Zakaj ima Evropa fobijo pred klimami?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.255
1.345
113
Sej pri klimah in ostalih hladilnih telesih je pametno že pri plinih začet ... stari freoni (bogdaj mojemu staremu gorenje še mnogo let dela) so grdi za ozonsko luknjo kar je sicer res, samo plin iz domače hladilne tehnike in vozil je toliko vplival na izpuste freonov kot pa slamice na mikroplastiko v oceanih. Smo ga zamenjal, ampak EU je sedaj vmes vsaj 2x se mi zdi že zamenjala zahtevani plin. Seveda vsak nov ni bil boljši (ampak dokazano slabši), je samo bolj okolju in v zadnji literaciji CO2 prijazen.

Zadnja moda EUja je pa uzakonit kot obvezni plin v hladilnih sistemih propan pa CO2!!! Pa pi.zda a se norca delajo al kaj? Zdej bo hladilnik/klima/whatever porabil 20% več elektrike ker bo laufal na CO2, s tem da bo bolj eko friendly ....
Da o tlakih v sistemu sploh ne začno debatirat...

Vse bo prej vrag vzel....

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.422
14.350
113
Jaz na avtu 2x letno prestavim temperaturo klime. Poleti imam na 24, pozimi pa na 23. Ostalo je na auto. Zato tudi ne razumem ljudi, ki na avtomatskih klimah bentijo, da imajo klime komande na dotik, ali komande na zaslonu. Popolnoms nepomembno tudi če bi imele lesene knofe velikosti 10x10cm.
zakaj se benti!?!? , ker polizdelki nimajo dobre regulacije klime... in ponavadi si primoran štrcat, vsaj po kakšnih ventilatorjih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.631
4.917
113
Ker je neko nenapisano pravilo da mora biti razlika med zunanjo in notranjo (hlajeno) temperaturo max. 7C, če je več fašeš prehlad. Ista številka se pojavi tudi v dokumentaciji o zimskih pnevmatikah, kot je cestišče pod 7C moraš obvezno obut zimske ... skratka ta številka 7 je magična v vseh pogledih. Se čudim da jo niso še implementiral v klimagerat pa ti pri 35C ko hočeš dat na 22C reče "nein, nur siben minus max. verštelung!!!"

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.255
1.345
113
Torej bi v zadnjem času marsikje v EU moral nastaviti na gretje, da bi dosegel 33-38°C, ker zunaj je bilo 40-45°C:valjamse:
Tole je men zanč sodelavka skuhala...
Pravi klima ne dela pa je na 19°C
Jaz gledam preko remote dostopa, da ne hladi, pa da se je*eš

Sem že mislu, da je elektronka odletela...

Potem premo remote IR vklopim hlajenje in čudežno začne delat. Ker sem vidu, da temperatura pada na senzorju v prostoru

Pridem v firmo preverim... Na daljincu pa 19°C in GRETJE :bonk: :bonk: :bonk:

PS Klima ni WIFI, WIFI je samo IR dongle za nastavite klime...

• Haha
Reactions: nacek

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.768
5.565
113
Jaz gledam preko remote dostopa, da ne hladi, pa da se je*eš

Sem že mislu, da je elektronka odletela...

Potem premo remote IR vklopim hlajenje in čudežno začne delat. Ker sem vidu, da temperatura pada na senzorju v prostoru

PS Klima ni WIFI, WIFI je samo IR dongle za nastavite klime...
Če pa je * zvezdica za zimo sonček pa za poleti.

Kaj tu ni jasno???

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.828
8.913
113
zakaj se benti!?!? , ker polizdelki nimajo dobre regulacije klime... in ponavadi si primoran štrcat, vsaj po kakšnih ventilatorjih.
Od Opel Astre letnik 2005 pa preko Astre 2016, pa sedaj do Holcwagna, vsi polizdelki eden večji kot drugi, pa nikoli nisem diral klime tako kot sem prvotno pisal. Klima nastavljena na avto in to je to. Jaz ne vem o katerih pa ti govoriš.

darwin

Majstr
17. avg 2007
812
583
93

Pri nas je bilo podobno. Očitno se je od lani nekdo z daljincem igral. Ko se je sezona hlajenja začela, sem pritisnil on, petkrat puščico gor iz 24 na 26,5°C in odšel od doma. Ko sem prišel domov, sem mislil, da nam hiša gori. Klima je cel dan lepo dogrevala. :bonk:

