zagon računalnika - ne gre niti varni zagon

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
torej težava ki se je pojavila je da se računalnik ne zažene, ampak se med nalaganjem enostavno ponovno zažene....tudi če pri izbiri dam na varni zagon se med samim zaganjanjem/nalaganjem winsov enostavno ponovno zažene....blue screena ne pokaže in ga niti ne morem vklopit glede na to da ne morem niti v winse......kaj bi lahko bila napaka??? sumim disk, je možno še kaj???.......kak predlog kako naprej???

hvala vsem, lp

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Najprej poizkusi z live CDjem/USBjem poljubne linux distribucije. Če to dela normalno, bo najverjetneje težava v disku ali sesutih winsih.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Sem enkrat naletel na en pokvarjen disk in je ven metalo bluescreen, ampak si moral biti res pozoren, ker je samo utripnilo. Praktično nisi mogel nič prebrati. Sem imel pa to srečo, da ni bil disk z OS in sem ga odklopil ter je naprej delalo normalno.
Drug primer: Enkrat bil pri znancu, katerije čistil računalnik in ga je razstavil v prafaktorje, ob sestavi nazaj pa je pozabil na termalno pasto na procesorju in se mu je ob zagonu kar naprej resetiral.
Napaka bi lahko bila tudi v ramih, za napajalnik pa dvomim, saj se računalnik ne bi niti zagnal.
Poskusi najprej po jest5 predlogu.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Napajalnik je tudi lahko.
Zagon zmore, ko pa se recimo grafika vlopi, pa crkne. (VGA način, ki je med zagonom, je nekje 0,5% grafične kartice)

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
Sem imel identičen primer resetiranja. Rešitev je bila ponovna namestitev OSa. Zanima me pa vzrok za takšen pojav, saj se je to pričelo dogajati takoj po fizičnem čiščenju računalnika z zrakom, prej je vse delovalo OK.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Napajalnik je tudi lahko.
Zagon zmore, ko pa se recimo grafika vlopi, pa crkne. (VGA način, ki je med zagonom, je nekje 0,5% grafične kartice)

no v to smer sem tudi sam razmišljal

drgač pa live linux se normalno postavi.....torej disk ali winsi......še nekaj podrobnosti....en večer pred tem so se na PC prenašale slike in bi naj PC zelo glasno bolil......naslednji dan je dopoldan še vse delovalo normalno popoldan se je že zaciklal v zagone.......je kakšna možnost da samo obnovim winse, ali bo potrebno na frišno naložit??? če je potrebno winse naložit na frišno, ali obstaja kako orodje da pregleda disk za bad sectorje in jih tudi izloči, tako da jih potem ni možno več uporabljat oziroma da se na njih ne zapisuje več???

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
vrjetno je krivec disk, za začetek lahko reinštalaš winse, vendar se ti bo s časoma spet ponovila in jovo na novo, začaran krog...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Zakaj imate vsi tako veselje ob najmanjši napaki,na novo inštalirat Windowse?
Kaj ne znate nič drugega naredit?
Prvo popravi Windowse z inštalacijskim CD-jem pa se bo računalnik pobral.
Preveri tudi,če ti vsi ventilatorji delujejo in če imaš integrirano grafično na pc-ju odklopi dodatno in probaj če se ti bodo dvignili z integrirano.
Če se računalnik ne vklopi in ne gre v varni zagon,je ponavadi kriva poškodovana datoteka,ki se z lahkoto popravi z chkdsk /r ali pa z fixboot.

p.s.

Eni ste res prave slike,dobite cd z windowsi in že mislite,da znate popravljat računalnike.
Veliko takih je tudi na servisu,zato pa vedno vsak dobi nazaj pc z na novo naloženimi winsi in brez vseh podatkov.
Če ti ne bo šlo zrihtat in si iz štajerske,javi ti ga jaz popravim v roku pol ure in boš imel še vedno vse podatke.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
možnosti popravil je veliko, vsak pa se odloči za tisto ki mu je najbolj poznana in ne da bo zraven toplo vodo odkrival... torej 3/4 ljudi ne zna uporablja orodij, ki so namenjene za popravilo winsu itd itd, in ne sodi človeka po enem stavku...

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Vstavi cd od windows-ev in naredi repair.
Če maž za protivirusnega nameščenega avast ali avg sta ta dva ponavadi krivca,da se pc ne zažene.

ammm prvič slišim za to....doslej z avg nobenih težav, a vseeno zanimivo, ker se je tudi meni zdelo sumljivo da se v varnem zagonu z ukazno vrstico ustavi ravno pri nalaganju nekih avg gonilnikov.....mogoče pa res.......maš kako rešitev????

repair v bistvu še nisem delal....a je postopek enak kot pri klasičnem nalaganju???

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Skoraj.
Nekje po sprejetju licence ti našteje obstoječe instalacije Windows in ponudi možnost "Repair".

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
mater ti si pa hitrješi od mojih odgovorov :D ...... ja malo pozabil že na komande ...... je pa res da še nisem imel časa niti probat fixboot ipd ..... se vidi da je že predolgo nazaj kar sem to delal......hvala da si me spomnil.....no upam da bo jutri več časa pa bom probal najprej to

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Skoraj.
Nekje po sprejetju licence ti našteje obstoječe instalacije Windows in ponudi možnost "Repair".

no od tu dalje pa verjetno isto ne

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
cheer.gif
fixboot rešil zadevo ...... ne vem kak to da najprej nisem pomislil in probal to, čeprav sem že kar ene parkrat rešil zadevo na ta način ..... no hvala še enkrat da si me spomnil!!!!

hvala tudi ostalim za pomoč in nasvete, lp

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
še malo poročanja: sprobal dva druga napajalnika, prestavil RAM- e v druge slote ... tudi disk priklopil na drug port.....na novo namazana pasta na procesor... temperatura v biosu pride nekje do 43-44 stopinj....prezikusil tudi z drugo grafično.....plan jemenjava kondenzatorjev na osnovni plošči.... ni mi jasno kak se lahko zažene live linux brez problema?????

P.S.: no blue screen se vendarle pojavi, a samo za delček sekunde...sem pa to opazil šele na CRT-ju.

Nazadnje urejeno: