za koliko oddati 67 m2 dvosobno stan. v Dravljah

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik softi pravi:
glede mladih družin in pogodb za določen čas, priznam, d aje jeba. to akr si ti opisal, je z nekaj začetnega kapitala in s pogodbo za nedoločen čas odlično izhodišče. brez pa sranje.

glede omejitev okoli neprofitnih se strinjam. poznam primer, ko imajo svoje stanovanje, pisano an sorodnika, ga oddajajo, živijo v neprofitnem, vozijo hude avte, imajo d.o.o., kupujejo nepremičnine v tujini....

glede tistih 200 mesecev. 17 let. ja in kaj pol. a je mogoče bolje v tem času vzet tri avte s kredami po 5 let. pač zagrizeš v kredit in kar bo pač bo. zgubiti ni kaj.

Mene ni strah vzeti kredit, ker zaupam vase. Za nepredvidene dogodke pa imam "težko" zavarovalno polico. Problem je, ker nimava nobenega začetnega kapitala (in nobenih premožnih stricev) in nihče od naju nima "redne" službe.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sej to pravim. če bi imel možnost dobiti kredit. pač tukaj je pogoj nedoločen čas, čeprav si ti zmožen vračat tudi brez nedoločenga časa. samo možnost dobiti kredit po normalnih obrestih in imeti nekaj malega zagonskega kapitala. več kot ga je, bolje je.

pač dejstvo je, da 500 daš za stanovanje. je vseeno al banki al najemodajalcu. sam da najemodajalca ne zanima tvoja kreditna sposobnost.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
ja pa da ce dajes banki si lastnik in bos ko odplacas nekaj imel, ce pa si najemnik pa pac placujes ampak nikoli ne bos lastnik tega. Ah bo ze, delat mormo pa bo =)

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
KSZ. Mater ste tukaj eni pametni.

Kolesarim veliko okrog LJ - danes smer PG - malo naselje novih hišk nekega xx gradbenega podjetja 2-3 zapuščene in zaraščene s plevelom, ostalo že vseljeno. Hiške so tam že nekaj let.

Ob nastajajojčem golf igrišču na Zavrhu ista zgodba. Kje je zdaj folk, ki ima tolk velik denarja in vse pokupi?

Kolikor poslušam druge, ki jih poznam pravijo, da slišijo od nepremičninarjev, da v zadnjem času zelo malo prodajo.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Tudi meni se tako dozdeva. Če pogledam v Zbiljah zraven Proja so tudi ene hiške, sicer obupne na pogled, ampak nove, pa je komaj kakšna vseljena, končane so pa gotovo že 2 leti.

Tko da očitno čisto vse ne gre več takoj v promet.

lp

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Tudi meni se tako dozdeva. Če pogledam v Zbiljah zraven Proja so tudi ene hiške, sicer obupne na pogled, ampak nove, pa je komaj kakšna vseljena, končane so pa gotovo že 2 leti.

Tko da očitno čisto vse ne gre več takoj v promet.

lp
Možno je tudi, da stvari formalno niso urejene. In upam, da nihče ne bo šel kupil bajte brez vseh potrebnih uradnih dokumentov. Se namreč tudi v našem kraju dogaja, da gredo firme kar ''na črno'' gradit, potem je pa problem z dokumentacijo. Itak ne morejo prodat, rušijo pa običajno tudi ne
jezen.gif
, čeprav bi morali.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
A da ni petičnih interesentov pa ni možno?
frown-1.gif
Če bi bil problem v papirologiji potem verjetno ne bi bila nobena od teh hišk prodanih, pa so. Na tolkih koncih naenkrat pa tudi ne more bit propadel projekt.

Tisti, ki imajo denar za hišo bodo kupili parcelo in ponavadi zgradili nekaj po svojem okusu. Drugi iščejo udobje in blok, ...

