zakaj religije?

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Zakaj religije oz. verstva? Človek bo zmeraj v nekaj verjel, če nima razlage. Npr. nihče ne ve točne resnice, kaj se zgodi, ko umremo. Kljub temu si lahko izoblikuje neko mnenje in temu rečemo versko prepričanje, ne moremo temu reči znansteno prepričanje, zato ker znanost ne mora razložiti, kaj točno sledi. Obstajajo sicer ljudje, ki so umirali so videli neko svetlobo , nato so se pa vrnili nazaj. Toda nihče ne ve točno kaj sledi, če zavedno ostaneš v tisti svetlobi. Zato so tu verska prepričanja in ni dobro da nekdo širi idiotska prepričanja, na primer: Če narediš samomor postaneš bog ali pa če se razstreliš v množici ljudi, te čaka 99 devic v nebesih...
znanost je zelo dobro odgovorila na to vprašanje. nekaj v zvezi s tem kje je na očesu največ živčnih končičev... pravzaprav so svetlobo videli ker jim je začelo primanjkovati kisika in ne ker so umirali... čeprav če ti zmanjka kisika tudi umreš...
Meni ni začelo primanjkovati kisika

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Npr. nihče ne ve točne resnice, kaj se zgodi, ko umremo.

hysterical-1.gif

Kva čeb ti spet izgubil pasvord, imejl in orientacijo ter občutek za čas?
evil.gif
Pasword, ki sem ga dobil, je bil nekaj takega: vsfWw34g Pa si zapomni če si lahko. Email so mi ukinli, ker sem zamenjal internet ponudnika za najbolj ugodnega. Predenj sem šel iz Xp-jev ki so mi skoraj pomolnoma zaštekali, na win7 se mi zdi da sem geslo na nek papir zapisal, pol pa ne vem, ali je dobil noge al kaj... kar se tiče občutka za čas, ne vem, a je Slovenija vsak da večji, da se mi dogaja, da zamujam, kar se pa tiče orientacije, prid kdaj v naše kraje in se čudi
nahrung002.gif

evo ti, skoraj znanstvena razlaga
grin1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Zakaj religije oz. verstva? Človek bo zmeraj v nekaj verjel, če nima razlage. Npr. nihče ne ve točne resnice, kaj se zgodi, ko umremo. Kljub temu si lahko izoblikuje neko mnenje in temu rečemo versko prepričanje, ne moremo temu reči znansteno prepričanje, zato ker znanost ne mora razložiti, kaj točno sledi. Obstajajo sicer ljudje, ki so umirali so videli neko svetlobo , nato so se pa vrnili nazaj. Toda nihče ne ve točno kaj sledi, če zavedno ostaneš v tisti svetlobi. Zato so tu verska prepričanja in ni dobro da nekdo širi idiotska prepričanja, na primer: Če narediš samomor postaneš bog ali pa če se razstreliš v množici ljudi, te čaka 99 devic v nebesih...
znanost je zelo dobro odgovorila na to vprašanje. nekaj v zvezi s tem kje je na očesu največ živčnih končičev... pravzaprav so svetlobo videli ker jim je začelo primanjkovati kisika in ne ker so umirali... čeprav če ti zmanjka kisika tudi umreš...
če se srce ustavi ali če nehaš dihat telesu začne primanjkovati kisika.

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
če se srce ustavi ali če nehaš dihat telesu začne primanjkovati kisika.
Ne ne ne, ni to to, sedel sem, čist normalno sem se počutil in vse ok, kar naenkrat se mi je zazdelo da me bo pobralo, videl sem, kot nekakšno svetlobo in sem razmišljal; "jaz nič ne vem, jaz sem tema, noč..." No in potem je svetloba izginila in vse v redu. Ja ženska me je hotela ubit...
Tudi če bi bilo po tvoje, da možgani ne dobijo kisika, pa zato vidimo neko svetlobo, pazi tudi oko rabi kisik da lahko nekaj vidi, če gremo po tvoje... potem po tisti svetlobi pride, kaj? Večni neobstoj? Večni nič? Kako si ti to predstavljaš, da te ni? Kako si ti predstavljaš lastni neobstoj?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Ne ne ne, ni to to, sedel sem, čist normalno sem se počutil in vse ok, kar naenkrat se mi je zazdelo da me bo pobralo, videl sem, kot nekakšno svetlobo in sem razmišljal; "jaz nič ne vem, jaz sem tema, noč..." No in potem je svetloba izginila in vse v redu. Ja ženska me je hotela ubit...
Tudi če bi bilo po tvoje, da možgani ne dobijo kisika, pa zato vidimo neko svetlobo, pazi tudi oko rabi kisik da lahko nekaj vidi, če gremo po tvoje... potem po tisti svetlobi pride, kaj? Večni neobstoj? Večni nič? Kako si ti to predstavljaš, da te ni? Kako si ti predstavljaš lastni neobstoj?
zečne pimankjovati kisika ne pa ga popoloma zmanjka. (če ga zmanjka si mrtev) potem tisti končiči na sredini ki so bolj gosti še delajo ob strani ne več in nastane podoba da je nekje svetloba nekje tema. oziroma nekaj takega. lahko si kje poiščeš razlago je v redu razlaga. bolša kot moj poskus obnoviteve te razlage.

