Zakaj človek to potrebuje?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.787
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:

dejstvo je da je na svetu preveč ( recimo sto tisoč krat ) ljudi
Boš zniževanje populacije začel pri sebi?
bonk.gif

lahko si ti za vzgled
uf-1.gif
Si ne upaš ane?
smirk-1.gif

Standard pri kljukcih vaše sorte. Vik in krik, kako je ljudi preveč in da je treba zmanjšati populacijo. Da bi pa začeli pri sebi, to pa neeee. No vsaj kastrirej se, da ne boš še dodatno višal populacije. Tega tudi ne boš? Ja potem pa bodi raje tiho
rolleyes-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:

bonk.gif

lahko si ti za vzgled
uf-1.gif
Si ne upaš ane?
smirk-1.gif

Standard pri kljukcih vaše sorte. Vik in krik, kako je ljudi preveč in da je treba zmanjšati populacijo. Da bi pa začeli pri sebi, to pa neeee. No vsaj kastrirej se, da ne boš še dodatno višal populacije. Tega tudi ne boš? Ja potem pa bodi raje tiho
rolleyes-1.gif

stupid-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Še eno podvprašanje imam za vas ...

Ali menite, da smo vsa živa bitja na tem planetu enakovredna?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:

bonk.gif

lahko si ti za vzgled
uf-1.gif
Si ne upaš ane?
smirk-1.gif

rolleyes-1.gif

Najbrž se ne bo plodil z 10 ženskami in imel z vsako po 5 otrok, kot se marsikje dogaja. In ravno to je največji razlog za hitro naraščanje prebivalstva.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne, ne ...

Tako posploševanje ne potegne, žal mi je.

Potem lahko vsakega borca proti mučenju živali, ki ni vegetarjanec, označiš za dvoličneža. In tako ne pridemo nikamor.

Pravkar sem s kosila ... Niti koščka mesa ni bilo v njem, malo tudi zaradi tistega patriotovega linka.

A po vašem bi pa morali najprej izkoreninit klavnice, šele potem bi se spravili na "prave" mučitelje? Še enkrat ... razlika je med ubijanjem za hrano in ubijanjem za zabavo.
smirk-1.gif

in kakšna je? a misliš, da tistih jelenov zgoraj niso zmalcali?
smirk-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.787
113
Marsikdo ne rabi biti.
Jasno je to za tiste, ki živijo po blokih nedojemljivo. Za tiste iz kmetov pa dostikrat del vsakdana

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
ksz
Grem zdaj na en sendvič, ne bo vegeterijanski! Aja, meso sem jedel že za zajtrk in kosilo!

Jebe se meni za to, nekdo bo rekel kako lahko kaj takega poveš, bmk! Človek mora jest, če hoče delat! Nisem pa še srečal nobenega fizikalca, ki bi teral vegeterijanstvo, daj mu za malico skledo solate, pa ti z kladivom naredi luknjo v čelo!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa kaj sploh mešate vegeterjanstvo sem notri?? sej klosar je povedal, da ni vegeterjanec.

Jest se načeloma zelo strinjam z njim. In itak komaj čakam, da se konča ta človeška norost. In samo smejem se, ko se zgodijo naravne nesreče in je 10.000 mrtvih ljudi... Sej narava se zna tud branit. Itak smo obsojeni na propad, samo vprašanje časa je.

Glede mesa za hrano. V današnjih časih je toliko živali vzrejenih samo za hrano, da ne vem, zakaj bi morali pobijat še tiste, k so ostale na svobodi in so res naravne?

Glede lovcev. Postajajo mi čedalje bolj odvratni in nagnusni. Kakšni hinavci so to?! Tm neki lapajo, kako skrbijo za ekosistem, upravičen odstrel, kako imajo radi živali, itn... Ko pa pride z jage, je pa nasmejan ko radio, srečen, s trdo curo teče domov k ženi, da ga vsaj takrat vsadi. Dej mi zdej povej, kako je lahko nekdo - normalen - srečen, ko sname kapitalca (zakaj sploh kapitalca, ko je najboljša žival v populaciji)) na jasi?? In tud ne vem, zakaj vozijo tujce k nam lovit? A zato, ker so v tujini malo bolj ažurni, in imajo lovstvo že kar dobro porihtano, pri nas je pa še vse bolj tako, po kavbojsko? puj. Naše živali prodajajo tujcem.