Stanovanj se gradi po LJ in okolici ogromno, cene bodo kmalu občutno padle. Trg sam narekuje cene. Problem pri nas je tudi, da veliko ljudi še ne ve kaj so pogajanja oz. se jim je pod častjo cenkat zato stara stanovanja še vedno držijo ceno. Trmasti prodajalci, tupi kupci.
wink-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Sem šele malo pogledati za oglase in sem hitro dobil. Sem skoraj 100%, da je to tole:

hiške v zbiljah

Tko, da očitno glih vsaka stvar tud ne gre več takoj.

Še to: nikjer ne piše, da ima 50m stran proj parkirišče ze enih 150 šleparjev
grin1.gif

lp

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tisti k je reku glupi. prjatu moj, ti če bi držal v roki 1 evro, bi rzamišljal a bi čokoladno al lešnikovo kepco sladoleda. s 50 centi pač ne razmišljaš.

obsatajajo nepremičnine, ki so bile slaba investicija, ki so bile slabo anrejene, ki nimajo vseh papirjev. in ja, v naselju je lahko 10 OK bajt in dve ne. in obstajajo kupci, ki imajo denar in razmišljajo kaj bi. in hiše ne moreš nikakor primerjat s stanovanji.

glede cene stanovanj. do realizacije stanežič bo situacija taka kot je. cene bodo šle gor, dol ne.

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Sem šele malo pogledati za oglase in sem hitro dobil. Sem skoraj 100%, da je to tole:

hiške v zbiljah

Tko, da očitno glih vsaka stvar tud ne gre več takoj.

Še to: nikjer ne piše, da ima 50m stran proj parkirišče ze enih 150 šleparjev
grin1.gif

lp

to nebi nikoli kupil, hiše so dobesedno nabite skupaj po cc cca 5-10M narazen.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ja pa da ce dajes banki si lastnik in bos ko odplacas nekaj imel, ce pa si najemnik pa pac placujes ampak nikoli ne bos lastnik tega. Ah bo ze, delat mormo pa bo =)

KO odplačaš, čez xx let... Če ne boš takrat že 2m pod zemljo. In kaj ti bodo takrat tiste stene, krediti za katere si garal celo življenje in se odrekal potovanjem, itd????
uf-1.gif

Samo, da je naše pa čeprav smo za to zapufani do zadnjega centa, a ne? slovenskisindrom.press

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

KO odplačaš, čez xx let... Če ne boš takrat že 2m pod zemljo. In kaj ti bodo takrat tiste stene, krediti za katere si garal celo življenje in se odrekal potovanjem, itd????
uf-1.gif

Samo, da je naše pa čeprav smo za to zapufani do zadnjega centa, a ne? slovenskisindrom.press

Joj, zdaj boš pa zaznamovana kot sebična, egocentrična in nasploh čudna.
evil.gif
Tvojim mislim dodajam - zakaj bi se celo odraslo življenje odrekali majhnim in velikim bonbončkom? Da bodo premoženje, za katerega smo garali do upokojitve, dobili naši potomci? Ki ga ne bodo znali ceniti enako kot če bi do njega morali priti sami?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Ker so nekateri starši taki kot patsy, se potem tudi najdejo ljudje ki jamrajo nad $stanjem. In ti ki jamrajo imajo boljše dohodhe od tistih ki ne jamrajo in imajo otroke....
Če celo življenje odplačuješ kredit, bodo pa potomci imeli svoj brlog. Sicer res da bo star ampak imel bod...
ker pa ne bo tako se bo čez 30 let našla spet ena patsy ki ni nič dobila in ne bo nič imela

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
resnično dobra misle.

zakaj bi se xy let odrekal obroku za kredit in bil pokojni lastnik stanovanja, če lahko xy let plačujem najemnino in otrokom ne pustim nič.

sveta pa tudi ne bom videl več.

