zakaj religije?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Eh, saj nisem hotel biti žaljiv, ... aktualni sistem seveda vpliva zaradi same kvalitete življenja. Ampak vseeno paše malce popra na juho, kajne?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
bil nek velik pok, pa si niso znali razložiti, kaj je bilo prej
Čas je nastal šele ob velikem poku in zato ni moglo nikakor biti prej
prej ali pozneje in taki pojmi ne morejo obstajat če časa ni...čist simpl
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Samo malce nadaljevanja okoli religije same: naravno je! Človeku se zmeša v življenju samem, moji starši konkretno so v njem zamenjali 4 države, štiri ureditve, filozofije. Vse so bile precej krvave, razen zadnje, ki je bila predvsem tatinska. Ta pa še posebej boli! (Slo !)

Lahko bi govorili o "tatinski" seveda tudi o predzadnji, pa vendar se da zgodovinsko razložiti, zakaj je do tistih nacionalizacij prišlo. Sploh prišlo!

Tako se človek začne spraševati o nekih oddaljenejših krivdah in posledicah. Nakoncu iz tega nastane religija. Sploh če še kuga udari vmes.
rolleyes-1.gif

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
ko so znanstveniki nekaj računali, da je pred 15 milijard leti bil nek velik pok, pa si niso znali razložiti, kaj je bilo prej so tudi začeli ozirati proti bogu.
Ne niso se ozirali k bogu. Še več, dokazali so, da za "veliki pok" ne potrebuješ intervencije "višjega bitja"
Kakorkoli že, jaz sem videl in doživel že take stvari, da nobenemu znanstveniku, ki trdi da boga ni, ne verjamem več nič...

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Za "verjeti v Boga" ali "trditi da obstaja", ne dobiš enakega recepta.
Recept gor ali dol, gledal sem, kako tam pri Celju, nekje v gozdu križajo Kristusa. Res pa je, da sem par dni prej bil na obisku pri logistiku.
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.078
1.879
113
Emona / Carnium
Jst sm mel kolega, Ðizus smo mu rekli. Njega je oblikovala ločitev staršev, ko je bil v najstniških letih. Zdele sm se pa še enga znanca spomnu, k ni verjel da ima raka pa je pol župe začel kuhat pa se mazat z "naravo" in...ne vem, če je bil kdaj v Celju. Ne bo pa nikoli šel.

Veruj in verjami v kar in komur češ. Sam ne mene je*at
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Hja, od enega, ki zagreto verjame v čudežno alternativo, lahko komot pričakujem, da verjame še kup drugih neumnosti
wink-1.gif

Nikoli nisem pisal, da verjamem v čudežno alternativo. Verjamem pa, da alternativa deluje. Če ima Usein Bolt za fizioterapevta homeopata, je že nekaj na tem.
Ker je pa govora o veri, bom pa še jaz pristavil svoj lonček. Mislim takole: Bog morda je, morda ga pa ni. V nobenem primeru se nanj ne bom obračal. Če ga ni, je to izguba časa, če pa je, ima pa pri milijonih prosilcev toliko dela, da se zame ne bo zmenil. Če bo pa On želel kaj od mene, bo pa to željo izrazil tako, da ne bo dvoma od koga prihaja. Potem bo pa na meni, če ga bom uslišal ali pa ne.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik bizi pravi:
... Če bo pa On želel kaj od mene, bo pa to željo izrazil tako, da ne bo dvoma od koga prihaja. Potem bo pa na meni, če ga bom uslišal ali pa ne.

