XXI Zimske olimpijske igre, Vancouver

drogaportoroz

Pripravnik
15. maj 2009
150
0
16
VIDEO: Tina Maze -SREBRO

Čestitke Tina!!
Hvala, da si zavezala jezike vsem tistim, ki so te kritizirali po smuku
aplauz.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ne morem mimo tipičnega slovenceljstva

Citat:

... v Super-G Tina letos ne blesti, poleg tega sta Vonn in Mancuso čisto utrgani, torej 2 medalji že rezervirani, ostane še bron za kako Italijanko, mogoče za Riesch.
Veleslalom tudi ni ravno na vrhunskem nivoju letos v nasprotju s slalomom. Ampak, pri obeh disciplinah je skozi celo sezono zelo opazna tendenca ziheraških 1. tekov in popoln napad v 2., ker pa so to OI in ne navadna tekma, znajo živci ponagajat, tako, da bo tudi v 2.em teku podzavestno peljala na siguro.
Jaz pravim, če ne bo odstopov, SuperG-12, veleslalom- 10., slalom -6. Upam pa, da se motim.
Citat:
Na kaj je pomislila Tina Maze, ko je prečkala ciljno črto in zagledala na semaforju številko dve: "Potrditev, da zmoreš. To je največ, kar lahko narediš. Boriš se za to, treniraš za to, veliko ljudi vate ne verjame, ti pa verjameš in na koncu sta se mi ta vložek in trud obrestovala."

Zaradi takih zadev in izjav ter pljuvanja vsepovprek me je včasih prav sram, da se pripadnik naroda, ki se mu reče Slovenci

Plemeniti ima prav, ko pavi, da nismo Slovani, ampak Iliri, ker slovanski narodi so čisto drugačne mentalitete kot Slovenci.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Hvala bogu za Tinino 2. mesto, da se ne bo govorilo samo o medalji majdičke!

BRAVO TINA! Čakamo še na dve medalji!
smile-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
čestitke Tini za srebro, a če dovolite, bi se vrnil nazaj na smučarski tek:

http://www.zurnal24.si/oi-2010/petra-majdic-zirija-za-padec-kriva-petra-160849

Pa kdo govori o krivdi za padec? Logično da je kriva sama Majdičeva - nihče je ni porinil, spotaknil, vrgel kepo v glavo, ustrelil z zračno puško v koleno... Okej, naredila se je ledena plošča, ampak tega se je treba merkat. Nobena druga tam ni padla. Torej je za padec kriva PM sama.
Govori se o fakin' 3 metre globoki luknji tik ob najbolj ostrem ovinku na progi. Če luknje ne bi bilo, bi lahko tam padla v vsakem krogu, pa se noben ne bi razburjal. Sploh pa ne bi bile za PM končane OI in skoraj zagotovo tudi letošnja sezona. To potegne za sabo precejšnjo finančno izgubo - sponzorji, stroški zdravljenja, rehabilitacija itd itd...

Da je pa to zapisal tehnični delegat žirije za tekaška tekmovanja slovenec (ja z malo začetnico) Uroš Ponikvar, je pa toliko bolj žalostno. Mislim, da si poleg obeh dobitnic medalj tudi on zasluži veličasten sprejem ob povratku v domovino.

Sicer je vprašanje, kaj bi sploh pomagalo tudi, če bi vso odgovornost pripisal organizatorjem...

Pa tudi - ali je bilo drugačno razsodbo sploh možno pričakovati, če so že za nesrečnega Gruzijca določili, da si je sam kriv, ker je umrl...

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Ne morem mimo tipičnega slovenceljstva

Citat:

... v Super-G Tina letos ne blesti, poleg tega sta Vonn in Mancuso čisto utrgani, torej 2 medalji že rezervirani, ostane še bron za kako Italijanko, mogoče za Riesch.
Veleslalom tudi ni ravno na vrhunskem nivoju letos v nasprotju s slalomom. Ampak, pri obeh disciplinah je skozi celo sezono zelo opazna tendenca ziheraških 1. tekov in popoln napad v 2., ker pa so to OI in ne navadna tekma, znajo živci ponagajat, tako, da bo tudi v 2.em teku podzavestno peljala na siguro.
Jaz pravim, če ne bo odstopov, SuperG-12, veleslalom- 10., slalom -6. Upam pa, da se motim.
Citat:
Na kaj je pomislila Tina Maze, ko je prečkala ciljno črto in zagledala na semaforju številko dve: "Potrditev, da zmoreš. To je največ, kar lahko narediš. Boriš se za to, treniraš za to, veliko ljudi vate ne verjame, ti pa verjameš in na koncu sta se mi ta vložek in trud obrestovala."

