Zakaj nekateri avtomobili stanejo več...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Že nekajkrat je bilo v temah omenjeno, zakaj nekateri avtomobili stanejo več (ja, tudi z moje strani) in da nekateri imajo pač določene stvari bistveno bolj premišljene. Sem imel ravno priložnost imeti v rokah Astro J, pa se je primerjava kar sama ponudila...
grin1.gif

Komentarji zaželjeni...
evil.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Komentar? Primerjaš hruške in jabolka. Primerjaš različne avte oz različne cenovne razrede. In potem daš link za 4 žmigavce da se ne ugasnejo? Ne vem če sem še pri kerem avtu to videl razen sedajle pri tvojem videu. In nekako to meni ni feature ampak bug
grin1.gif

In ja, tistale astra 1.6 16v ne vem če je bila 14k, superb pa je bil koliko? Je bil pod 25k? za 10k pa tut js naredim zaščito podvozja boljšo
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Pa si si ti prebral DISCLAMER na začetku?
Namreč PREDSTAVLJENE stvari so IDENTIČNE v Octaviji letnik 2010 kot v tem Superbu. In isto velja za Insignio kolikor se spomnim.
Zato pa nisem primerjal recimo prostornosti vozila...

PS: Bom direkten: če ti je smernik bug, ne znaš razmišljat... Sorry. Ko se ti bo enkrat avto z vsemi štirimi znašel naenkrat pred tabo, ti bo jasno zakaj. Jaz sem pustil lep del gume na vozišču, da ni počilo. Ja, avto še ni imel ABS-a.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Pa si si ti prebral DISCLAMER na začetku?
Namreč PREDSTAVLJENE stvari so IDENTIČNE v Octaviji letnik 2010 kot v tem Superbu. In isto velja za Insignio kolikor se spomnim.
Zato pa nisem primerjal recimo prostornosti vozila...

PS: Bom direkten: če ti je smernik bug, ne znaš razmišljat... Sorry. Ko se ti bo enkrat avto z vsemi štirimi znašel naenkrat pred tabo, ti bo jasno zakaj. Jaz sem pustil lep del gume na vozišču, da ni počilo. Ja, avto še ni imel ABS-a.

Sem prebral.

Kaj se mi je zgodilo ko avto sploh ni dal smernika tudi ne rabim razmišljat ane? Pač če so ljudje bumbarji nisem kriv jaz/ti. In veliko raje vidim da sploh ima žmigavce kot da ga sploh ne da. Kar je dandanes itaq standard...

BTW: ferrari stane koliko več? Pa ima to funkcijo z vsemi 4imi žmigavci?
wink-1.gif

Moje mnenje je, da je to pač ena zadeva ki si jo je zamislil nekdo ki načrtuje avto. Pri VW je enmu padlo na pamet da je to fino, pri Oplu ali kje drugje pač ne.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz sem sedaj prvic tole videl z zmigavci... in niti ne vem, kako je to deluje pri meni
smile-1.gif
... Tako da dvomim, da je to tisto, kar narekuje ceno avtomobilom...

To, da si pustil lep del gume na voziscu zaradi takega primera pa me zelo cudi...
grims-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.576
9.810
113
40
MB
seveda tudi to naredi spremembo v ceni (le eden izmed faktorjev) ker proizvajalci ki želijo da so uporabniki zadovoljni pač morejo imet zaposlene ljudi ki se ukvarjajo z ux in ne pozabijo na takšne stvari, po drugi strani maš pa proizvajalce, ki ne vejo da je lažje prodat avto obstoječi stranki in pač pošiljajo na trg polizdelke

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Octavia 2 2007 nima:
Digitalnega prikaza hitrosti ( pa imam maxi dot display)
Nima testa stevcev ob kontaktu/zagonu
Vse 4 sprobam ko se nit usedem

tomi

Guru
1. sep 2007
18.576
9.810
113
40
MB
pikaš se v malenkosti ko ena tečna baba
smile-1.gif
sicer je pa mtl napisal, zakaj je po njegovo varneje

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ma ta "kao" kalibracija je čista lepotna poteza - da se lepše vidi. Na motornih kolesih majo to že kakih20+ let. Tudi sedaj v dobi digitalnih števcev, pri kontaktu vsa polja na prikazovalniku zapolnijo. Pa tista animacija na obratomerju gre skozi. V bistvu v tem času avto ali motor check elektronike naredi, grafike in animacije so samo lepotne.

