Zakaj ljudje ne prevzamejo odgovornosti ?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik woowek pravi:
Laptop si kupil v Hervisu?
Tikarski skrat
redface-1.gif

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Tudi mene moti, koliko si nekdo z lahkoto zaračuna za neko trivialno stvar (kot je v opisanem primeru), medtem ko nas projektante vsi privijajo in najraje ne bi plačali nič.
Problem pri nas v SLO je, da slehernik misli, da obvlada vse, še posebej se to pozna v gradbeni panogi.

Generalno me motijo razne trivialne storitve iz katerih se dela cela znanost.

Aja, no pa še to, da se približam naslovu teme. Ko meni v SLO nekdo omeni, da je na neko stvar tudi garancija, si sam pri sebi mislim, govori ti to komu drugemu. Zakaj? Ko se neka stvar pokvari in želiš uveljavljati to t.i. garancijo v garancijskem roku, se kar naenkrat vse razblini in pokažejo se pravi obrazi trgovcev.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
in na drugi strani:

kako lahko en projektant tolk zakasira za eno malenkost "mi" pa moramo fejst fejst garat za drobiž...

cene so se razvrednotile. zato pa NIKOLI ne bo "avstrijskega štandarda" ker vsi iščejo neke "bližnjice"

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.126
113
Titograd
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Ne bom dajal primerov, ker so iz dneva v dan okol nas, tv, splet..., ampak ni mi jasno zakaj ljudje za svoje napake nočejo prevzeti odgovornosti in teli, ki servisirajo, popravljajo karkoli že zakaj hudiča ni storitev tak kot mora bit. Če nekaj plačaš, da zato dobiš.
Šalabajzerji so očitno že na vsakem vogalu. Če nekaj za*ebeš prevzemeš odgovornost in napako popraviš, če to ni možno plačaš iz svojega žepa za novo zadevo.

A si dal pixle rihtat?

Sem se takoj spomnil na to
smile-1.gif

redneck, si spet rabil pol leta da si nekomu zatežil da ni dobro opravil svojega dela?
aplauz.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Čaki mal da ti dam primer. Jaz imam na računalniku več programske opreme kot je vreden njegov delovni prostor za njeno uporabo plačujem več kot da on letno za ves material ki ga potrebuje+ plačo. Tisto kar projektiram ima še tri do 4 ničle zraven on njegovega dela. Da ne rečem da imam toliko šole in izobraževanja kot verjetno celotna njihova ekipa. In sedaj naj jaz njemu plačam na uro toliko kot jaz zaslužim. Tudi toliko se mu ne da da ni rezervne dele nabavili, 5 minut sem rabil da sem dobil motor takoj ko sem plačal, na enem uradnem servisu pa rabijo 2-3 tedne. Lepo te prosim.
Ko meni naročnik reče čez dva tedna mora biti stvar narejena se dela tudi ponoči pa niso samo vijaki za vrtet. Da o tem da bi bilo kaj narobe raje ne govorim grem lahko takoj novo službo iskat.

To je meni vedno smešno, ko nek napihnjen kao izobražen folk ne loči med ceno storitve in dejanskim zaslužkom nekega obrtnika, potem ko se odštejejo vsi stroški.
Ker nihče ne sme zaslužiti več kot oni na uro, pa čeprav imajo 2 levi roki.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Meni je vseeno za ceno storitve, saj se predhodno pozanimaš za predračun in vzameš. Problem je ta da storitev ni dobro opravljena, zelo površno.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Čaki mal da ti dam primer. Jaz imam na računalniku več programske opreme kot je vreden njegov delovni prostor za njeno uporabo plačujem več kot da on letno za ves material ki ga potrebuje+ plačo. Tisto kar projektiram ima še tri do 4 ničle zraven on njegovega dela. Da ne rečem da imam toliko šole in izobraževanja kot verjetno celotna njihova ekipa. In sedaj naj jaz njemu plačam na uro toliko kot jaz zaslužim. Tudi toliko se mu ne da da ni rezervne dele nabavili, 5 minut sem rabil da sem dobil motor takoj ko sem plačal, na enem uradnem servisu pa rabijo 2-3 tedne. Lepo te prosim.
Ko meni naročnik reče čez dva tedna mora biti stvar narejena se dela tudi ponoči pa niso samo vijaki za vrtet. Da o tem da bi bilo kaj narobe raje ne govorim grem lahko takoj novo službo iskat.

To je meni vedno smešno, ko nek napihnjen kao izobražen folk ne loči med ceno storitve in dejanskim zaslužkom nekega obrtnika, potem ko se odštejejo vsi stroški.
Ker nihče ne sme zaslužiti več kot oni na uro, pa čeprav imajo 2 levi roki.

hysterical-1.gif
. Če bi mi rekel na gospod ni problema pripeljete bomo hitro popravili bi mu dal tudi 50€ za dva tedna čakanja pač ne.
Ti misliš da imajo samo obrtniki stroške?. Jaz tudi delam v gospodarstvu pa imam kvečjemu višje stroške kot nekdo ki mora vsakih nekaj mesecev orodnje zamenjat.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
strošek licenc za programsko opremo ti je nekje MAX 10.000€. strošek enega bagra je npr 60.000€. ti med delovanjem imaš samo še stroške elektrike. bager ima stalno stroške (vzdrževanje popravila katera hitro pridejo na par 1000€)... in potem ti jamraš ker imaš "samo" 100€/uro... bagerist pa 30€...

serviserji pa morajo tudi stalno nekaj posodabljat nova orodja kupovat... in orodja so draga....

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
strošek licenc za programsko opremo ti je nekje MAX 10.000€. strošek enega bagra je npr 60.000€. ti med delovanjem imaš samo še stroške elektrike. bager ima stalno stroške (vzdrževanje popravila katera hitro pridejo na par 1000€)... in potem ti jamraš ker imaš "samo" 100€/uro... bagerist pa 30€...

serviserji pa morajo tudi stalno nekaj posodabljat nova orodja kupovat... in orodja so draga....

Stroček programske opreme je 10k€+ pa to samo za en program.... Govorimo o popravilu sesalcev ne gradnji avtoceste, ne vem kaj si bo pomagal z bagrom za 60k€ pri odvijanju vijakov. Ne mešat hrušk z opeko...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Od vraga si ponosen na svojo mukoma pridobljeno izobrazbo in svojo mukoma vzdrževano pisarno, kajne
smile-1.gif
.

Saj si lepo zgoraj opisal, kako si samozadosten - torej zakaj vraga mučiš okoli sebe razne mojstre, ko pa znaš tik-tak vse sam narediti? Zamenjati motor na sesalcu, displej na Samsungu, avto tudi verjetno poservisirati, še celo opremo si si nakupil za frizuro sam sebi poštimat, ...

Le zakaj mučiš ljudi okoli sebe, ko pa imajo že tako dovolj posla, da se lahko preživljajo in da niso lačni ?
confused-1.gif