zadnja želja

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.521
6
38
A to je pa druga, sorry
smile-1.gif
.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
V bistvu je butasto pričakovat od zdravnikov da znajo obče latinsko. Večina jih ne zna nič, imena bolezni, postopkov ipd. se naučijo pa na pamet oz. z uporabo. Če imaš srečo bo mogoče župnik zraven, ti so edini ki bi mogoče malce zatikajoče obvladali.

On topic: obstajajo spletne strani ki delujejo kot keepalive timerji ki jih moraš potrjevat na določen interval in v kolikor se preseže čas te najprej obvestijo po sekundarni poti da potrdi "sem živ" čez čas pa javijo tvoje poslednje sporočilo določenim naslovnikom. Verjetno se da timeoute nastavit na en dan, samo to te res lahko pokopljejo živega potem!
grin1.gif

Včasih se je lastnikom orožja takoj z izdajo mrliškega lista orožje zaplenilo oz. dalo v varstvo. Danes se mi zdi da je čas 3 mesece, tako da tudi plakat z zadnjimi željami v omari sp uškami ne deluje ravno ok!
grin1.gif

Skratka najboljša stvar je da svoje želje spraviš nekam na "varno" in svojcem oz. kolegom sporočiš da v primeru da se ti kaj zgodi so navodila za pokop tam in tam. S tem se izogneš direktnemu teženju s svojimi čudnimi željami, hkrati pa so svojci seznanjeni s dejstvi kje se nahajajo podrobnosti.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Moja želja bo da moj pepel dajo v piksno ( žaro) , me postavijo na polico v družinski grobnici in da bom tam na vekov veke...

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Evo, ideja za biznis;
se ustanovi državno podjetje xy, ki bo povezano s policijskim sistemom. Takoj, ko bo nekdo umrl, policija je itak vedno prva ki izve po navadi, bo policija sporočila podjetju xy, da je oseba xyz umrla. Podjetje ima seveda informacijo, da želi biti xyz pokopan v amazonskem tropskem gozdu, in to tudi uredi, še preden uspejo reveža pokopat na ljubljanskih Žalah.
smile-1.gif

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Biznis je očitno zagotovljen, pa še tisto malo sosedo bi lahko zaposlil notri kot volonterko, da bi poskrbela za takšne in drugačne 'čudne' želje.
grin1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.958
113
Emona / Carnium
Že vidim, kako nekateri alter uporabniki zbirajo za stekleno žaro od Steklarne Rogaška
evil.gif
/sarcasm off

K ste glih pr' tetovažah, with all due respect do tiste zgodbe izpod pazduhe, jaz bi si v angleščini in srbohrvaščini dal napisati tattoo (sam ne vem kam?!): Umaknite me s sonca, če si me želite ohraniti v lepem spominu
evil.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Moja želja bo da moj pepel dajo v piksno ( žaro) , me postavijo na polico v družinski grobnici in da bom tam na vekov veke...
Æastim Heinikenovo piksno.
tongue-1.gif

Jaz pa rdečo od uniona
evil.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
872
113
ksz

ne vem, zakaj bi bila to tabu tema. z mojo sva se dogovorila in tudi bližnjim povedala, kaj storiti s katerim od naju po smrti oz. s posmrtnimi ostanki. pa tudi, kdo bi prevzel najine otroke v primeru nenadne smrti obeh. pač poveš svojo željo in to je to.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ja pa a to velja potem? Mislim, lahko bi si načeloma tudi nekdo zmislil kar nekaj.. Sploh za skrbništvo nad otroci dvomim, da deluje 'ustno', je treba verjetno uradno vpisat v oporoko, če želiš, da za otroka skrbi recimo kak prijatelj oz. kdo drug kot zakon predvideva.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Napises oporoko pa not vpises...oz take zelje ko so pomembne za takoj po smrti v pismo svojcem pa sefu oz nekomu ki bo izvedel za tvojo smrt.

Ponavadi ima vsak nekoga ki bo vedel za smrt. Ce pa clovek nima nikogar tako blizu potem tudi dvomim da bo kdo kake cudne zelje izpolnjeval.

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
872
113
v najinem primeru bi otroke prevzela ženina sestra, torej ožja družina, tako da ne vidim nekih težav s kakim zakonom.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ja ampak če je to samo ustno dogovorjeno, kako bo CSD ali kdorkoli se ukvarja s tem vedel, da tista oseba ne laže? Ker recimo nekateri si z družino niso blizu in bi otroka raje pustili prijateljskemu paru, kot pa domačim, kako postopa zakon tukaj, če je vse ustno? Verjetno je ta ustni dogovor neveljaven, ker potem bi si lahko vsak, ki je vaju poznal izmislil, da sta njemu prepustila otroke. Kak strokovnjak za družinsko pravo?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Če imate razne blazne želje, vsaj pustite kje keš za to. Sicer bo najcenejša krsta na najcenejši parceli za toliko kolikor država časti pogreb in fertik.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Pri žlahti sem videl, da so po enem letu grob prekopal. Žlahtnik pa pokasiral verjetno 40-50k€, grob je bilo pa preveč da bi ga plačeval
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Jap, vsaka položnica ki se je znebiš se pozna.

Najbolje je iti na pogrebni zavod in si že v naprej zrihtat in plačat kar želiš
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
872
113
ne vem, kaj pravi zakon o "zapustitvi" otrok prijateljem namesto družini, ampak ker ob takem primeru otrok apriori pripade nekomu iz ožje družine in ker v najini ožji družini poznajo najino željo in ker v družini nismo skregani, ne vidim razloga, da v najinem primeru takšen ustni dogovor ne bi obveljal.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Nevem kako je to urejeno v Sloveniji, ampak ko sem sel pred leti pogledat grob pradedka v ZDA je bilo se vedno vse v nulo zglancano, travca postrizena, skratka kot da bi umrl prejsnji mesec, ne pa 30let nazaj.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja to je pač stvar kulture in odnosa. naša postkomunistična morala je itak na podnu

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Daj, ne seri. V ZDA dobiš točno toliko kot plačaš. Verjetno je možak plačal vzdrževanje groba za 50 let.