danes je najemnina tako visoka kot obrok kredita. s tem, da se najemnina za 67 kv spremeni po 20 letih v nič, kredit pa v teh 67kv.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
KSZ. Mater ste tukaj eni pametni.
Ob nastajajojčem golf igrišču na Zavrhu ista zgodba. Kje je zdaj folk, ki ima tolk velik denarja in vse pokupi?
Tisto kvazi-naselje tam je že od začetka sfaljen projekt.
crazy1.gif

Folk ima še precej denarja, vendar ne bodo živeli v enih kalupih kao fensi naselje, v bistvu pa čisto navadne stanovanjske hiše.
Za tak denar individualno vsak sam (ki je pri denarju), naredi precej lepšo hišo, z malo več zemlje kot so nekatere v tem naselju.
Da niti ne govorim, da je zgolj do prve trgovine kar nekaj kilometrov.
crazy1.gif

Malo poglej koliko se gradi (čez hrib) v sosednjih Pirničah, pa se je še vse prodalo.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik softi pravi:
tisti k je reku glupi. prjatu moj, ti če bi držal v roki 1 evro, bi rzamišljal a bi čokoladno al lešnikovo kepco sladoleda. s 50 centi pač ne razmišljaš.

obsatajajo nepremičnine, ki so bile slaba investicija, ki so bile slabo anrejene, ki nimajo vseh papirjev. in ja, v naselju je lahko 10 OK bajt in dve ne. in obstajajo kupci, ki imajo denar in razmišljajo kaj bi. in hiše ne moreš nikakor primerjat s stanovanji.

glede cene stanovanj. do realizacije stanežič bo situacija taka kot je. cene bodo šle gor, dol ne.

Cene že gredo dol.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

uf-1.gif

Z moje strani ne bos zaznamovana kot cudna itd... Sam zivim v najemniskem stanovanju. Ne zelim jemati kredita za eno-sobno stanovanje, raje sem za enak denar v trosobnem. Res je, kredit se po 20 letih spremeni v lastnisko nepremicnino ampak zase vem da sem tok neobstojen da ne zelim bit 20 let v istem stanovanju. Ce se ze odlocim za 20 letni staz nekje, pol bo to hisa. Bom pac se bolj delal da bo vec denarja.

Strinjam se s Chaotom glede tega si naj otroci sami ustvarjajo brlog.

Tebi Patsy pa: preden dajes komentarje o slovenskih sindromih si preberi se kak moj prispevek v temah o nepremicninah...

daboboljrealnostanjevtvojiglavi.press

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Aja pa kljub temu da je visina najemnine podobna visini obrokov ki jih za stanovanja placujejo moji prijatelji se raznim potovanjem ravno ne odrekam tako da ne glej tako crnogledo =)

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

uf-1.gif

V Avstraliji lahko v 5 letih postaneš lastnik hiše, pri nas pa po izračunih po minimalnih 30-ih letih ja, drugas zgodba je ta, če imap free parcelo, free les in še kaj druzga.

Mene čaka parcela + les (ostrešje, okna,) + gradbeni material (pesek). Samo problem je, ker ni zazaidljiva in bi mogu notri dat vlogo (bi pa sigurno čakal 10 let). Ni mi pa jasno, kako lahko nekatera podjetja gradijo vse v prek bajte.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Samo v razmislek: Nepremičninski balon je v ZDA že počil. Pri nas in po Evropi bo pa počil v naslednjem letu. Stanovanja že več ni moč prodati tako enostavno, kot se je do sedaj počelo.
Konec koncev ni računice, da se cela familija, vključno z dedki, babicami ter strici in tetami doživljenjsko zapufa za en pajzel v Ljubljani ali pa bilo kje drugje. Najemnine so pa tudi odsev nepremičninskega trga. Za vsak denar folk tudi ne bo najemal pajzlov. Konec koncev mora ostati nekaj tudi za burek vsakdanji.

Podpis pod to! Precenjena stanovanja...defenitivno.
Sicer pa...ja,stanovanja se prodajajo, a kolk se jih pa res proda
crazy1.gif

Lp.