Glede klavnic je pa tko, da bi morala biti inšpekcija v vsaki klavnici prisotna 24ur. Ker verjamem, da se tam veliko psihičev znaša nad nemočno živaljo tam v ogradi. Nekje okoli nas je bil en mesar, tak mlad in prifuknjen. Ko sem kdaj poslušal kaj je počel, me je imelo, da bi ga hladnokrvno umoril z žličko za čaj. Kakšne debile ženske rojevajo, to se sploh ne moreš načudit!!! No, zaradi takih rabimo inšpekcije povsod, kjer se to dela. Če žival že nima dosojnega življenja, naj ima vsaj dostojno smrt.

Kloshar: živali nikoli niso bile enakovredne. Ene so določene samo za prehrano, druge se pa samo šetajo in jejo listje, tretje se pa podijo za prvimi in jih pojejo...

Ubistvu nisem odgovoril na glavno vprašanje teme - zakaj človek to potrebuje.
Pomoje da zaradi adrenalina. Nekatere zadavoljuje dirkanje z motorji, druge pa 3 urno čakanje v grmovju, in potem ustrel živali - k itak sploh ni živo bitje, ampak le premikajoča se tarča za lovce.
Drugi potrebujejo ubijanje zato, ker so enostavno - izrodki. Pač pri njih nekaj ne špila v glavi, in tako so družbeno preveliko tveganje, in take bi mogl vse postrelit.
Nekateri se izživljajo nad nemočnim psom in mačkom. za take velja isto, kot v zgornjem stavku. Na eno mizo ga privezat, in ga živega secirat. sej mene tud zanima, kako izgleda človeško telo navznoter. Sploh če se zraven en dere, in mu srce šopa na polno.

skratka - če potegnemo črto, in pogledamo zakaj, vidimo, da tehtnega razloga ni. Tako kot ni tehtnega razloga, da bi to dopuščali in opravičevali, in take ljudi sprejemali normalno.

Čimveč neozdravljivih bolezni in naravnih katastrof privoščim tistim, k ne spoštujejo narave in njenega življenja!

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
bmk, kaj sem zate.

drugač si si pa sam odgovoru na tvoje vprašanje

no, pa da ne boš mislil, da se smejem privoščljivo, in na ves glas. samo tako si mislim, sam pri sebi... mi 10.000 živali iz narave, ona pa 10.000 ljudi. A misliš, da to ni povezano?
grims-1.gif
moreš malo filozofsko pogledat!

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.787
113
Naravne nesreče so zate branjene narave?
hysterical-1.gif

No pa poglejmo stvar še malo drugače... Mi smo del narave-torej karkoli naredimo je to v bistvu delo narave. Torej kaj že uničujemo, če pa to narava sama počne?

Citat:
mi 10.000 živali iz narave, ona pa 10.000 ljudi. A misliš, da to ni povezano?

Čisti simpl. Ni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja. sej ti pravim - poglej zadevo mal drugače. Človek itak že dolgo ni več del narave. Največja napaka narave je, da je naredila človeka.

Si predstavljaš, kakšen raj bi bila sedaj zemlja? koliko različnih živali bi še živelo? In noben jih ne bi preganjal... živele bi, da preživijo, in nič več.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.787
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
hja. sej ti pravim - poglej zadevo mal drugače. Človek itak že dolgo ni več del narave. Največja napaka narave je, da je naredila človeka.

Si predstavljaš, kakšen raj bi bila sedaj zemlja? koliko različnih živali bi še živelo? In noben jih ne bi preganjal... živele bi, da preživijo, in nič več.
Živali se med sabo ne preganjajo? Nimajo bolezni, zajedalcev, plenilcev? Super enkratna "mati narava" pa jim jasno omogoča le čisti luksus, saj so vse grozne stvari na svetu le zaradi tega, ker se hoče nas znebiti
hysterical-1.gif

P.S. Del česa pa je potem človek? Marsa?