Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Ne bom dajal primerov, ker so iz dneva v dan okol nas, tv, splet..., ampak ni mi jasno zakaj ljudje za svoje napake nočejo prevzeti odgovornosti in teli, ki servisirajo, popravljajo karkoli že zakaj hudiča ni storitev tak kot mora bit. Če nekaj plačaš, da zato dobiš.
Šalabajzerji so očitno že na vsakem vogalu. Če nekaj za*ebeš prevzemeš odgovornost in napako popraviš, če to ni možno plačaš iz svojega žepa za novo zadevo.
A si dal pixle rihtat?
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Čaki mal da ti dam primer. Jaz imam na računalniku več programske opreme kot je vreden njegov delovni prostor za njeno uporabo plačujem več kot da on letno za ves material ki ga potrebuje+ plačo. Tisto kar projektiram ima še tri do 4 ničle zraven on njegovega dela. Da ne rečem da imam toliko šole in izobraževanja kot verjetno celotna njihova ekipa. In sedaj naj jaz njemu plačam na uro toliko kot jaz zaslužim. Tudi toliko se mu ne da da ni rezervne dele nabavili, 5 minut sem rabil da sem dobil motor takoj ko sem plačal, na enem uradnem servisu pa rabijo 2-3 tedne. Lepo te prosim.
Ko meni naročnik reče čez dva tedna mora biti stvar narejena se dela tudi ponoči pa niso samo vijaki za vrtet. Da o tem da bi bilo kaj narobe raje ne govorim grem lahko takoj novo službo iskat.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Čaki mal da ti dam primer. Jaz imam na računalniku več programske opreme kot je vreden njegov delovni prostor za njeno uporabo plačujem več kot da on letno za ves material ki ga potrebuje+ plačo. Tisto kar projektiram ima še tri do 4 ničle zraven on njegovega dela. Da ne rečem da imam toliko šole in izobraževanja kot verjetno celotna njihova ekipa. In sedaj naj jaz njemu plačam na uro toliko kot jaz zaslužim. Tudi toliko se mu ne da da ni rezervne dele nabavili, 5 minut sem rabil da sem dobil motor takoj ko sem plačal, na enem uradnem servisu pa rabijo 2-3 tedne. Lepo te prosim.
Ko meni naročnik reče čez dva tedna mora biti stvar narejena se dela tudi ponoči pa niso samo vijaki za vrtet. Da o tem da bi bilo kaj narobe raje ne govorim grem lahko takoj novo službo iskat.
To je meni vedno smešno, ko nek napihnjen kao izobražen folk ne loči med ceno storitve in dejanskim zaslužkom nekega obrtnika, potem ko se odštejejo vsi stroški.
Ker nihče ne sme zaslužiti več kot oni na uro, pa čeprav imajo 2 levi roki.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
strošek licenc za programsko opremo ti je nekje MAX 10.000€. strošek enega bagra je npr 60.000€. ti med delovanjem imaš samo še stroške elektrike. bager ima stalno stroške (vzdrževanje popravila katera hitro pridejo na par 1000€)... in potem ti jamraš ker imaš "samo" 100€/uro... bagerist pa 30€...
serviserji pa morajo tudi stalno nekaj posodabljat nova orodja kupovat... in orodja so draga....