Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.638
113
Nevem s katerega planeta si sam sorry cloveski faktor je vedno prisoten. Tako da to bi moral biti vsakemu razlog da se cepi.
Seveda je, ni pa opravičljiv, kot se nekaterim zdi tukaj. Vsekakor pa ni razlog za cepljenje to, da ne pristaneš v bolnici in odideš ven pohabljen, ker so naredili napako. Razlog za cepljenje je varovanje sebe in ostalih in zmanjšanje možnosti, da končaš v bolnici. In tu je pika. Da se bom cepil, ker so šalabajzerji in bom šel po ozdravljenem Covidu ven brez roke pa tukaj ni opcija. Je napaka, katero je potrebno raziskat in narediti vse, da se ne ponovi. Ne pa zamahnit z roko, reči, da rešujejo življenja in so napake normalna stvar.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
To seveda ne drži. Že Aspirin konkretno pomaga (nekje na učinkovitosti cepiv proti Delti), ampak ti tega nihče ne bo povedal. Zdravniki pa priporočajo Lekadol :bonk:
Kje to živimo?

AndY propagira aspirin, potem pa preberem tale članek. Ups

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.334
-2.692
113

Naši pohlepni anticepilci bi takoj izgubili anti in bi postali cepilci. LOL

Če vžge pri Avstrijcih ne vem zakaj nebi tudi pri nas.
Vidim da se cena necepljenih viša.
A bodo tisti, najbolj pohlevni, ki so med prvimi leteli po šus kaj razočarani, ker jih niso vključili med možne dobitnike za bogate nagrade?

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
Ne. Smo pa ziher bolj načelni. Mi smo se cepili zaradi zdravja, tile novi pa se bodo/boste zaradi nagrad. Torej, kje je tu načelnost? Očitno se jih/vas da kupit.
Pol se pa čudimo parlamentarcem ... a je kej drugače? Vsi kur*e, sam vsota je vprašanje.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Vidim da se cena necepljenih viša.
A bodo tisti, najbolj pohlevni, ki so med prvimi leteli po šus kaj razočarani, ker jih niso vključili med možne dobitnike za bogate nagrade?

Se pravi nekaj mg cepiva ne potem pa ko gre zares pa kg kemije niso več vprašljivi. Pa anticepilci niste normalni....

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.448
2.176
113
No, to si pač ti misliš.
Jaz za sebe vem da sem daleč od bedaka. Ti? Ne vem, te ne poznam. Ravno prijazen mi ne deluješ - tak mal zadrt. Če si budala? Ne vem. Lahko da si, lahko da nisi.

Pameten sicer ne da skupaj v stavek "imaginarne posledice" in "ki prizadenejo manj ljudi".
Ker če prizadenejo zgolj enega, potem niso več "imaginarne". Just sayin' ;)
Ampak verjamem da je bil to zgolj lapsus. Bomo mimo pogledali. Ker kot rečeno, si jaz ne delam slike kdo je pameten in kdo ne preko neta.
Ti toooolk kompliciraš, da ni več berljivo.
Situacija je za normalne, razmišljujoče ljudi popolnoma preprosta in razumljiva. In taki ljudje razumemo kaj je potrebno storiti.

Za vas skupino ostalih, ki iščete vsako pikico, malenkost itd... in se potem do onemoglosti obešate nanjo pa očitno to ni tako razumljivo.
In če vas zato nekdo označi z bedaki, je v mnogih primerih to understatement, bi bila kakšna malo močnejša beseda bolj primerna.

Sem ti napisal v parih odstavkih, ker vidim da imaš rad dolge sestavke besedila.
Nenazadnje jih ponavljaš in ponavljaš in ponavljaš že kar nekaj tednov na forumu. Povedal pa v tem času nisi prav dosti, dasiravno si precej obnucal tipke na tipkovnici.

Tako da uživaj naprej...
Vam je bedakom nemški minister lepo razložil včeraj. Upam samo, da vam po koncu te moreče izkušnje nekdo izstavi račun za vaš "doprinos" v boju proti epidemiji.
Navsezadnje bedak razume samo če ga nekaj udari po denarnici, včasih pa tudi kakšna okol kepe dela čudeže

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
Antibody titres decline 3-month post-vaccination with BNT162b2

erikson

Guru
25. avg 2007
22.339
6.144
113

Malokdo je starejši od 70 let. 85 odstotkov ni cepljenih. “Imamo tudi cepljene, nekateri so imunsko kompromitirani ali zelo bolni, nekateri so tudi brez pridruženih bolezni, ampak jih je zelo malo. Moj občutek je, da je potek bolezni pri njih blažji,” pove dr. Strdin Košir. “Matematika je preprosta, če bi zdravili samo 15 odstotkov bolnikov, ki so tu, bi to zmogli brez vsakršnih težav.”

Večina bolnikov potem, ko se zbudijo iz kome in se zavejo, kje so in kaj se dogaja, pove, da jim je žal, da se niso cepili. Toda ne vsi. “Obstajajo tudi ljudje, ki hlastajo za zrakom in hkrati trdijo, da covid-19 ne obstaja,” pove Mlakar. Za vse tam zaposlene je povsem nedoumljivo, da je to mogoče.

“Največja žalost in tisto, kar nas najbolj skrbi, je, da se že dolgo dolgo borimo s covidnimi bolniki, pa širša javnost ne prepozna tega, da je covid-19 resna bolezen, ki je prizadela širšo populacijo. In da večkrat kakšno življenje izgubimo,” njihove občutke opiše diplomirana medicinska sestra Anja Hameršek.

Ko pride z dela, se v prostem času sooča z ljudmi, ki nasprotujejo cepljenju in ukrepom ter so brezbrižni do katastrofe, ki se medtem dogaja v bolnišnicah. “Včasih se odzovem z molkom, včasih z neodobravanjem, včasih celo z žalostjo. Najraje bi videli, da se ta covid-19 že enkrat konča. Pred kratkim sem slišala stavek, ki zagotovo drži. Virusu, ki ima za sabo tak narod, se zagotovo ni treba bati za prihodnost. Želim si, da bi ljudje končno začutili pomen tega, da se testirajo, cepijo in spoštujejo ukrepe.”

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Ne. Smo pa ziher bolj načelni. Mi smo se cepili zaradi zdravja, tile novi pa se bodo/boste zaradi nagrad. Torej, kje je tu načelnost? Očitno se jih/vas da kupit.
Pol se pa čudimo parlamentarcem ... a je kej drugače? Vsi kur*e, sam vsota je vprašanje.
Bravo u nulo si zadel dušo večine anticepilcev!!

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Zelo zgovorno.

FE51DtuWYAcB9ZB

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Antivaxer mode on: ne vidim nobene povezave s cepljenjem.

Andy mode on: Ivermectin, ivermectin, iiiivermectiiiiin.

Sej je ni, če razporediš države po kvaliteti zdravstvenega sistema dobiš dejansko urejena grafa na obeh straneh. Ven bi na eni strani potem štrleli BE in AT, na drugi strani pa LV, še vedno manj anomalije kot pri deležu cepljenih.