Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
haha, za DARS je smeh...
Sem šel za hec pogledat koliko je široka Cordoba, katero vozim, pa je široka 1698 mm oz. 1,698 m, torej 1,7 m...
Boljše da ne pogledam za kake novejše avte, pa večje koliko so široki...
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ni treba da je ac...
Na parkingu polepiš 'cesto' in nafilaš z vozili. ..se zmeniš z enimi PGD da pritrogajo gasilski avto..bo zanimiv posnetek.
lahk pa stjv organizira z vidika AM/ novinarji, tule se folk javi(mo) da se nabere vozila pa pobaramo gasilce da dobimo njihov tovornjak.
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Tiste podatke sem jaz izmeril - če vemo, da je vozni pas širok 3,75m, sem ustrezno povečal sliko, da mi je dimenzijsko orodje pokazalo 37,55mm (1:100) ter potem z istim orodjem izmeril koliko so široka vozila na DARS-ovi grafiki. Skratka, grafiko so kratko malo zgoljufali, da ustreza zakonu, z realnostjo pa nima nič skupnega.
Dokler grafika vsaj približno ne odraža stanja v resnici, bi bilo bolje, da je sploh ne bi kazali.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
haha, za DARS je smeh...
Sem šel za hec pogledat koliko je široka Cordoba, katero vozim, pa je široka 1698 mm oz. 1,698 m, torej 1,7 m...
Boljše da ne pogledam za kake novejše avte, pa večje koliko so široki...
Celo uni smesni Aixam (ki je dokaj ozek) je sirsi od tega, kar je napisano, saj je ta sirok 1,38 m oz. tocneje 1385 mm
Pa Smart je sirok poldrugi meter ...
"Normalni" avti pa imajo vecinoma blizu dva metra sirine... druzinski (razni karavani in podobno) pa celo vec kot 2 metra (z ogledali vred) ...
Ne ve od kod jim ti podatki na sliki