Za fotografe, amaterske, profesionalce III

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Za tiste, ki se 'igrajo', je vsak program nevaren, tako Picassa, kakor tudi PS (če imajo denar zanj), ali kar koli drugega.
Osnovne nastavitve v Picassi predvidevajo izvoz fotografije v originalni velikosti v posebno mapo.
Seveda pa se da vse te nastavitve spremeniti in na koncu pri shranjevanju 'povoziti' original. Vendar to lahko 'uspe' le resničnim "mojstrom" uporabe programov, za katere je nevarno vse od vklopa računala naprej ...
Pa se ne mislim prerekati, ali propagirati Picasso, mislim le, da je povzročanje strahu pred tem programom neutemeljeno.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Poglej, nocem povzročati strahu. Niti najmanj. Je pa res, da ne poznam dobro programa. 5x na leto ga potrebujem za kakšen kolaž.. Dejstvo pa je (govorim izkljucno iz lastnih izkusenj!!!), da vecina nasih strank, ki dela s picasso, prinese/poslje v razvijanje "unicene" fotke in takoj vemo, s cim so se igrali.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
In prav je, da si na to opozoril, morda sem se nekoliko nerodno izrazil glede tega 'povzročanja'
Sory

LP

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
nahrung002.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Zaenkrat se bom igral s Picasso. Shrani mi original velikost(zaenkrat:))
aja hvala obema
smile-1.gif

Še eno mnenje bi prosil.. klik slikano ob 20.00(polna luna), čas 10s, f3,5
Ni nevem kaj. samo bolj me zanima kaj popravit:)

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Vsekakor precej krajši čas, ali pa manjša ISO vrednost. Tukaj imaš F3,5, 10s, ISO 1600 (pri 18mm, kar ni pomembno)
zato je videti, kakor da si slikal podnevi.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Vsekakor duhovito in dobro, Dizzy!

Glede zaščite pa: res je skoraj nevidna, razumem da poskušaš zaščititi svoj izdelek (kar je OK), vendar pri tako majhnem formatu... ne vem, no. Čeprav je vse možno, lumparije se dogajajo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Vsekakor duhovito in dobro, Dizzy!

Glede zaščite pa: res je skoraj nevidna, razumem da poskušaš zaščititi svoj izdelek (kar je OK), vendar pri tako majhnem formatu... ne vem, no. Čeprav je vse možno, lumparije se dogajajo.

dejstvo je, da danes je internet postal skoraj močnejši medij, kot tiskani mediji. in se mi ne gre toliko za to, da bi preprečil objave v tiskanih medijih (ker se le te načeloma da hitro izslediti, sploh če je watermark čez - se mi je že zgodilo, da sem tako fotografijo potem ujel
evil.gif
ko sem listal cajtng - takrat je bil to Indirekt, če se prav spomnim), skratka, internetni medij je precej težje sledljiv, ampak to ne spremeni cene fotografije. za moje pojme, bi se moralo za fotografijo v nekem internetnem mediju poleg članka prav tako plačati, kot za isto fotografijo v članku v nekem časopisu.

in take watermarkane fotografije se (načeloma) mediji ne dotikajo ...
wink-1.gif

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Huda fotka Dizzy.
Ko smo že pri cenah... O kakšnih tarifah pa je govora, če se dela recimo fotoreportaža z neke nogometne tekme reprezentance. Če seveda ni skrivnost
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
strela jasna a si bil v flachauu?
grin1.gif
sem bil na babji tekmi, mam tud par fotk samo so bolj tako tako, ker nisem vedel, da bom sploh šel in sem imel samo kit objektiv s sabo