Je mozno to napravo s pilotom tudi ugasniti? Off gumb na pilotu jo da v spanje ali reeboot. Ugasnit ne gre. Motece je, ker se priblizno vsako minuto na tv pojavi znak za hdmi napravo.
Pojdi v nastavitve MiBox3 in se tam malo poigraj z nastavitvami HDMI CEC. Jaz sem to funkcijo izklopil tudi na mojem Samsung TV in se mi taka opozorila in preklopi na HDMI ne dogajajo več.Naprimer, ce imas prizgan tv, nato pa prizges napravo povezano s hdmi. Se na tv za nekaj casa prikaze znak, obvestilo, da je hdmi naprava aktivna. Vsaj na lgju. To se pol nonstop priziga in je motece. Nisem pa neki heavy user in sem resil tezavo tako, da sem izklopil napajanje
kot je svetoval primus, izklopi HDMI CEC na TV in/ali miboxu, vendar boš s tem izbubil CEC upravljanje na mrebitnih drugih napravah preko HDMI.
očitno je to težava nekaterih televizorjev, na mojem panasonicu ni takih obvestil
alternativno pa mibox priklopi na kaj takega in ga potem nauči IR kodo od kake neuporabljene tipke na tvojem TV daljincu
https://www.aliexpress.com/wholesal...SB_20190227012138&SearchText=ir+outlet+switch