kaj točno? chromecast? xiaomi? kaksne imas cene?če kdo kaj rabi lahko preko mene dobi ugodno.
itaq delam v LJ, dobavitelj je 5 minut od nas.....
Če je WD disk formatiran na FAT32 (pa je najverjetneje, da ni), potem bi res moralo delovati, če pa je NTFS, pa temu ni vedno tako. Meni NTFS diska ne prepozna ne MiBox in ne Android TV.Gladko bi moralo delovati z vsakim boxom na trgu, če le ni kake HW napake .
Jaz to že vem in imam urejeno tako, da zunanje diske in USB ključke prepoznajo vse moje naprave. Razloži pa Fadilu, kako naj preveri format diska in predvsem, kako naj ga brez izgube podatkov preformatira v FAT32 ali v exFat.Poskusi z exFat. Glede na to, da ga normalno berejo vsi Android telefoni bi ga morali tudi Boxi.
Če disk ni ravno velikosti par TB imaš s tem ravno 2 minuti dela (in kakšno uro, da se vse skopira). Sicer pa tvoja odločitev. Lahko čakaš na podporo za ntfs v Androidu ampak se boš še kar načakal, ker gre za Microsoftov standard za katerega bi proizvajalci Boxov morali plačati licenčnino, kar pa se ne bo ravno zgodilo v bližnji prihodnosti, če obstajajo povsem enako dobre alternative.
Dodajam popravek:
Glede na nekatere debate na internetu očitno Nvidia Shield in Xiaiomi Mi Box S podpirata NTFS standard (plačujeta licenčnino).
https://www.reddit.com/r/MiBox/comments/f6kpei
Najprej poskusi formatirati kakšen ključek v exFat format in preveri, če lahko iz njega predvajaš datoteke na tvju. Če dela potem lahko disk daš na exFat format in ne Fat32, ker je tam velikost datoteke omejena na 4GB.
Drugače pa recimo na novem Chromecastu z Androidom Youtube dela BP do 4K ločljivosti.