En tak primer

https://www.youtube.com/watch?v=OZMKosyCSRc

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Sem prebral.

Kaj se mi je zgodilo ko avto sploh ni dal smernika tudi ne rabim razmišljat ane? Pač če so ljudje bumbarji nisem kriv jaz/ti. In veliko raje vidim da sploh ima žmigavce kot da ga sploh ne da. Kar je dandanes itaq standard...
Tehnologija je v avtomobilih, zato da zmanjša napake voznikov (lep primer je recimo ESP) in po možnosti prepreči prometno nesrečo. In ja, ne samo bumbarji, vsi delamo napake na cesti, le da pri kakšni napaki lahko morda tehnika prepreči, da le ta eskalira v prometno nesrečo.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Jaz sem sedaj prvic tole videl z zmigavci... in niti ne vem, kako je to deluje pri meni
smile-1.gif
... Tako da dvomim, da je to tisto, kar narekuje ceno avtomobilom...
Se strinjam, kalibracija merilnikov je popolnoma brez uporabne funkcije, je le ''fancy'' funkcija. Glede smernikov si pa preberi spodaj.
Pa tukaj ni primaren prikaz posameznih funkcij, temveč RAZLIKE med avtomobili. Recimo oba imata vse štiri smernike in smernik, a eden ne izključi štirih smernikov, ko vključiš smernik in spelješ. Potem recimo oba imata potovalni računalnik, a pri enem moraš stalno pritiskat gumb, da ti kaže kar želiš. Torej gre se za razlike, ki jih recimo normalen potrošnik ne opazi, dokler jih ne potrebuje ali mu nekdo to pokaže.
Tipičen primer bistveno bolj opazen je bil pri meni okrog leta 2000, ko sem vozil Lantro z ABS-om. Sem moral bremzat in je ABS se vključil, mi je skoraj nogo potrgalo zaradi povratnih sunkov (ok, pretiravam) in bil sem prepričan, da sem kaj pokvaril. Pa je bil le ABS eno ali dve generaciji nazaj od nekaterih drugih avtomobilov, kjer te je takrat zavorni pedal le malo ''pobožal''. Ampak, ko kupec primerja vozili na papirju, sta imeli obe vozili ABS...
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
To, da si pustil lep del gume na voziscu zaradi takega primera pa me zelo cudi...
grims-1.gif
Ne vem zakaj te čudi? Se peljem po regionalki z 90km/h, v daljavi vidim avto z vsemi štirimi smerniki ob cesti, nekoliko zmanjšam hitrost, nakar ta z vsemi štirimi smerniki naenkrat zapelje pred mene na cesto. K sreči se je izšlo za milimetre. Zato je recimo ta funkcija kar se mene tiče zelo pomembna z varnostnega vidika.

V glavnem: namen videa je prikazati razlike med posameznimi proizvajalci in da prisotnost neke funkcije še ne pomeni, da le ta tudi identično deluje. Pač tudi razvoj takih ''nepomembnih malenkosti'' stane. K sreči pa se vsak lahko odloči sam, kaj njemu bolj ustreza.
cheer.gif
In konkurenca je vedno dobrodošla.

In da ne bo pomote: nikakor ne trdim, da so zaradi takih zadev nekateri avtomobili (konkretno) dražji od drugih. Pri ceni itak največ odločajo prodajni kadri in njihova ocena, kakšna je najvišje cena za katero bodo prodali željeno količino vozil. Pika.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Že nekajkrat je bilo v temah omenjeno, zakaj nekateri avtomobili stanejo več (ja, tudi z moje strani) in da nekateri imajo pač določene stvari bistveno bolj premišljene. Sem imel ravno priložnost imeti v rokah Astro J, pa se je primerjava kar sama ponudila...
grin1.gif

Komentarji zaželjeni...
evil.gif

Pustimo zdaj žmigavce, pri katerih je lahko delovanje stvar čisto zavestne odločitve oz. filozofije in ne nemarnosti. Prav tako delovanje neke kalibraciej števcev, ki niso uporabniška zadeva.

