Pred 3 tedni sm prodal petko in od takrat me niso ustavil prej pa vsak dan 2x. Diskriminacija samo zaradi kakšnega avta vozim? Ali kako. Če me preverijo itak ne najdejo nič.
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Pred 3 tedni sm prodal petko in od takrat me niso ustavil prej pa vsak dan 2x. Diskriminacija samo zaradi kakšnega avta vozim? Ali kako. Če me preverijo itak ne najdejo nič.
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
mogoče te pa ustavljajo zaradi tvoje vožnje in ne zaradi avta, ki ga voziš
Jaz stika s policijo ne rabim. Niti z gasilci. Mogoče na gasilski veselici, to je pa tudi vse. Policaj naj bi te ustavil takrat, ko narediš kaj narobe. In te zato kaznoval, mogoče samo opozoril. Ter se zahvalil in želel nadaljno srečno vožnjo. Pika. Kaj ku*** mora preverjati in preverjati...Citat:
Uporabnik kripo pravi:
replika na .. ustavijo brez pravega razloga ..
Veš, NIHČE ni vseveden. Tudi .. še posebejpa policisti ne. Večina stvari se odkrije "po naključju". Pri takšni "brez razloga" preverki, lahko postane voznik nervozen itd in potem se izkaže, da ima doma v kleti razkosanih 5 ljudi .. mal pretiravam, ampak tko gre.
Četudi ti nič ne najdejo .. hej, kje pa piše, da morajo ustaviti samo zato, da te kaznujejo?Smisel policije je tudi v tem, da so v kontaktu z občani. Če te ustavijo, preverijo dokumente in rečejo : "Prijetno in varno vožnjo še naprej!" se mi zdi ne samo lepa gesta ampak tudi lep primer tega, da ne delajo vsi na norme in da jim je še kaj bolj pomembnega, kot pa kaznovanje.
Kdo izmed vas bi poklical policijo, če bi mu maček šel na drevo in se grdo drl? Jah, verjetno nihče. Kvečjemu bi se še našel kdo, ki bi ga s puško kaj hitro pospravil. To, v civiliziranem svetu bi to bil idealen primer za policista. In tudi je. Pride do občanov, se z njimi pogovori, naredi jim uslugo, občani vidijo, da so jim policisti tudi v pomoč (ne samo organ represije) ...
Pa še replika na drugi del tvojega posta ...
Minister bi MORAL stati za svojimi možmi .. naš Mate je pa idealen primer zgrešenega šefa. Karkoli bi policist naredil, bi moral stati za njim in potem s fer komisijo notranje ukrepati proti policistu, ki j enpr. prekoračil pooblastila ali pa kako drugače zaj... In cel sistem je narejen tako, da se lovijo sitne ribice, velikih pa nihče ne more/upa/drzne povohati. Ampak še najmanj je kriv tu policist, ki za boro plačo vsak dan nosi na prodaj svojo "glavo". Če malo spremljate tematiko o slovenski policiji (jaz pač vem še malo več) boste kaj hitro ugotovili, da so skoraj vsi nezadovoljni in da si želijo drugačnih razmer. Od zgoraj jih jeb... šefi, od spodaj pa občani in imamo to kar imamo. Navaden slovenček (ki pa je zgolj v uniformi in se samo po tem razlikuje od tebe in mene) pa naj to prenaša. ... mah, mal sem že zalutal s teme ..
Sigurno ?Citat:
Uporabnik RedBaron pravi:
Policaj ne rabi nobenega posebnega razloga, da te lahko ustavi!
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
jŠkoda, ker imamo kao tako strokoven kader v policiji da mi gre na kozlanje. Prejšnji teden pridem na kongresni trg da bom parkiral avto, in se malo vozim okoli, seveda sem si odpel pas, ker pri 10 km|h se mi pa res ne more nič zgoditi, nakar se najde ena kokoška in seveda kazen 120€Okey da se vozim 60 na uro ali pa da prehitevam polne črte, križišča, neupoštevam rdeče luči nerečem, ampak da pa dobiš kazen pri taki hitrosti pa še parkirišče sem iskal, bi pa najraj ministra, ter ostale mrhovinarje obesil za jajca, pa bi potem pel k siiničke.