Cevke? Imaš zeleni fermentor mogoče, ki ima pokrov+navojni obroč čez? (če ja, najprej poglej, da imaš pokrov dobro nasajen, na to dobro zategni čez obroč)
Hvala!Citat:
Uporabnik HafnerMa pravi:
Mojepivo.si ima pipe v akciji ta teden.
Citat:
Uporabnik HafnerMa pravi:
Aja, ti si kupil pipo za na fermenter, sori
Te pipe so za točenje piva (draft).
Citat:
Uporabnik anze92 pravi:
Kakšne slade si pa drozgal? Meni se to včasih zgodi pri pšenici, sploh neslajeni.
Daj slikaj to dvojno dno in od blizu ta 1mm mleti slad.
Jaz z homemade mlinčkom dvakrat meljem - prvič slad rahlo navlažim in grobo meljem, potem pa na fino. 100l steče v cca 3/4ure
Citat:
Uporabnik tcolja pravi:
Citat:
Uporabnik anze92 pravi:
Kakšne slade si pa drozgal? Meni se to včasih zgodi pri pšenici, sploh neslajeni.
Daj slikaj to dvojno dno in od blizu ta 1mm mleti slad.
Jaz z homemade mlinčkom dvakrat meljem - prvič slad rahlo navlažim in grobo meljem, potem pa na fino. 100l steče v cca 3/4ure
Pilsen in ale (ječmenov slad). najprej sem Pilsen držal na protein rest, nato dvignil temp na 69C in dodal Ale. Na tem 69 ko sem dodajal ale sem med mešanjem dobil občutek da se je zadeva zbila na dno.
imam home made mlinčka (stružnica in rezkalni sta pri hiši..):
1) manjši mlinček gnan z vrtalnim, razmak med valji 1,2 mm, valji so rebričeni na globino cca 0,1mm;
2) večji mlin (reduktor 3fazni el. motor) z razmikom med valji cca 0,8mm kateri imajo porezkane utore 0,2 mm globine - kopiran od profi mlina.
Ni mi jasno kako lahko slad popolnoma zatesni prehod sladice.
Razmišljam ali je mogoče težava da je lažno dno preveč dvignjeno in zaradi tega ima slad premalo vode da bi prosto fluktuiral? Dejansko ima slad premalo vode...
Citat:
Kakšen razmerje pa imaš mash voda/slad, oz koliko vode in koliko zrna?