Trditev, da si astra J ne zapomni izbranega menija pa je enostavna laž. Namreč astra J si zapomne zadnjo izbrano opcijo in jo prikaže ob ponovnem zagonu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Trditev, da si astra J ne zapomni izbranega menija pa je enostavna laž. Namreč astra J si zapomne zadnjo izbrano opcijo in jo prikaže ob ponovnem zagonu.
Sem bil izredno začuden nad tem, zato sem testiral.
Če greš ven, zakleneš vozilo in takoj odkleneš in greš noter, potem si zapomni. Če ga pustiš npr. 20 minut, gre pa spet na prikaz razdalje. Sem 2x testiral, ker sem bil skoraj šokiran nad tem.
PS: Upam, da ga ta konkreten avto ni kaj ''sral''.
frown-1.gif

PS2: Če je še kdo lastnik Astre J, naj prosim preveri tole.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Jest osebno bi na meganu III raje videl, da si ne zapomni pozicije potovalnega računalnika. GT line ima analogne števce, katere osebno raje uporabljam, na ekarnu imam pa inf o tempomatu in povprečno porabo. žena ima vedno na ekranu hitrost v digitalni obliki. Večino časa ona vozi, občasno pa jest. In za vsako ma kej za pripomnit da sem ji nekaj razštelal. tak da raje bi videl, da ima za vsako defolt tisto digitalno brzino. Ampak 100 ljudi, 100 potreb in za dobenega ne bo nikoli idealno. Al pa ko rečejo busanci 100 žena, 200 sisa.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
To elegantno reši vozniški profil, kjer si shraniš različne nastavitve (npr. klima, radio, nastavitve merilnikov, lahko tudi sedež in vzvratna ogledala, itd.) na posamezen vozniški profil. Prideš v avto, izbereš Mtl in evo ti, vse je nastavljeno po tvoje. Če imaš še tako pameten sistem, lahko le to vežeš na posamezni ključ, kar pomeni, da ko ti avto odkleneš s tvojim ključem, se že vse nastavlja na tvoje nastavitve. In kar precej znamk to že ima v ponudbi precej let.
Spet recimo ena zadeva, ki dela razliko in vsaj delno omili višjo ceno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Ja, lastnik kakšnih 5 let. Preverjeno večkrat
smile-1.gif
confused-1.gif

Kateri letnik pa je tvoja? 2012? Lahko so potem to spremenili z modelnim letom.
Tole sem 2x testiral ravno zato, da 100% preverim.
confused-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
To elegantno reši vozniški profil, kjer si shraniš različne nastavitve (npr. klima, radio, nastavitve merilnikov, lahko tudi sedež in vzvratna ogledala, itd.) na posamezen vozniški profil. Prideš v avto, izbereš Mtl in evo ti, vse je nastavljeno po tvoje. Če imaš še tako pameten sistem, lahko le to vežeš na posamezni ključ, kar pomeni, da ko ti avto odkleneš s tvojim ključem, se že vse nastavlja na tvoje nastavitve. In kar precej znamk to že ima v ponudbi precej let.
Spet recimo ena zadeva, ki dela razliko in vsaj delno omili višjo ceno.

Pri astri J imaš nastavitve vozila v meniju pod tipko "CONFIG". Zapomni si tudi ločene nastavitve glede na ključ.

Toliko o opravičeno višji ceni pri škodi a ne.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
To glede nastavitev ni letelo direktno na Astro J.
Čestitke, pri Škodi si to dobil šele pri top opremi, torej si moral konkretno več plačat.

Pa še tole bi dodal: nikakor ne trdim, da takšne zadeve upravičijo višjo ceno Škode. To je čisto odvisno od posameznika in njegovih prioritet. Upam pa, da bo tale video komu malce odprl oči in bo razumel, da zadeve niso tako enostavne. Pa to se ne nanaša le na dilemo Opel/Škoda, temveč na vse proizvajalce. Ta dva avta sta le bila pri roki za primerjavo.