Na robu voznega pasu je obicajno (pomurska in od markovca dalje ne) odstavni pas, katerega hocejo imeti zase šerifi iz DARSa.
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Malo pretiravate s temi mm. Cesta ni narejena v mm. Tudi crta je kakih 15 cm suroka in se v praksi lahko uporabi za vzpostavitev resevalnega pasu. Pa tud ogledal ne morete v sirino vozila stet
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kateri sliki?
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
14. tocka 30. cl. ZPRCP:
V primeru zastoja prometa morajo vozniki pustiti med kolonama vozil, ustavljenima na prometnih pasovih, ki sta najbližje levemu robu smernega vozišča, dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.
Pa nehajte merit ceste
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
kzs
[cenzura] doktoriral boste tuki. Me zanima, kolk ljudi bi sploh rešili reševalci/gasilci, če bi tolk kompliciral kot večina (alter) populacije.
Če padem v stoječo kolono (ne bi bilo prvič) se umaknem skrajno levo do ograje (dol z asfalta - neverjetno) oz.. desno krepko v odstavni pas ali pa tudi v travo če je treba.
Da mi pride en Darsov pizdakat, ga samo nateram u p.m. in naprej na mesto nesreče pa naj tam pametuje.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
kzs
[cenzura] doktoriral boste tuki. Me zanima, kolk ljudi bi sploh rešili reševalci/gasilci, če bi tolk kompliciral kot večina (alter) populacije.
Če padem v stoječo kolono (ne bi bilo prvič) se umaknem skrajno levo do ograje (dol z asfalta - neverjetno) oz.. desno krepko v odstavni pas ali pa tudi v travo če je treba.
Da mi pride en Darsov pizdakat, ga samo nateram u p.m. in naprej na mesto nesreče pa naj tam pametuje.
Daš vse štiri in nej joka in stoka kakor hoče. Avto se ti je pregrel v zastoju in si ga umaknil na odtsavnegaCitat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
kzs
Če greš na odstavni pas, si v prekršku za 200 evrov.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
upoštevaj še, da na robu voznega pasu ni betonski zid, ampak je talna črta in še nekaj bankine, torej kakega pol metra dodatnega prostora. no, jaz sem se lotil stvari malo drugače in sicer sem tisto DARSovo skico modeliral z LEGO kockami v merilu 1:50, pa moram reči, da se stvari dokaj dobro ujemajo
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
kzs