Se pravi counter in plate chiller sta boljsa izbira, kar se okuzbe tice seveda... Imata pa druge probleme...
Ja, v tem primeru ja. Samo je tudi treba vedet da "dolgo" hlajenje načeloma ni direktno problem je pa lahko potencialen problem. Izhajaš iz tega da takoj po vretju je vse v pivu mrtvo, če vmes nič noter ne pade je tako potreben določen čas da se kaj razvije. Manj ugodnih pogojev zagotoviš (hitro hlajenje) manj je možnosti za kasnejše probleme.
Skratka treba je razumet da "okužba" piva kot taka ne obstaja, druga klultura od kvasovk in njenih produkti so samo več ali manj prisotni. Če je kolonija take kulture prevelika se lahko kaže kot moteča napaka v pivu, če prevzame dominanco pa je ponavadi tisto čemur pivovarji pravimo "okužba". Da nekaj osebkov neke X kulture, ki leti po luftu prevzame dominanco nad kvasom, ki ga vsipamo noter z veliko žlico mora bit pa precej stvari narobe. Ampak ker imamo možnosti da zgradimo obrambo na več nivojih je pametno to tudi upoštevat in se potem držat tistih "dobrih praks" ki povečujejo možnost za uspeh (tudi če iz 99% povečamo opcije na 99.9% ni zanemarljivo).
To sedaj omenjam, ker se potem vedno pojavil nekdo, ki bo spraševal zakaj pa ausijem rata pivo pa ga hladijo 3 dni ker nimajo vode, pa fermentacijo imajo tudi na 30C ker imajo zunaj 45C stopinj!