Mi imamo klime konstantno nastavljene na 25-26°C, multisplit v spalni mansardi in lepo ohladijo tudi pritličje. Pri tej nastavitvi se moram na kavču pokriti z deko. Okna imajo zunanja senčila.
V pisarni jo imam večinoma na 27-28°C. Pobere vlago, malo ohladi in so za sedenje OK pogoji.
Poznam tudi firmo, kjer lastnik stavbo tako hladi, da imajo zaposleni nad sabo stropno klimo, pod mizo pa sedaj v teh pogojih prižgane kaloriferje ali radiatorje.

Sicer pa ne poznam veliko gospodinjstev brez klime. Ene 2 družini, ki živita pri starcih v mansardi in sta v procesu gradnje svoje hiše je nočeta kupiti, ker je tistih nekaj 100€ preveč vrednih. :bonk:
Tudi monterja se da dobiti. Tast predvčerajšnjim klical, da rabi še eno v spalnici, danes je monter pogledat kam jo postaviti, takoj po tastovem dopustu pa še montaža. Monter je menda dober, sem ga dobil po priporočilu in jih je meni spomladi montiral 6 (klim nisem kupil pri njem).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.631
4.917
113
Pri nas je bilo podobno. Očitno se je od lani nekdo z daljincem igral. Ko se je sezona hlajenja začela, sem pritisnil on, petkrat puščico gor iz 24 na 26,5°C in odšel od doma. Ko sem prišel domov, sem mislil, da nam hiša gori. Klima je cel dan lepo dogrevala. :bonk:

Mi imamo klime konstantno nastavljene na 25-26°C, multisplit v spalni mansardi in lepo ohladijo tudi pritličje. Pri tej nastavitvi se moram na kavču pokriti z deko. Okna imajo zunanja senčila.
V pisarni jo imam večinoma na 27-28°C. Pobere vlago, malo ohladi in so za sedenje OK pogoji.
Poznam tudi firmo, kjer lastnik stavbo tako hladi, da imajo zaposleni nad sabo stropno klimo, pod mizo pa sedaj v teh pogojih prižgane kaloriferje ali radiatorje.

Sicer pa ne poznam veliko gospodinjstev brez klime. Ene 2 družini, ki živita pri starcih v mansardi in sta v procesu gradnje svoje hiše je nočeta kupiti, ker je tistih nekaj 100€ preveč vrednih. :bonk:
Tudi monterja se da dobiti. Tast predvčerajšnjim klical, da rabi še eno v spalnici, danes je monter pogledat kam jo postaviti, takoj po tastovem dopustu pa še montaža. Monter je menda dober, sem ga dobil po priporočilu in jih je meni spomladi montiral 6 (klim nisem kupil pri njem).
Dj za foro če imaš opcijo izmeri še temperature na stropu/steni te mansarde. Ker 25C, pa mansardni prostor je meni že meja za neudobno spanje. Tudi če ima zrak 25C ima stena/strop ob 22h zvečer 30+ in to seva kot tisti kadilski grelnik za pozimi.

Pa pri temperaturah še povejte sisteme klim (kje merijo temperaturo), ker jst tudi pozname enega ki je trdil da lepo spi na 28C in da ima klimo na toliko nastavljeno, seveda klima v spalnici nad glavo, daljinec pa v (zaprtem hodniku) na 28C+. Senzor temperature je imela klima v daljincu (on je spal pa najbrž na 16C). Je ugotovil to šele ko se je začele sezona gretja! ;)

Sodobne boljše (pametne?) klime z raznimi "eye" in "ai-ye" so itak tolk pametne da "hodijo za tabo" in imaš usmerjen zrak tako da te nežno objema (ne piha vate, piha pa tja kjer si ti), medtem ko je v drugem kotu prostora kjer ne zazna nobenega pa +5C.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.641
11.549
113
EU

3314.jpg

Micubuši ima nekoliko nenavaden znak za hlajenje. Ni snežinka, ampak nekakšno zobato kolo, katero zlahka zamenjaš s soncem.