XXI Zimske olimpijske igre, Vancouver

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Moram rečt, da so odlični posnetki s tekem. Očitno imajo res dobro opremo.
Tukaj se pa skorajda konča vse kar je dobrega in odličnega na OI. Organizacija zelo šepa.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Ksz.....Bravo Tina! 5.mesto v superkombinaciji. Mislim, da v nadaljevanju lahko pričakujemo medaljo
smile-1.gif

Spet je vozila zadržano. Težko se bo izšlo za medaljo..., v Super-G Tina letos ne blesti, poleg tega sta Vonn in Mancuso čisto utrgani, torej 2 medalji že rezervirani, ostane še bron za kako Italijanko, mogoče za Riesch.
Veleslalom tudi ni ravno na vrhunskem nivoju letos v nasprotju s slalomom. Ampak, pri obeh disciplinah je skozi celo sezono zelo opazna tendenca ziheraških 1. tekov in popoln napad v 2., ker pa so to OI in ne navadna tekma, znajo živci ponagajat, tako, da bo tudi v 2.em teku podzavestno peljala na siguro.
Jaz pravim, če ne bo odstopov, SuperG-12, veleslalom- 10., slalom -6. Upam pa, da se motim.

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Ja, vsekakor, za medaljo bo treba odpeljat na maximum, brez napak in še marsikaj drugega se mora poklopit. Ne moremo samoumevno zahtevat od nje medalje. Če samo pogledamo, koliko smučark je bilo letos vse na stopničkah in če upoštevamo še, da na njih prihajajo tudi tiste, ki še v sezoni niso in da je poleg tega Tina rahlo nestabilna v formi... Lahko osvoji še tri, lahko pa tudi nobene. 5. mesto je super uvrstitev glede na letošnje nastop v kombinaciji, čeprav je bilo na smuku še nekaj rezerve, pa tudi v zgornjem delu slalomske proge. To je tisto, ko pravim, da bo treba dat maximum od sebe in pri tem ne narediti napake. Ampak mislim, da je zdaj dovolj zrela za to.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Peto mesto je odličen rezultat, ampak na olimpijskih igrah štejejo samo kolajne. Po moji logiki mora tekmovalec it na vse ali nič...če rata, je velika verjetnost, da bo dobil katero od kolajn, če pa se ti ne posreči, imaš pa vsaj to zadovoljstvo, da v sebi veš, da si dal vse od sebe. Tina je do sedaj smučala čist preveč ziheraško in tudi, ko je prišla v cilj včeraj po slalomu je pokazala, da je razočarana...pa čeprav končna uvrstitev potem sploh ni bila slaba. Dejstvo je, da greš na olimpijske igre pobirat medalje, vse ostalo verjetno kolikor tolikor uspešnemu športniku ne pomeni kaj dosti. Uglavnem, če ne bo "spustila", bo odšla domov praznih rok. Če samo pogledaš Vonnovo in Mancusovo...čist drug spirit in temu primerne uvrstitve [beri: kolajne].

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ampak je pa Tina športnica in pol.

Nič ni sebična, takoj ko je prišla v cilj je že začela navijat za biatlonce, ki so štartali par minut za njo.
zmaga.gif

Očitno ji je hrvaški biatlonec res pri srcu.
grin1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik BlackHole pravi:
Ampak mislim, da je zdaj dovolj zrela za to.

Na tem področju je zelo napredovala. Na tekmah svetovnega pokala se to zelo dobro vidi, ampak na OI mi ne deluje "energično" se opazi že po izjavah, ki jih daje novinarjem. Poleg tega ji " S. Amerika" ni nikoli ravno ustrezala.
Tako, da ne pričakujmo preveč, verjetno bo pa javnost spet pljuvala čez njo, če ne bo medalje...

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Ko je včeraj prišla v cilj, ni kazala ravno razočaranja zaradi slabe vožnje, ampak predvsem zaradi tistih 3 stotink, ki so ji zmanjkale za prevzem vodstva, saj je vedela, da ima lepe šanse, če prevzame vodstvo.
Jaz dejansko samo želim, da odpelje tako kot zna najbolje s čim manj kalkuliranja, kakšne bodo pa posledice pa bomo videli. Dejansko je tako, da noben smučar namerno ne vozi na ziher ampak je to podzavestno, praktično nemogoče nadzorovat, pač pogojeno s trenutnim počutjem, samozavestjo in verovanja v svoje sposobnosti in tudi osebnega karakterja.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
A je komu jasno, zakaj ni mogoče spremljati OI preko interneta??

Za vsak njihov prenos piše, da si jih lahko ogledajo uporabniki z IP-ji v SLO, potem pa ne moreš gledat, ker pravi, da je na sporedu oddaje tuje produkcijske hiše.
crazy1.gif

Skoke prejšnji teden sem pa lahko gledal.
bonk.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Upamo da tudi ostane :D
Bo, bo! Bravo, Tina!!!
cheer.gif

Btw., a ste slišali intervju z Marušo Ferk, ki je na vprašanje, če jo kaj boli, ker je poškodovana, odgovorila, da je vzela protibolečinsko sredstvo, niso pa to bile tablete, zraven pa se je na ves glas smejala.... Sumim, da je vzela preveč protibolečinskih sredstev v obliki alkohola.....
evil.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Eh, Notranjc, drugič bodi rajši tiho.... Tipičen Slovenc pač (preberi si še moj podpis).

Drugače pa, BRAVO TINA!!!!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
TIIIIIIIINAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
cheer.gif

Zdaj pa še Robi Kranjec. Amann je zlat, borba za drugo in tretje mesto je pa še vedno odprta.

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Fenomenalna in zrela vožnja Tine, točno to, o čemer smo govorili. Res, pred tekmo nisem verjel, da bi to lahko bilo dovolj za kolajno. Morda so kaj pripomogle tudi razmere, kar pa sploh ni pomembno. Ko je prevzela vodstvo Goergl, sem si mislil, da je še vsaj 1 sekunda na celi progi za pridobit. In dejansko je Goergl na koncu zaostala okroglo sekundo za Andreo. Heh.

drogaportoroz

Pripravnik
15. maj 2009
150
0
16
Po 36 najboljših supeveleslalomistkah sveta vodi Avstrijka Andrea Fischbacher, Tina Maze pa zaseda odlično drugo mesto!

Črnjanka, ki je s številko 22 štartala kot zadnja izmed najboljših, se je z izjemno natančno in hitro vožnjo zavihtela pod sam vrh. Za vodilno Fischbacherjevo je 26-letna Črnjanka zaostala le za 49 stotink, Lindsey Vonn na tretjem mestu pa je prehitela za četrt sekunde.

Na kaj je pomislila Tina Maze, ko je prečkala ciljno črto in zagledala na semaforju številko dve: "Potrditev, da zmoreš. To je največ, kar lahko narediš. Boriš se za to, treniraš za to, veliko ljudi vate ne verjame, ti pa verjameš in na koncu sta se mi ta vložek in trud obrestovala."

Nazadnje urejeno: