Zakaj človek to potrebuje?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pa to vem jaz že ves čas, da bi bilo treba Azijo zbombandirat in zasut z zemljo ... Samo kaj češ takšne stvari pisati po forumu, ker prehitro pridejo za tabo.
smirk-1.gif

Uf, težke besede iz ust nekoga, ki dlje kot do Ljubljane še ni šel.
bonk.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Gledam zdaj Animal Police ... častno je, koliko dobrega nekateri naredijo za živali, čeprav gre samo za kapljico v morju. To dobroto potem zloba tisočkrat razvrednoti.

Če bo kdaj živalska policija pri nas, bom prostovoljno delal zanje.
seveda, in prvo boš poskrbel za uboge vrabčke
hysterical-1.gif

daj daj, klošar. koga ti farbaš s temi tvojimi čustvenimi izpadi.

hysterical-1.gif

Bravo!
aplauz.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Zdaj pa tako - Azijci že morda jedo vse živo, ampak marsikdo tam še ni slišal (razen recimo Mongoli ali muslimani na Zahodu Kitajske) za žrebičkov zrezek ali horseburger. Čisto upravičeno se mi njim zdimo čudni, ker jemo konjsko meso. Tako da nehajmo posploševat in obsojat vsepovprek. Na Kitajskem v dobri ribji restavraciji ribe dočakajo smrt v akvariju. Ne zadušijo se na zraku, ampak jih nekdo lopne po betici in so v hipu mrtve. Ko je ravno nedko omenjal ribe...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Zdaj pa tako - Azijci že morda jedo vse živo, ampak marsikdo tam še ni slišal (razen recimo Mongoli ali muslimani na Zahodu Kitajske) za žrebičkov zrezek ali horseburger. Čisto upravičeno se mi njim zdimo čudni, ker jemo konjsko meso. Tako da nehajmo posploševat in obsojat vsepovprek. Na Kitajskem v dobri ribji restavraciji ribe dočakajo smrt v akvariju. Ne zadušijo se na zraku, ampak jih nekdo lopne po betici in so v hipu mrtve. Ko je ravno nedko omenjal ribe...

no, to se tudi pri nas dobi tako, ampak pri nas se ne dobi na mizo pečenega krapa, ki še vedno diha

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
...
no, to se tudi pri nas dobi tako, ampak pri nas se ne dobi na mizo pečenega krapa, ki še vedno diha

zato pa pri nas nikoli ne veš ali je res sveži ali ne.
kitajci so pravi mojstri kuhanja in če riba še diha veš da je sveža

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik DOHC pravi:
Edin ljudje smo lahko tok zabiti, butasti ( ne vem kaj še vse bi reku) da lahko ubijamo samo zaradi užitka.
hočeš reči, da v naravi ne najdeš primerov, ko bi živali ubile druge živali, zgolj zaradi užitka?

jest zelo dvomim, da samo in zgolj zarad užitka. En drug razlog mora biti še zraven.
Recimo igra mačka z mišijo. ubistvu je to tud mučenje miši... ampak ok, če je narava tko nardila... pomoje dost mišim tud uspe uidit...

Zanimiv je ta primer, k šimpanzi ubijajo druge opice - kr tko. Mogoče se je v naravi pojavil človek št. 2?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
KSZ

Mačka ima tak nagon v sebi, in ga ne bo izgubila.

Kar se tiče pa klavnic in tega; leto nazaj sem si pogledala vse možne filme o teh klavnicah in kako ravnajo z živalmi. Pa kaj naj človk naredi? Sej ne moreš nič.
Sama sem sicer vsejedka, ampak mučenja živali pa ne podpiram. Mogoče dvoumno; ker jem meso in bi ubila nekoga ki je mučil svojega psa ali mačko..
Lovci pa tudi niso več, kar so bili. Ravno nedolgo nazaj sem bila v BTCju in se šetam, pa pridem mimo tiste trgovine kjer je vse za lov pa ribolov ipd. stvari - in kaj vidm? OMG, prenosljiv fotelj s puško... al neki takega. Se torej usedeš gor in samo slediš s puško, levo-desno in streljaš, zraven pa lepo udobno sediš. Mislm, kje je tukaj poanta lova?...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja... ne vem alkoholik. pomoje mesarji niso vsi gladki. Zato je tudi toliko čudnih. Ne mi rečt, da ubijanje za šiht ne pusti človeku enih posledic?

Tjasa: Kaj je poanta lova? usmrtiti žival. potem se počutijo bolj MOŠKE. Rad bi slišal enkrat žene od lovcev, kakšni so po jagi. grem stavit da so gajsni ko norci.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej nima to veze, koliko spije. sam vsi mesarji/klavci, k jih poznam so to z veseljem počeli v mladosti, potem so pa pustili šiht in našli kaj drugega... Res pa je, da so vsi ti bili malo premaknjeni v mladosti, se pravi, da si ravno ne bi želel končati pod njihovim nožem...

Verjamem, da so na svetu mesarji, k žival dostojno pokončajo, in to naredijo brez večjih užitkov.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
he he msenjur... vse mesarje, mesarje tudi v klavnici, ki jih poznam (in poznam jih dosti
smile-1.gif
)vem da so taki, da tudi "muhe nebi ubili"... zanimivo je pa to, da mi, laiki morda drugače gledamo vse skupaj.... so hrusti, omare... samo so "nežne dušice" pomagajo kjer se da, kakor se da... zagotovo 100x bolj človeški kot kakšen kloshar ki išče karnekaj... verjemi mi da noben mesar ne uživa ko zakolje žival... ti tak povem da v klavnici se delovna mesta rotirajo... ni na zakolu en in isti... ampak to so druge risanke, ki animal planet watcherjem niso znane... samo da se pluva in pametuje... že 7 strani... s strani nekoga ki vrabce pobija...

lovci pa takisto... seveda so prodajajo razni stoli... ampak zato da se PRODAJAJO!!! ne ker bi bil to zahtevek... in ker so lovci tudi potrošniki pač kupujejo kar vidijo... če drugega ne da se malo pokažejo pred prijatelji...in če še ne veste lovci so veliki skrbniki narave....

mimogrede: med gasilci je tudi par piromanov.... torej je treba gasilce VSE razpustit! ker bo hiša zagorela...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
tistim k so taki, kot jih ti opisuješ, lahko rečem samo svaka čast!

itak pa mediji napihujejo in kažejo samo najgrše - zato da sploh kdo pogleda članek.

samo ta tema ni namenjena mesarjem. Ta tema je namenjena tistim, k ubijajo iz užitka in zabave. Mesarji so bili vključeni vmes od 3. osebe...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
kar kar bodo veseli... jih je malo takih mesarjev kot vi opisujete...

iz užitka ubijajo psihiči. takih je malo. če pa nekdo hoče pa najde psihiče težake itd POVSOD!

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Zakaj je toliko enega nasilja, ubijanja, od kod ta živalska potreba po ubijanju? Jaz ne ubijem nobene živali in s tem prav lepo, zadovoljno živim. Vidim, da smo ljudje hujše zveri od vseh živali. Ni je živali, ki bi premogla toliko krutosti kot človek. Ampak, zakaj??
confused-1.gif

Toliko krutosti je na tem svetu, da včasih komaj zdržim. Včasih se mi zdi, da bi moral ta naš planet samo eksplodirati. Da bi bilo že enkrat konec tega človeškega vladanja planetu Zemlji. Ampak usoda je takšna, da nas bo uničevala počasi in na najbolj krut način ...

What, ya ran out of trees to hug again?
rolleyes-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
s specifično kvazi intelektualno alter populacijo ...

hysterical-1.gif

Kdo gre to odvalit. Jao meni, Uni-MB gre pa res pocasi v k***.... ce si ti za na pravni fax, potem sem jaz igvana.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tjaša

gledala si filme, kaj pa v klavnici si bila? si se pogovarjala s mesarji? veš so prou fejst fantje! ali samo gledaš propagando?

Imajo Audije?

Ker po teoriji alter znalcev jih namreč "morajo" imeti...