za koliko oddati 67 m2 dvosobno stan. v Dravljah

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
popolnoma res
čeprav ni nujno, ker eni cesarju ne prijavijo in je "pogodba" zgolj list papirja

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Koliko se približno razlikujejo cene v oglasu in dejanske v pogodbi
confused-1.gif
5%, 10%, ...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
P.S.: ce kdo rabi notranjega opremljevalca, naj sporoci, imam enega na zalogi, hehe.

Potem ga pa angaziraj, da ti prenovi tale ogabno izgledajoci neo-ruralni kic.

zmaga.gif
Sam ne maram kritizirat a taki realni kritiki se pa z veseljem pridružim.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Najemniških stanovanj v LJ je po mojih izkušnjah vedno več.

1s lani najela za 250 eur brez problemov. Lastnik je hotel precej več ampak ni bilo interesentov. Staro stanovanje, urejena okolica, dovolj parkirišč v okolici, precej sem sicer še vložila dela in truda vanj, da sem ga zrihtala. Medtem, ko po izkušnjah, nova in urejena, po možnosti z garažo in neko dostopno ceno gredo TAKOJ.

Je pa OGROMNO stanovanj po enormnih cenah, ki se nenormalno dolgo oddajajo, zato gledanje oglasov niti pod razno ni nekaj na kar se lahko tukaj sklicujete. Enkrat probajte hodit po ogledih in iskat stanovanje pa vam bo šele jasno kakšna je dejanska situacija.

Večina stanovanj, ki se oddajajo v LJ je urejenih za kozlat (dejansko!). Jaz ne vem a lastniki tudi živijo v takem dreku al mislijo, da bo podnajemnik kar vsako luknjo najel in plačal ful zanjo. Žalostno.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
P.S.: ce kdo rabi notranjega opremljevalca, naj sporoci, imam enega na zalogi, hehe.

Potem ga pa angaziraj, da ti prenovi tale ogabno izgledajoci neo-ruralni kic.

Poslji slike, kako imas ti urejen flat
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.022
113
No v glavnem v oglasu stanovanja v katerem zivim je bila navedena cena 700 eur. Ker sta tekom mojega obiska (oglasil sem se na zasebni oglas in ne oglas agencije) prisli dve nepremicninski agentki s strankama (stranki sta bila sivolasa gospoda v kravatah) niti nisem hotel nizat cene ampka sem takoj rekel da vzamem ce se odlocijo zame. Ker: kuhinja je stara 3 leta skoraj nerabljena, kopalnica prav tako itd... kar je opreme je nove (sedezna bi lahk boljsa ampak to je edini minus) po resnici nisem pricakoval da bodo izbrali mene ker pri 23 letih verjetno nisem dajal enakega obcutka varnosti kot razni sivolasi gospodje.

Vendar so se odlocili zame, naslednji dan sem prinesel aro v visini najemnine (700 eur), vedno jih poklicem en dan pred dnevom dolocenim za oddajo najemnine in se dogovorimo ali bodo prisli iskat ali jo prinesem jaz do njih.

Res nobenih problemov, sosedom so dali jasno vedet da sem jaz tam njim enakovreden in da naj se obracajo name ce jih kaj moti. Dejansko sem poskrbel za dobre odnose z obema sosedama in to je to.

Pri prejsnjih najemodajalcih s katerimi sem imel opravka pa se je izkazalo za resnico to kar je ze nekdo napisal: Vecina jih je cudakov ki mislijo da da ti podarjajo zlato...

Ce imas ok stanovanje se sploh ne pogajaj o ceni. Bodi spostljiv do moznih najemnikov vendar jim daj vedet da je cena taka kot je in da ce se mislijo cenkat naj gredo. Cepa nimas ok stanovanja - beri: stara oprema, slaba okolica, tezko parkirat... potem pa ne postavit previsoke cene. Ce pa bos dal visoko ceno za luknjo potem pa se bos moral spogajat in malce spustit ali pa ne bos oddal... =)

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik asko pravi:
m2 novega stanovanja v Lj je okoli 3.800 - 4.000 €
13.gif
Pa saj to je vendar cca 7600-8000 DEM ali pa drugače povedano skor MILJON tolarjev za m2. Pa če gremo naprej računat na hišico z 120m2 to pomeni 120 miljonov ali 960.000,00 DEM ali 500.000€
13.gif

blackman

Pripravnik
2. sep 2007
230
13
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik blackman pravi:
500, ta je pa dobra ja, najboljš da reče 1000 pa se bo že našel en pepček
bonk.gif

Kaj pa je tako smešno? Poglej cene najemnin za Lj- šiška, od 60 do 70 m2, za dvosobno stanovanje.

http://www.nepremicnine.net/ne...imageField.y=20

Govoriš kot da so te cene zapisane v ustavi.
rolleyes-1.gif
Vsi se strinjamo, da so cene previsoke. In vsi vemo da se da prit ceneje skozi. Če pa je kdo za luknjo v luknji (beri stanovanje v ljubljani) pripravljen odštet takšen denar, ga pa pač naj.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jebiga, cene solidnih garsonjer se gibljejo med 300 in 450 mesečno, zdaj pa naredi računico kako je z dvosobnim stanovanjem (ne nisem gledal samo oglasov, imam nekaj kolegov, ki živijo v najemu v garsonjerah in drugje).