O, ja!
smile-1.gif

Sicer je pa lahko tvoj Bog kar tisti škarpnik, na izstopu v ulico. Zaleže isto.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Da ne bom krivičen do nekaterih, ... gre za preprost odnos med ljudmi. Če je pošten, vse štima!
grims-1.gif

Bili smo v investiciji in nek hollandec z opremo, kjer je bil malce težji tehnološki zalogaj (zame, za njega pa ne. ) , je odgovoril, da:
"Sedaj moram pa pravilno odgovoriti, sicer bom grešil! "

Za večno sem si zapomnil njegovo misel in niti slučajno je ne boš našel na Balkanu!
tongue-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Če ima Usein Bolt za fizioterapevta homeopata, je že nekaj na tem.
.
Naj ga ima
wink-1.gif
Še vedno ni nič na tem.
Pri športnikih je psiha zelo pomembna in če imaš malo zjebano podstrešje, nimaš šans za zmago. Če mu pri tem pomaga verjetje v homeopata tudi prav. Še vedno pa homeopat ne naredi nič.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Fizioterapija in homeopatija ni enako, če slučajno ne ločiš.
Pa ne se bat, zanj ne skrbi samo 1 človek
wink-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Evo, sama alternativa in po tvoje sam placebo, ki je res vsemogočen. Vsi uporabniki pa sami nepoučeni bedaki:
smile-1.gif

Citat:
There are thousands of trained homeopathic physicians in Germany and Dr Müller-Wohlfahrt is a world leader in the treatment of sports injuries. “He is well-known for his holistic approach. Though conventionally trained in medicine and orthopaedics, his treatment includes manual diagnostics, as well as herbal and homeopathic remedies and acupuncture. Other famous patients include Paula Radcliffe, Kelly Holmes, Tyson Gay, Ronaldo, Michael Owen, Steven Gerrard and Boris Becker. He is also the team doctor for the German national football team and FC Bayern München.”

https://homeopathyresource.wordpress.com/tag/usain-bolt-homeopathy/

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Jp res je. Uporabniki so nepoučeni bedaki. Jebat ga.

Sicer pa homeopatski čira-čara uporabljajo poleg običnega zdravljenja. Tko malo za zraven, da se pacjent bolje počuti v glavi. Tako kot ti športniki ob nastopih nosijo "srečne spodnjice/majico/zapestnico/xxx", da imajo psiho čimbolj poštimano.
Če verjamejo v to in jih to pomiri, fajn. Vseeno pa to nič ne dokazuje, da homeopatija deluje
wink-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Sam zase vem da sem Bogaboječ človek, takih izjav si ne upam privoščit pa pika, ker sem videl in slišal preveč podobnih primerov kateri se niso končali dobro. malo previdnosti svetujem. Morda ti je moje pisanje danes smešno, najbrž pa se boš čez leta spomnil da si to že nekje bral...

To sem ti hotel ze enkrat napisat ko sem bral tvoje izpade o sorodnih temah. Taki fanaticni cerkveniki kot si ti so tipicen profil ki sem si ga ustvaril iz okolice, bojijo se necesa cesar sploh ni(zakaj bi se sploh bal???) Se imate za nekaj vec z bogom ob strani, iz ust se pa siri taka pasjost in zlehtnoba in slabe cloveske lastnosti da jih ni vecjih.

Zgleda da ste tolk gnili v sebi da rabite neko imaginarno bitje ob strani da prezivite

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.712
6.480
113
Neverni otroci so bolj prijazni od vernih

Otroke so med raziskavo vključili v več različnih dejavnosti. Tako so si morali izbrati nalepke, ki pa jih ni bilo dovolj za vse. Raziskovalci so opazovali, kdo vse jih bo delil z drugimi otroki. Gledali so tudi film, v katerem so se otroci prerivali in zaletavali drug v drugega. Opazovalci so spremljali njihove odzive na predvajano vsebino.

Izsledki ''so na zelo surov način pokazali, da so otroci iz družin dveh prevladujočih svetovnih religij manj sočutni od vrstnikov iz nereligioznih družinskih okolij''.

Najbolj neprijazni so bili starejši otroci iz vernih okolij, torej tisti, ki so bili verski vzgoji izpostavljeni dlje.

Raziskava je pokazala tudi, da ''religioznost vpliva na nagnjenje h kaznovanju''. Otroci iz verskega okolja ''so pogosto zelo obsojajoči do dejanj drugih ljudi'', so zapisali.