za koliko oddati 67 m2 dvosobno stan. v Dravljah

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
če je novo 2.7k meter ali nekaj tazga, bi bla poštena cena za 20 let staro okol 2k ali manj.

Govori se predvsem od starih, kar sem prebral v temi.

Nazadnje urejeno:

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
m2 novega stanovanja v Lj je okoli 3.800 - 4.000 €
13.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Rabljena enosobna stanovanja so v povprečju 100.000€ in navzgor.... Torej od 3.000€ navzgor.
Ali je to preveč? Vsekakor!
Zakaj ljudje kupujejo? Ker nekje je pač treba živeti in nimajo vsi za hiše - kjer so kasneje še tekoči stroški (vzdrževanje, "obratovanje") višji.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
No tu se pa moram strinjati s teboj. Cene na prostem trgu izoblikujejo kupci. In če se vsa ta sanovanja v Lj dokaj hitro prodajo po 300.000 € , je res nekaj narobe z nami. Mi ni jasno od kod določenim tolk dnarja, oz ali so pa toliko pogumni da se zapufajo za cel lajf.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Se strinjam, da so cene totalno prenapihnjene.

Sprašujem se, kje živi recimo večino trgovcev, delavcev,... ki zaslužijo okoli 500 eur mesečno??

jah nekateri živijo v vukojebinah (večina se vozi iz hribov v doline na obveznost), nekateri so podedoval, nekateri so kupl pred 20 leti čist pocen stanovanje in so danes že lastniki, jaz bi rekel, da je takih 10% k plačujejo najmnino al pa odplačujejo kredit.
Vsaj taku je v naši občini.

Nazadnje urejeno:

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
če sem si prav zapomnil je po neki raziskavi pri nas okoli 80% lastniških stanovanj/hiš. ampak žal ne vem, ali v to spadajo tudi tista stanovanja/hiše, ki so kupljena na kredit (sem 99% da so všteta a ne morem trditi da je res).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Seveda so previsoke. Ampak odpiralec teme je spraševal, koliko naj postavi ceno, da se bo njemu izplačalo (koliko lahko dobi za to kar ima)..., ne pa koliko naj postavi, da bo pod tržno ceno.

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
po cenitvi cenilca je za področje Ljubljane (bližjega dela centra) najemnina za bivalni prostor cca od 8 do 10 EUR (lahko tudi kaj več) na kvadrat za 2 do 3 sobna in večja stanovanja (odvisno od opremljenosti ,lege,...).
Računa se neto bivalna (brez kleti) površina tako, da v tvojem primeru mislim da je neto malo manj kot 67m2.
Se pravi cena najema cca 510 do 640 EUR.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj previsoke.

koliko stane bencin, avto od litje v lj.

koliko stane čas v avtu

in koliko stane kavliteta življenja.

Časa na dan gre za vožnjo 1,5 ure minimalno. Če bi živel v Ljubljani kjerkoli razen v bližini službe, bi porabil vsaj 1/2 ure. Torej izgubim dnevno recimo 1 uro več na cesti. Poraba bencina oz. nafte - dnevno naredim 74 km. Recimo da naredim 60 km več kot če bi živel v Ljubljani. Porabo imam 5 litrov/100 km za relacije. Torej porabim kakšne 4 litre nafte dnevno za pot iz in v službo. Če bi živel v Ljubljani, bi za tistih par km porabil najmanj 1 l nafte (križišča, gneča). Torej sem v minusu za 3 litre nafte dnevno. 21(približno število delovnikov)x3= 63 litrov nafte, kar je zdaj vredno cca. 80 €. 1 ura mojega dela je trenutno vredna neto 8 €. 21x8€ = 168€. Torej ta računica (ki je v bistvu neumna, ampak jo ti želiš) pravi, da na mesec "pihnem" 250€ na račun relacije.

Stanovanje, ki ga imam v Litiji, je vredno med 90 in 100k €. Enako stanovanje (povsem prenovljeno in opremljeno) v Ljubljani stane vsaj 50% več. Minimalno. Torej imamo 50k € razlike. To pa pomeni 200 mesecev ali skoraj 17 let. Ljubljana po zdajšnjih cenah? Ne, hvala. Pa v Litiji nimam problemov z vrtcem, btw.
cheer.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Torej se ti splača (kot najemniku) na mesec za enako stanovanje v Ljubljani dati 250€ več, kot v Litiji.
No tu pa je še problem "enakosti". V Ljubljani imaš vse pri roki - in ne le to - imaš tudi veliko izbiro, kar predstavlja določeno vrednost. in pri teh tvojih 21 urah in računici (8€/h) si pozabil vračunati tudi vse opurtunitetne stroške - pa naj bodo finančno ovrednoteni ali ne.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Torej se ti splača (kot najemniku) na mesec za enako stanovanje v Ljubljani dati 250€ več, kot v Litiji.
No tu pa je še problem "enakosti". V Ljubljani imaš vse pri roki - in ne le to - imaš tudi veliko izbiro, kar predstavlja določeno vrednost. in pri teh tvojih 21 urah in računici (8€/h) si pozabil vračunati tudi vse opurtunitetne stroške - pa naj bodo finančno ovrednoteni ali ne.
A lahko en predlog?
Tukaj že poteka debata na to temo, tako da če imate še kaj poveda, povejte tam. Pa naj ta tema ostane namenjena temi navedeni v naslovu.
tongue-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
P.S.: ce kdo rabi notranjega opremljevalca, naj sporoci, imam enega na zalogi, hehe.

Potem ga pa angaziraj, da ti prenovi tale ogabno izgledajoci neo-ruralni kic.