Nikjer nisem napisal, da cene niso previsoke niti, da sem pripravljen odšteti takšne vsote. Tak je pač trg nepremičnin v Ljubljani, pa če se vsi na glavo postavite, vključno z menoj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
primer gradnje v trzinu. narejena je pritlična plošča, stanopvanja so pa vsa prodana že kar nekaj časa. baje še pred izkopom.

in ja, folk daje po 3-4k€ za kvadrat. celo za stanovanja 150+kvm.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik softi pravi:
primer gradnje v trzinu. narejena je pritlična plošča, stanopvanja so pa vsa prodana že kar nekaj časa. baje še pred izkopom.

Od kje folku denar? Veliko se oddaja novih stanovanj, ki so bila kupljena od Stanovanjskega sklada. Najemnine so pa
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako jaz gledam na zadevo.

1. premožnejši so se dokopali do stanovanj skalda. lep primer cerklje, kjer je pol stanovanj praznih ali oddanih. kaznoval bi z obešanjem. sam ne vem koga.

2. tisti, ki imajo pač kupujejo, ker cene gredo še akr gor in je poleg najemnine še ta donos. kakorkoli že, stanovanje bo imelo neko vrednost, ne bo le lastniški papir, ki ga na borzi noben noče. in ko ga borza noče, ni dividend, najemnina je pa še vedno.

3. imam na sumu, da je kar nekaj mladih zabredlo v nečedne posle, a so jih potem vnovčili v stanovanjih.

4. mnogokrat gre za pranje denarja. mnogo novih stanovanj se proda 'drugemu' lastniku še preden je sploh zgrajeno.

5. očitno se da s krediti cele družini tudi kaj v to smer naresti.

6. dva s 1000 plače ali malce več, lahko kaj naredita tudi sama. če imata kaj zagonskega kapitala pa sploh

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:

6. dva s 1000 plače ali malce več, lahko kaj naredita tudi sama. če imata kaj zagonskega kapitala pa sploh

2000k * x = 400k€

brez stroškov... 200 mescev= wiiiii 17 let

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Od kje folku denar? Veliko se oddaja novih stanovanj, ki so bila kupljena od Stanovanjskega sklada. Najemnine so pa
bonk.gif

to pa zato ker je nasa vlada za en k****.

Ce bi bili pametni bi naredili neprofitna stanovanja za mlade družine in socialno ogrožene. Cena takega stanovanja bi bila za LJ naprimer cca 2000EUR kvadrat.
Stanovanje bi lahko kupil le kupec ki bo v njem živel pod določenimi pogoji:
- stanovanje ne mora prodati sam (lahko ga proda le sklad ki je ta stanovanja financiral in od katerega ga je kupe kupil, tako bo novi lastnik plačal isto ceno za tako stanovanje (glede na leto nakupa ( inflacijo) oziroma oblikovane cene za taka stanovanja v letu nakupa,))
- v primeru selitve lahko stanovanje naprej uporablja le družinski član sin,hčer
- stanovanje je prepovedano dati v najem,
- v primeru prodaje dobi lastnik takega stanovanja kupnino , ki jo je plačal + pribitek vrednosti kot bi imel denar naložen v državnih obveznicah oz. vrednost po kvadratu določeno v letu prodaje.
- stanovanje lahko podeduje le dedič 1 dednega reda za svojo uporabo ali uporabo svojih družinskih članov (stanovanje se ne sme dati v najem)
-....pogoji opremljanja, vzdrževanja + pribitek vrednosti glede na investicije v stanovanje glede na starost po določeni tabeli,....

in tako naprej

Če bi bilo to formalno vpeljano bi bile cene stanovanj veliko nižje in bolj dostopne.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

2000k * x = 400k€

brez stroškov... 200 mescev= wiiiii 17 let

V teoriji ja. Kaj pa če imata oba skupaj 3000€ mesečno, pa noben od njiju pogodbe za nedoločen čas? Pa nobenega začetnega kapitala? Pomeni da morata čakati vsaj nekaj let, da našparata kakih 20k € in dobita pogodbe za nedoločen čas (v optimalnih pogojih). Vmes bosta pa vseeno morala metati "skozi okno" po recimo 500€ mesečno za najemnino. Torej pri nas tudi mladi pari, ki začnejo z nule, pa imajo dobre plače, ne morejo na vsaj približno enostaven način priti do svojega doma. Da ne bo pomote - nisem proti življenju v podnejemniškem stanovanju. A pod takimi pogoji kot je to pri nas, niti slučajno. Že takoj čez mejo, v Železni kapli je povsem drugače. Stanovanje vzameš za "nedoločen čas", plačuješ neko normalno najemnino, stanovanje lahko renoviraš, ker veš da te ne bo lastnik vrgel ven čez tri leta, ni ti treba za vsak drek prosit lastnika. Si praktično tako kot pri leasingu premičnin - ekonomski lastnik, lastnik stanovanja je pa pravni lastnik. Tako nažalost pri nas ne bo nikoli. Zato dolgoročno ni druge kot lastna nepremičnina.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
glede mladih družin in pogodb za določen čas, priznam, d aje jeba. to akr si ti opisal, je z nekaj začetnega kapitala in s pogodbo za nedoločen čas odlično izhodišče. brez pa sranje.

glede omejitev okoli neprofitnih se strinjam. poznam primer, ko imajo svoje stanovanje, pisano an sorodnika, ga oddajajo, živijo v neprofitnem, vozijo hude avte, imajo d.o.o., kupujejo nepremičnine v tujini....

glede tistih 200 mesecev. 17 let. ja in kaj pol. a je mogoče bolje v tem času vzet tri avte s kredami po 5 let. pač zagrizeš v kredit in kar bo pač bo. zgubiti ni kaj.