zagon računalnika - ne gre niti varni zagon

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se pravi ko Windowse ponovno nalozis, se to odvije normalno, nato pa ti takoj ob naslednjem vklopu naredi BSOD se preden prides do namizja ?

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja ko se je kupil novi disk so se naložli winsi na novo ... je delalo ene par dni pol pa spet ista scena kot prej....se pravi BSOD, ki pa ga na LCD-ju ne opaziš, vendar takoj ko pokaže BSOD se že ponovno zažene

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
To, da prej izgine, je samo tehnikalija (monitor prepocasi zamenja locljivost). Ce zelis da ostane, je to stavr ene nastavitve, katero se ponavadi popravi takoj po instalaciji ravno zaradi odpravljanja takih napak.

Pozeni tisti Live Linux CD, ki ti deluje in skopiraj dol s skatle iz direktorija Minidump (to je poddirektorij od Windows) vse dump fajle. Zazipaj jih in daj nekam online, pa ti jih bom pogledal brz ko utegnem. Morda se bo videl vzorec.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
kaj se da skopirat tudi če priklopim na drug računalnik kot sekundarni disk, oziroma kje to najdem ....ker zdaj že mam kr precej vse razstavljeno, pa mi je lažje na ta način

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Da se.
Če imaš Ubuntu, imaš vse najdene diske in particije v onem programu za fajle.
Nautilus ali kaj je. Pač daj open na neko mapo, da se ti pojavi, pol pa bo že šlo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če se ne pojavi, greš v Disk Management (poženi diskmgmt.msc) , desni klik na particijo in Chage drive leter aoziroma Assign drive letter...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Samo tam te lahko še pravice dostopa zajebavajo.
Za kopiranje je Linux preprostejši. (res pa da tam NTFS počasneje deluje)

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
aha se do diska znam prit če ga ni .... samo nisn vedo ki so ti dump fajli .... no se sn zaj našo na drugih xp-jih .....nič, gremo na delo

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
v bistvu je samo en dump file, tak da nisem zipal..... link ...upam da se bo dalo kaj videt

še 1 vprašanje .... kje se nastavi da BSOD ostane, da preveriš napako? se mi zdi da bom na drugem tui mogo malo to prečekirat

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
V tem konkretnem primeru se je razsul filesystem driver, kar implicira okvarjen filesystem. To je lahko zaradi okvare vsebine (npr. zaradi nekontroliranega izklopa racunalnika) ali pa zaradi okvare medija. Glede na to, da pravis, da si Windowse firsno instaliral, ugibam, da nisi pocel nobenih neumnosti, s katerimi bi povzrocil poskodbo FS, torej bo tezava kar v disku, ergo menjaj z drugim.

Ne-resetiranje se vkljuci tako, da pod My Computer (desni klik) -> Properties -> Advanced -> Startup and Recovery odstranis kljukico pri Automatically Restart. To bi morala biti privzeta nastavitev, a je nekdo pri Microsoftu v svoji brezmejni brihtnosti odlocil, da je boljse tako, da uporabnik ja ne vidi zakaj se sistem kar naprej razsuva ...

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
hja, disk je v bistvu star šele nekaj dni...ne pravim da je nemogoče samo skoraj težko verjamem da bi že kar crkaval.......moram malo povprašat če se res ni kaj takega počelo z njim...na kaj apeliraš z neumnostmi??? ...računalnik namreč uporabla mati........

no še nekaj kar sem ugotovil danes čisto slučajno....nekje v spominu imam da sem že menjaval kondenzatorje na tej MB....no ko sem šel primerjat MB ki jo imam s sliko na prozivajalčevi strani sem ugotovil da sem dal en kondenzator preveč....se pravi na mesto kjer ga sploh naj nebi bilo .... ne vem kak mi je to ratalo
bonk.gif
...... ne vem sicer kak to lahko kaj vpliva na vse skupaj, a možno da se je ta napaka začela šele zdaj kazat ker nekaj časa je delovalo vse brezhibno

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je star računalnik, je lahko karkoli...
Slab stik kje, čip ki se je "obrabil"... Če je stvar ranga 50 EUR na bolhi, raje novo kupi (rabljeno).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
hja, disk je v bistvu star šele nekaj dni...ne pravim da je nemogoče samo skoraj težko verjamem da bi že kar crkaval.......moram malo povprašat če se res ni kaj takega počelo z njim...na kaj apeliraš z neumnostmi??? ...računalnik namreč uporabla mati........

Spyware, napol delujoc kradware (antivirusni programi ...) in podobno - stvari, ki "izboljsajo" delovanje racunalnika. Ce je samo sveza namestitev Windowsov brez povezave v Internet brez dodatno instaliranih neumnosti, potem to pac ni bilo krivo.

Citat:
no še nekaj kar sem ugotovil danes čisto slučajno....nekje v spominu imam da sem že menjaval kondenzatorje na tej MB....no ko sem šel primerjat MB ki jo imam s sliko na prozivajalčevi strani sem ugotovil da sem dal en kondenzator preveč....se pravi na mesto kjer ga sploh naj nebi bilo .... ne vem kak mi je to ratalo
bonk.gif
...... ne vem sicer kak to lahko kaj vpliva na vse skupaj, a možno da se je ta napaka začela šele zdaj kazat ker nekaj časa je delovalo vse brezhibno

Tole si pa prej pozabil omeniti. Ce si menjal kondenzatorje VRMja, potem je bistveno, da si dal namesto unicenih take z enako kapaciteto, enako ali visjo specificirano najvisjo napetostjo in da so kvalitetni low ESR. Ce si jih menjal s cenenimi low ESR ali celo "navadnimi" (85 stopinjskimi, ki so se cenejsi), potem bodo v zelo kratkem casu poginili. Ce si jih menjal, potem si tudi moral preveriti vse (z ESR metrom), ker ni nujno, da bi samo po izoblicenju na vrhu lahko opazil, da je kondenzator unicen (lahko je hin, pa se ne vidi).

V glavnem: tole ugibanje traja bistveno predolgo, v tem casu bi ze zdavnaj lahko imel vse skupaj urejeno. Disk preizkusi v drugi masini, v tej pa preizkusi drugi disk.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
no kondenzatorje sem vseeno menjal....no vsaj vse elektrolite....za vsak slučaj
rolleyes-1.gif
......drgač pa, sm probal disk v drugem računalniku in se pojavlja ista napaka, tak da po vsej verjetnosti bo kar disk.....zdaj bom edino še enkrat naredil friško inštalacijo winsov, preden začnem servis gnjavit, da bo ziher

EDIT: kar se tiče programov verjetno office, program za kamero in printer verjetno na pridejo v upoštev.......drgač pa razen AVG ni gor nič takega, tega pa tudi sam uporabljam, pa ni nekih težav.....

Nazadnje urejeno:

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Možno je da je disk. Lahko ma že v originalu napako. Ja se zgodi ampak vem da sem kupil WD jev disk takrat še 750GB in sem še ga isti dan nesel nazaj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
AVG je en velik bug, kateremu se je bolsje izogniti, a najbrz ni vzrok tvojih tezav. Ce gre tezava za diskom (torej v drugem racunalniku na novo instaliras Windowse in isto ne deluje), potem vrzi disk v smeti. Zagotovo pa bi moral tudi kateri od S.M.A.R.T. parametrov kazati na napako, ce je ta tako zelo ocitna ...