Za fotografe, amaterske, profesionalce III

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
s Huggyjem sva bla, ja.
grin1.gif

obe tekmi sta bili fini, za fotkat mi je bla pa ženska skoraj bolj všeč (proga je bila fotogeničneje postavljena za mojo/moje pozicije ...
smile-1.gif

Elena

Pripravnik
10. dec 2011
41
0
6
Od kar sem na tej temi našla informacije o Tilt-Shift tehniki sem postala dobesedno obsedena z njo. Ker je slabo vreme ne ustvarjam novih fotk, ki bi bile bolj primerne za to, ampak iščem in predelujem stare. Tu je nekaj primerov.....če ima kdo kak nasvet kako bi lahko še izboljšala efekt, lepo prosim, delite to z mano. LP

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Prva mi je super ostali motivi pa niso primerni. Bi rekel, da ta tehnika ni primerna za fotke, na katerih je en osrednji motiv (pes, avto, oseba...).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, tu se ravno ne bi strinjal ...
wink-1.gif

samo treba je bit pazljiv.
smile-1.gif
če se ne dela s pravo tilt-shift lečo, potem je problem v tem, da se kaj hitro preveč vidi umetnost tilt-shifta. in recimo pri prvi je efekt super izpadel, pri ostalih pa če bi bil posnetek narejen s pravo lečo, bi bilo to to, tu pa se mi zdi, da se preveč vidi, da gre za postprodukcijo ...

Elena

Pripravnik
10. dec 2011
41
0
6
Kaj lahko popravim, da bo efekt bolj naraven? Se mi zdi, da bolj, ko poskušam, bolj se oddaljujem od tega izgleda.....mislim pa da je glavni problem v pomanjkanju pravih motivov......danes grem v akcijo, pa da vidimo, če je to to.
Leče nimam, ker slikam s kompaktom (tud ta prava slika je narejena s kompaktom
wink-1.gif
)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
glede na to, kaj imata trenutno Nikon in Canon na policah, je Nikon še pred vsemi ... Canon caplja par korakov zadaj, potem pa velika luknja ... če ne kar prepad, potem pa ostali. vsaj kar se DSLR-jev tiče ... kako bo pa aprila, ko pride 1D X ... oz. še prej, če res pridejo novi Nikoni ... bomo pa še videli ...
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Elena

Pripravnik
10. dec 2011
41
0
6
Hvala za vse komentarje.....
Še tole potem pa bo dovolj z moje strani. Čisto brezvezna slika je postala ful luškana slikica.....Mini KIA
smile-1.gif

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Ne vem no, men se zdi le redkokatera slika primerna za tale "tilt-shift" efekt. Pustmo to da je glavni namen tilt shift objektiva korigiranje perspektive in v drugih primerih dolocanje podrocja ostrine. To da so potem zadeve takole zablurane je samo "stranski produkt" al kako bi reku.

Skratka, s to tehniko se mi zdi da se lahko ustvarja nekaksen efekt makete oz. miniature, to pa deluje le, ce je slika narejena iz pticje perspektive, torej nekako iz zraka in dovolj od dalec. Takoj ko je na fotografiji upodobljen nek detajl in na tak nacin izpostavljen deluje le kot amaterska uporaba blur toola v photoshopu. Meni osebno ekvivalentno kupu genericnih photoshopovih filtrov sprocesiranih cez sliko..

Je pa seveda to le moje mnenje
smile-1.gif

lp Anze

Elena

Pripravnik
10. dec 2011
41
0
6
Ne zamerite no fotografi, saj sem obljubila, da je bila zadnja........in tudi ......saj veste kaj pravijo : "Vsako tele ma svoje vesele."
grin1.gif