Zakaj nekateri avtomobili stanejo več...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Takole bom rekel. Jezika na zaslonu še ni zamenjal samodejno. Torej nakladaš 1. Ne vem katero tele nosi stvari v avto in jih odlaga v avto skozi voznikova vrata (samo ta aktivirajo pozdravno sekvenco). Torej zelo verjetno nakladaš 2. Imaš samodejni zaklep od oddaljevanju. Nakladaš 3. Šipe se ne zaklenejo saamodejno, ampak on-demand. Nakladaš 4. Verjetno kaj več kot kakšne petke ali starejšega renoja nisi imel, glede na napisdane budalaštine.
Vsekakor pa je to tvoje subjektivno mnenje. Kater polizdelek garažne firme pa ti voziš v RL da si toliko ohol do drugih?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Če mene vprašaš, se ti je to zgodilo, ker je imel avto skoraj prazen tank in ti je opozorilo za tankanje prestavilo izbiro. Podobno je pri Hondi... le da te tam potem samo en klik vrne nazaj na prejšnjo izbiro.

Možen pa je tudi kak defekt na avtu (slaba baterija, ipd).
Glede praznega tanka ne bo držalo. Snemal sem sicer ob praznem tanku, ampak sem se kar nekaj prevozil z avtom in je bilo goriva dovolj. Isto se je zgodilo. Potencialno bi lahko bil akumulator, ampak je bil eno leto nazaj zamenjan, pa tudi v tem vremenu bi zadeva verjetno že riknila, če bi bil tako na koncu.
Glede na zapis Casha o njegovi Zafiri 2017 predvidevam, da je to pač to... Ali je to feature ali bug je kar se mene tiče nepomembno.

Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Vsekakor subjektivno mnenjem. Vedno kadar gre zame in kupujem stvari zase sem pomemben samo jaz ter moje potrebe ter želje, ne mnenje in odobravanje soseda ali forumašev.
Pravilno.
zmaga.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
Zdaj pa v tvojem postu besedo nakladaš zamenjaj z ne razumem in še enkrat preberi. Oglasil sem se zato ker se mi zdi prav neverjetno da je nekdo lahko navdušen nad takšnim failom.

Jezike je menjal tudi v enem dnevu. In kazal na srednjem zaslonu slo, med stevci pa ita. Sajbe si zaklenes da jih drugi nebi odpirali in jih moras pol odklent ce jih hoces sam odpirat. Ko na kljuki odklenes na sovoznikovi strani zacne mahat z ogledali in podobne neumnosti. Lahko bi se naprej pa se mi ne da. Pa niti ni bilo misljeno kot merjenje ticev, ampak si ti sam tako vzel ker te tako zelo boli ce kdo kaj cez tvojega boga rece.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Vsekakor pa je to tvoje subjektivno mnenje. Kater polizdelek garažne firme pa ti voziš v RL da si toliko ohol do drugih?

Kadjarja res samo 10 dni, sicer pa od leta 1991 (če ne prvi pa kot drugi avto): R5, clio I, megane, clio II, clio III, captur. Pomoje dovolj da si ustvarim mnenje in da mi ni treba failov iz riti vlečt.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ma iz riti je potegnjena cela tema kot prvo, kot drugo si fail ti. Konkretno ves zajeb ki ga naštevaš za mojo koreto pa je posledica japonskega hi-techa. Upam samo, da ne bosta Kadjar in Koleos fail kot svojčas Lancia gamma... Plod sodelovanja med Nissanom in Lancio. Samo namesto japonske zanesljivosti in italijanskega dizajna je nastal avto z italijansko zanesljivostjo in japonskim dizajnom. Za bruhat. No saj zgoraj omenjena imata posrečen dizaj samo še vseeno preveč japonskih rešitev. Dovolj bi bil 4kolesni pogon, kar se tiče Nissanove udeležbe.
In ja, kot vidiš ima moja koreta kar nekaj failov, nad katerimi nisem navdušen. Vendar sem se navadil nanje in živim z njimi. Predvsem pa ne delam zaradi tega galame, odpiram tem na forumih, Youtube kanalih.
Pa da še do konca razvijem misel... najbolj mi gre pa na smeh, ko zagledam "...popolnoma opremljenemu Audiju/Volkswagnu?Škodi xxxx" smo vklopili še..."
Popolnoma opremljen my ass. Popolnoma opremljenemu lahko dodaš kit za večjo moč, športno podvozje... Ne pa nekaj kar naj bi bilo za avto takega ranga samo po sebi umevno.
Evo.
O&O

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Hvala ker te faile "delis" z bodocimi lastniki.
Glede mtl,
Pohvalno da je objavil te malenkosti katere marsikoga je zanimajo. Hkrati pa bi se najbrz naslo tudi na astri kaj boljsega od skode.