Zaradi takih zadev in izjav ter pljuvanja vsepovprek me je včasih prav sram, da se pripadnik naroda, ki se mu reče Slovenci

Plemeniti ima prav, ko pavi, da nismo Slovani, ampak Iliri, ker slovanski narodi so čisto drugačne mentalitete kot Slovenci.
Pa kaj nabijaš o "slovenceljstvu" BTW - zelo zguslan izraz. Jaz sem pisal o realni situaciji te sezone in vsak, ki malo bolj spremlja Tinin razvoj ve, da je to res, nobenega šimfanja. Še napisal sem na koncu, da upam, da me demantira!! In lahko ji le čestitam, šla je stopnico višje, dokazala je da je osvojila vse vrednote, ki jih mora imeti vrhunska športnica.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Eh, Notranjc, drugič bodi rajši tiho.... Tipičen Slovenc pač (preberi si še moj podpis).

Drugače pa, BRAVO TINA!!!!
Ti si pa tudi preberi zgornji post. P.S. sem pa daleč od razmišljanja, kot ti praviš "tipičen Slovenc", na vseh področjih. Če bi imel oči bolj odprte, da ne rečem kaj drugega, bi opazil, da ne govorim čez Tino.

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Itak, noben ne bo prevzel odgovornosti, ker bi s tem avtomatsko priznal krivdo. To pa vemo, da ne pomeni nič dobrega za tistega v primeru kakšne tožbe. Pri gruzijcu so bili še bolj smešni, prav norca se delajo iz ubogega "reveža". Najprej rečejo, da so hoteli pred tekmo tam postavit zaščito, potem pa rečejo, da je sam kriv. Za padec ja, smrt bi se pa dalo preprečit. Enako je pri Petri, ampak ona bo težko dobila kakšno odškodnino, ker je šla kljub poškodbi tečt, kjer so se ji te verjetno le še povečale.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
V igri je objektivna odgovornost za povzročeno posledico. Organizatorji bi morali predvideti, da je tam nevarno in postaviti neko zaščitno ograjo. Tako so v tem primeru ravnali malomarno.

Petra tu ni nič kriva. Zanalašč se sigurno ni vrgla v jamo. Da je bila preveč nepazljiva, pa tudi ne moremo reči, saj tako izkušena tekmovalka menda ve, kje so meje in s kakšno hitrostjo lahko pripelje v ovinek.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Govorim o tem:
Ni zmožna, ni sposobna, ni v takšni formi bla bla bla....
Ko pa potem odsmuča tako kot zna in osvoji srebro, pa:
Bravo, zdaj pa še zlata medalja bla bla bla...

Ja, to je zraven vsega ostalega tipično slovenceljstvo, seveda se pa tipičen slovencelj v tem ne bo prepoznal...

Tudi ta Tinin stavek veliko pove o tem, kar sem napisal v prejšnjih in v tem postu:
Boriš se za to, treniraš za to, veliko ljudi vate ne verjame, ti pa verjameš in na koncu sta se mi ta vložek in trud obrestovala. Res je težko, ampak zdaj je vse poplačano in sem vesela.

Pa ne da se mi kregat in debatirat na to temo, ki je že itak tisoč krat prežvečena...
rolleyes-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Vse lepo in prav, super za bron bravo Majda, ampak padla je pa tja notri samo ona od xx tekmovalk....
Itak pa ni prav da je taka zadeva nezaščitena. Se mi pa u glavi ponavlja rek: "kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade" Slovenec zaj.... slovenko.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Vse lepo in prav, super za bron bravo Majda, ampak padla je pa tja notri samo ona od xx tekmovalk....
Itak pa ni prav da je taka zadeva nezaščitena. Se mi pa u glavi ponavlja rek: "kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade" Slovenec zaj.... slovenko.

a misliš, da se lahko taka stvar zgodi 2x?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Bouuuudiiiiiiii
cheer.gif

Gregorinova pa en bulzeye od 2. mesta.
cry12bpy.gif

Flisar
zmaga.gif

Drugače pa svaka čast tudi Perkotu, katerega ni noben omenil pa je v drugem delu peljal fenomenalno samo 15 stotink slabše kot Svindal.
cheer.gif

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Ma dobri so naši letos. Mislim, da se uvrščajo višje kot so se v povprečju v tej sezoni. Razočara(l)n je edino Jerman. Ajde Jerry, boš pa v Garmišu spet na vrhu.