preko business računa, ki ga težje kompromitiraš. Za 2nd administratorja pa dodaš osebo, ki ji tudi sicer zaupaš (npr.: od žene prijateljica), kar je veliko bolje, kot da delaš dummy rezervni FB profil...

• Všeč mi je
Reactions: Casteneda

igi

Guru
13. okt 2007
5.577
1.170
113
Celje
Najbrž, ampak ga bo zdaj z=bal, ker se bo prijavil z neznane naprave ob neznanem trenutku.

Moje sožalje Castenadi. Dosti uporabnih nasvetov je padlo. Za upravljanje FB strani in skupin pa velja načelo, da jih upravljaš preko business računa, ki ga težje kompromitiraš. Za 2nd administratorja pa dodaš osebo, ki ji tudi sicer zaupaš (npr.: od žene prijateljica), kar je veliko bolje, kot da delaš dummy rezervni FB profil...
A se ti kaj na business FB spoznas? bi za dve zadevi rabil nekoga, ki se spozna. V eno od skupin imam “drugacno” prijavo, pa ne vem zakaj in pa rabil bi pomoc pri “pametni” nastavitvi placane oglasevalske kampanje.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
Nekaj malega že. Kaj pomeni "drugačna" prijava?

V osnovi je pravilna spodnja hierarhija...vse urejaš v FB business konzoli.
1675623984940.png

oz. če imaš zunanje upravljavce oglasov, strani, je prav, da urediš na spodnji način in ne kompromitiraš svojih assetov s potencialnimi blokadami, krajo lastništva itd...
1675624135365.png