pa kaj sploh mešate vegeterjanstvo sem notri?? sej klosar je povedal, da ni vegeterjanec.
Jest se načeloma zelo strinjam z njim. In itak komaj čakam, da se konča ta človeška norost. In samo smejem se, ko se zgodijo naravne nesreče in je 10.000 mrtvih ljudi... Sej narava se zna tud branit. Itak smo obsojeni na propad, samo vprašanje časa je.
Glede mesa za hrano. V današnjih časih je toliko živali vzrejenih samo za hrano, da ne vem, zakaj bi morali pobijat še tiste, k so ostale na svobodi in so res naravne?
Glede lovcev. Postajajo mi čedalje bolj odvratni in nagnusni. Kakšni hinavci so to?! Tm neki lapajo, kako skrbijo za ekosistem, upravičen odstrel, kako imajo radi živali, itn... Ko pa pride z jage, je pa nasmejan ko radio, srečen, s trdo curo teče domov k ženi, da ga vsaj takrat vsadi. Dej mi zdej povej, kako je lahko nekdo - normalen - srečen, ko sname kapitalca (zakaj sploh kapitalca, ko je najboljša žival v populaciji)) na jasi?? In tud ne vem, zakaj vozijo tujce k nam lovit? A zato, ker so v tujini malo bolj ažurni, in imajo lovstvo že kar dobro porihtano, pri nas je pa še vse bolj tako, po kavbojsko? puj. Naše živali prodajajo tujcem.
Glede klavnic je pa tko, da bi morala biti inšpekcija v vsaki klavnici prisotna 24ur. Ker verjamem, da se tam veliko psihičev znaša nad nemočno živaljo tam v ogradi. Nekje okoli nas je bil en mesar, tak mlad in prifuknjen. Ko sem kdaj poslušal kaj je počel, me je imelo, da bi ga hladnokrvno umoril z žličko za čaj. Kakšne debile ženske rojevajo, to se sploh ne moreš načudit!!! No, zaradi takih rabimo inšpekcije povsod, kjer se to dela. Če žival že nima dosojnega življenja, naj ima vsaj dostojno smrt.
Kloshar: živali nikoli niso bile enakovredne. Ene so določene samo za prehrano, druge se pa samo šetajo in jejo listje, tretje se pa podijo za prvimi in jih pojejo...
Ubistvu nisem odgovoril na glavno vprašanje teme - zakaj človek to potrebuje.
Pomoje da zaradi adrenalina. Nekatere zadavoljuje dirkanje z motorji, druge pa 3 urno čakanje v grmovju, in potem ustrel živali - k itak sploh ni živo bitje, ampak le premikajoča se tarča za lovce.
Drugi potrebujejo ubijanje zato, ker so enostavno - izrodki. Pač pri njih nekaj ne špila v glavi, in tako so družbeno preveliko tveganje, in take bi mogl vse postrelit.
Nekateri se izživljajo nad nemočnim psom in mačkom. za take velja isto, kot v zgornjem stavku. Na eno mizo ga privezat, in ga živega secirat. sej mene tud zanima, kako izgleda človeško telo navznoter. Sploh če se zraven en dere, in mu srce šopa na polno.
skratka - če potegnemo črto, in pogledamo zakaj, vidimo, da tehtnega razloga ni. Tako kot ni tehtnega razloga, da bi to dopuščali in opravičevali, in take ljudi sprejemali normalno.
Čimveč neozdravljivih bolezni in naravnih katastrof privoščim tistim, k ne spoštujejo narave in njenega življenja!