Mogoce bi tak video lazje posnel kak herman ki bi dobil skodo za kak teden v uporabo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Stari
če bom iskal mnenje o bodočem avtu bo Alter zadnje mesto kamor se bom obrnil... Samo poglej primer; imam budget xxxxx EUR, hočem novo vozilo (razred klio, polo razred) in kaj na koncu dobiš? Kupi za xxxxx EUR zgonjeno staro koreto, 3x preveliko, ker tio je pa ja bolj pametno. Zato.
Lahko pa vsakemu, ki je zainteresiran za nakup modelov, katere sem imel ali imam v lasti napišem realno mnenje. Samo nikakor ne na tem forumu.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
439
49
28
43
Vozim Astro J l.2012. In stanje na displeju mi vedno ostane tako kot sem ga pustil.
In tudi tista "pomembna" kalibracija se ne sliši tako glasno, je skoraj neslišna in daleč od tega da bi tako ružila kot v tej Astri (slišati je kot bi bilo kaj narobe)
Je pa res da ta Astra zgleda bolj basic model in nevem koliko si lahko kaj nastavljas. V moji (cosmo sport) je navi600 v konzoli in tam lahko nastavljas vse te stvari katere si zgoraj nastel da te motijo. Razen seveda 4 utripalk :)

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
V zadnji temi o malem avtu (by stankozaspanko) je bila odločitev bolj ali manj soglasna in op je kupil novi clio 1.2.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Stari
če bom iskal mnenje o bodočem avtu bo Alter zadnje mesto kamor se bom obrnil... Samo poglej primer; imam budget xxxxx EUR, hočem novo vozilo (razred klio, polo razred) in kaj na koncu dobiš? Kupi za xxxxx EUR zgonjeno staro koreto, 3x preveliko, ker tio je pa ja bolj pametno. Zato.
Lahko pa vsakemu, ki je zainteresiran za nakup modelov, katere sem imel ali imam v lasti napišem realno mnenje. Samo nikakor ne na tem forumu.
Hm, tule pa tolče ogromno nekih zamer in gneva ven. Se mi zdi, da se celo v zadnjem času kaj pametnega spiše in se dejansko ne priporoča več vedno popolnoma drugačnih vozil, kot ga odpiralec teme išče.
Glede odpiranja tem, itd. si pa preberi še enkrat zakaj sem to temo načel (v blogu sem o tem sicer pisal že 5 let nazaj: http://www.mtl.si/sl/blog/item/59-zakaj-nekateri-avtomobili-stanejo-ve%C4%8D.html) in pa dodaj potem svoj zadnji stavek.
Če te prav razumem si na forumu le še zato, da kritiziraš in podjeb... druge. Ker ravno zaradi takih zadev potem prevladajo na forumih loleki, ki so sposobni edino hvalit svojo koreto in za vse druge pišejo, da so nori. In potem nekateri dejansko verjamejo takim (ala Malecky, ki je najbolj pameten, ko zaj.. pa napiše, da bi zase pa prej zadeve preveril, če bi ON kupoval...;
nahrung002.gif
. Jajc ne, to je VL.
Me pa veseli, če te moje pisanje vsaj malo zabava, bi pa vseeno pokomentiral tole, ker verjamem, da leti name:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa da še do konca razvijem misel... najbolj mi gre pa na smeh, ko zagledam "...popolnoma opremljenemu Audiju/Volkswagnu?Škodi xxxx" smo vklopili še..."
Popolnoma opremljen my ass. Popolnoma opremljenemu lahko dodaš kit za večjo moč, športno podvozje... Ne pa nekaj kar naj bi bilo za avto takega ranga samo po sebi umevno.
Evo.
O&O
Ker se vedno rad izboljšam, te prosim, da mi na mail ali pa lahko tudi tukaj odpreš novo temo prav za to (nimam problemov s tem) in mi napopaš noter primere, ki so te nasmejali. Ker takim zadevam se res trudim izogibat. Bi te pa opozoril, da ''Živalski xxx avto smo nadgradili'' ali ''Popolnoma opremljen xxx avto smo dodatno PRILAGODILI željam lastnika'', ni enako ''Popolnoma opremljenemu xxx smo dodatno vključili''.
Upam, da ti bo ves ta nakopičen gnev dovolil razumeti razliko med temi zapisi...
grims-1.gif

Pa naj te ne boli preveč, če je treba pri kakšnem avtu za 150 jurjev doplačati za vrednost enga Cliota za neko funkcijo, ki jo ima tvoj avto serijsko...
wink-1.gif

Pa drugič lahko to temo načneš, ko sva na pijači
wink-1.gif

Bom pa še enkrat jasno napisal namen video posnetka in te teme:
- prikaz razlik med posameznimi vozili. Nikjer nisem trdil, da je Škoda boljši avto od Opla (v posnetku in tukaj
grin1.gif
) in da je kdorkoli, ki kupi Opla butelj.
- hkrati upam, da si vsak ustvari svoje mnenje, ne le na podlagi tega posnetka, temveč svojih izkušenj, izkušenj drugih in lahko tudi drugih komentatorjev tukaj. Zato tudi recimo spoštujem mnenje sixpowerja, ki je napisal, da sta zanj in Opel in Škoda olupka. To je njegovo osebno mnenje in tukaj nimam kaj dodati. Ni nujno, da se strinjam z njim sicer...
grin1.gif

Drugače pa vidim, da video dobiva pozitivne odzive, tako da očitno nisem ravno zgrešil z njim (s tematiko mislim, ne z zaključkom, ki si ga lahko vsak potegne zase).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Stari
če bom iskal mnenje o bodočem avtu bo Alter zadnje mesto kamor se bom obrnil...