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
zečne pimankjovati kisika ne pa ga popoloma zmanjka. (če ga zmanjka si mrtev) potem tisti končiči na sredini ki so bolj gosti še delajo ob strani ne več in nastane podoba da je nekje svetloba nekje tema. oziroma nekaj takega. lahko si kje poiščeš razlago je v redu razlaga. bolša kot moj poskus obnoviteve te razlage.
Dej nehi bluzit od tistega kisika...
bonk.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
bonk.gif
kako pa naj si predstavljam nekaj kar ne obstaja? preprosto ničesar ni. kaj si bi tu predstavljal?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Tole je razlaga naše zdravnice, raziskovalke pojava NDE, glede pomanjkanja kisika:

V končni fazi umiranja nastopi cerebralna anoksija. Gre za stanje, pri katerem celice in tkiva ne dobijo potrebne količine kisika.
Zato se domneva, da so obsmrtne izkušnje plod anoksičnih možganov. To deloma pojasnjuje tudi dejstvo, da so ljudje, ki so bivali na zelo visokih nadmorskih višinah, poročali o občutkih prisotnosti in videnjih mističnih bitij, o svetlobi in občutkih strahu. Hipoksija možganov lahko povzroči halucinacije in zunajtelesne izkušnje tudi v situacijah, ki niso življenjsko ogrožajoče, na primer pri pilotih, pri katerih so zaradi nenadne spremembe položaja letala možgani prehodno slabše prekrvavljeni. Prav hipoksija je kriva za tako imenovani tunelski vid. Ker najprej zmanjka krvi v celicah na zunanjem robu očesa, nato pa celice odmirajo koncentrično, proti središču očesa, se zaradi tega zoži vid.

Toda tudi če tunelski vid lahko pojasnimo s fiziološkimi razlogi, še naprej ostaja nepojasnjeno srečevanje božanskih bitij in mrtvih sorodnikov,« pravi Klemenc - Ketiševa. Težava te teorije je, da se obsmrtne izkušnje pojavljajo tudi v situacijah, ko ni hipoksije in zaradi tega anoksije možganov. Poleg tega je bolnik med hipoksijo zmeden in nesposoben jasnega mišljenja, to pa je v nasprotju z naravo obsmrtnih izkušenj, saj človek te doživlja povsem jasno. Največji dvom o tej teoriji pa je zbudila raziskava, ki je ugotovila, da se obsmrtne izkušnje pogosteje pojavljajo pri bolnikih, ki imajo višjo raven kisika v krvi.

Ena od posledic:
".....poleg tega se spremeni tudi njegov odnos do duhovnosti in vere, pri čemer je zanimivo, da so takšni ljudje strpnejši do drugih verstev in odklonilni do organiziranih oblik religije. Značilno je na primer, da se prej redni obiskovalci verskih obredov teh ne udeležujejo več, da torej nočejo več hoditi k maši.«

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
bonk.gif
kako pa naj si predstavljam nekaj kar ne obstaja? preprosto ničesar ni. kaj si bi tu predstavljal?
Zate je preprosto si predstavljati da ničesar ni? Ne mi pisat, da znaš tudi z 0 deliti... U glavnem, jaz mislim, da nekaj je. In to je tista svetloba.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Zate je preprosto si predstavljati da ničesar ni? Ne mi pisat, da znaš tudi z 0 deliti... U glavnem, jaz mislim, da nekaj je. In to je tista svetloba.
v redu. če tvoji možgani tako delujejo da strah pred ničemer zapolnijo z nekimi višjimi bitji je pač tako. jaz strahu pred ničemer pač nimam.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Zato ateisti pravzaprav ne obstajajo. Takoj ko ateist ostane brez "dokazov" postane vernik.

Kakšnih dokazov? Ima kdo dokaze za obstoj boga? Ne, vse je treba verjeti na slepo.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Če možgani ne delajo, ne morejo halucinirat in blodit. V stanju klinične smrti ni možganske aktivnosti.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Če možgani ne delajo, ne morejo halucinirat in blodit. V stanju klinične smrti ni možganske aktivnosti.
Ko možgani ne delajo več(ni možganske aktivnosti), tudi ni več možnosti oživitve. Sicer možgani po smrti aktivno migajo do max minutke(takrat se dogajajo te halucinacije), nato pa je nekaj časa le neka minimalna aktivnost.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Je kdo slišu za ene teorije, ki bi jih naj celo dokazovali, da se ob smrti zmanjša teža....so bili eni poskusi v zaprtih epruvetah, ko so zastrupljali ene bakterije al kaj že in se je takrat pokazala razlika v teži na mikrotehtnici.
....ne vem, na eno življensko energijo al materijo verjetno, če so lahko zvagali, so namigovali.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ne, sem pa slišal za teorijo, da te čaka 72 devic v raju, če se boš uspešno razstrelil v gneči in pri tem ubil čim več nevernikov ali krivovercev.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Vaga ni nič pokazala. Tako kot je napisano v Makalonci, kjer je ponujal Hudobin Potepin kupčijo za "tisto kar ne meri nič in ne vaga nič."

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Je kdo slišu za ene teorije, ki bi jih naj celo dokazovali, da se ob smrti zmanjša teža....so bili eni poskusi v zaprtih epruvetah, ko so zastrupljali ene bakterije al kaj že in se je takrat pokazala razlika v teži na mikrotehtnici.
....ne vem, na eno življensko energijo al materijo verjetno, če so lahko zvagali, so namigovali.

Seveda so dokazali, da je človeško telo po smrti lažje za 22g. To je teža duše. In tega seveda niso mogli dokazati na živalih ali bakterijah, ker te nimajo duše.
smile-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Vse si pomešal.....
tongue-1.gif

Sicer pa, ko smo ravno pri tem, pravkar sem doživela globoko obsmrtno izkušnjo.
shocked-1.gif

Si že slišal, da je orgazem mala smrt?
wink-1.gif