Vazno da precej aktivno pises v temah kjer je po tvojem mnenju napisana neumnost in zalis uporabnike, pa ceprav se komu drugemu mogoce zdi pomemben podatek in dobra tema. Ce ne zaradi drugega da se ugotovi razlike med letniki enakega vozila oziroma razlike v opremi.

Zaradi takih kot si ti, imamo napako pri novem avtu ki bo draga okroglega jurja. Hvala lepa tebi in tebi podobnim.
Zahvaljujem se ti se v imenu tistih ki so tudi dobili kaksno tako napako, pa so mogoce raje tiho, ker nocejo pljuvat v lastno skledo in raje privoscijo se kaksnemu da naredi napako.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik map pravi:
To je res ena od rešitev. Še bolj kot to me pa moti tisto nastavljanje, prestavljanje sedežev. Popizdim in raje vsak svoj avto uporabljava. Ja rešitev električni zici z spominom. Nimajo jih vsi, pa še vprašanje kolk to košta. Za nekaj EUR se splača, za kaj več pač ne.
Aja, za par € se splača, sicer je ceneje imeti 2 avta?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ni zakaj Hanzi, pa še kdaj...
Načeloma obstaja skoraj za vsako znamko specializiran forum, če ne doma pa so tuji forumi. In dobiš veliko informacij, ne boš verjel. veliko Slovencev sodeluje na njih. Kaj vem zakaj, verjetno tam ni raznih nabijačev, jam(b)račev in teoretikov. Predvsem pa ne offtopicov.
Nahrbtoma pa je Alter že zdavnaj dobil sloves greznice in temu primerna je kvaliteta objav/odgovorov.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.072
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Že nekajkrat je bilo v temah omenjeno, zakaj nekateri avtomobili stanejo več (ja, tudi z moje strani) in da nekateri imajo pač določene stvari bistveno bolj premišljene. Sem imel ravno priložnost imeti v rokah Astro J, pa se je primerjava kar sama ponudila...
grin1.gif

Komentarji zaželjeni...
evil.gif

Imam občutek, da mnogo bolj kot nekaj elektronskih čudežev (po evro na kos pri kitajcu) na ceno vozila vpliva politika (tako tovarniška kot državna). Daj napiši, ko si "iz foha" primerjavo med ceno vozila na pragu firme in končno maloprodajno ceno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Občutek te ne vara. Tole sem napisal že na začetku:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
In da ne bo pomote: nikakor ne trdim, da so zaradi takih zadev nekateri avtomobili (konkretno) dražji od drugih. Pri ceni itak največ odločajo prodajni kadri in njihova ocena, kakšna je najvišje cena za katero bodo prodali željeno količino vozil. Pika.
O proizvodnih cenah pa nimam pojma.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
To je res ena od rešitev. Še bolj kot to me pa moti tisto nastavljanje, prestavljanje sedežev. Popizdim in raje vsak svoj avto uporabljava. Ja rešitev električni zici z spominom. Nimajo jih vsi, pa še vprašanje kolk to košta. Za nekaj EUR se splača, za kaj več pač ne.
Aja, za par € se splača, sicer je ceneje imeti 2 avta?

2 avta rabim. Tako uporabljava vsak svojega in malo je zamenjave avtov, posledično manj štelanja.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Že nekajkrat je bilo v temah omenjeno, zakaj nekateri avtomobili stanejo več (ja, tudi z moje strani) in da nekateri imajo pač določene stvari bistveno bolj premišljene. Sem imel ravno priložnost imeti v rokah Astro J, pa se je primerjava kar sama ponudila...
grin1.gif

Komentarji zaželjeni...
evil.gif

Imam občutek, da mnogo bolj kot nekaj elektronskih čudežev (po evro na kos pri kitajcu) na ceno vozila vpliva politika (tako tovarniška kot državna). Daj napiši, ko si "iz foha" primerjavo med ceno vozila na pragu firme in končno maloprodajno ceno.

Od oka 7teur na pragu fabrike. Pa ni velike razlike med velikostmi avtov. Vsekakor dosti dosti manjsa kot potem v ceniku.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
2 avta rabim. Tako uporabljava vsak svojega in malo je zamenjave avtov, posledično manj štelanja.

Odvisno kako je narejeno. Sem dnevno menjaval avto in se mi je na začetku zdelo fajn potem ti pa dopizdi tiščanje tipke in čakanje da vsi motorčki naredijo svoje. Ne vem kako imajo drugi ampak moral sem tipko držat dokler se ni sedež nastavil. Če je ročno primeš ročko in porineš nazaj. Ok, razen če ti drug uporabnik ne razštela še naslona in višine.