wtf je ALT ??

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
KSZ

Kaj pa bo z nami, ki že imamo custom titulo
grin1.gif
?
A nam boste kar zdaj vzeli 1000 alt-ov, pa bomo pač v minusu
confused-1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Kopirano s posta višje:

Kaj lahko z ALTi počnem?
Trenutno se virtualni račun večinoma polni (z izjemo prilaganja datotek k posom pri čemer se odšteje 10 ALT), v prihodnosti pa bo potrebno določene storitve skupnosti plačevati z ALTi. Prišli bodo prav za objavo slik v fotogaleriji, menjavo avatarja, spremembo titul.
Virtualni račun bo odškrtnjen tudi, če bo uporabnik izključen (BAN). Takrat se bo odštelo 30 ALT za vsak dan, ko je uporabnik izključen.
Od števila ALTov pa je odvisno tudi število oglasov, ki so prikazani uporabniku. Tako bo uporabnik, ki ima na računu 5000 ALT videl manj oglasov kot tisti s 100 ALT.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Vse lepo in prav, ampak plačevanje menjave avatarja, objava kakšnega fajla ipd? Zakja naj bi se to plačevalo? Z objavo fajla morad pomagaš komu, če imaš pa v avatrju kaj drugega pa tudi nima nobene veze z ničemer. Le upam, da se tale zadeva ne bo sprevrgla v neko bolestno virtualno nabiranje denarja brez meja.

LP

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Lej, situacija je taka - objavljanje datotek nas stane veliko več kot objavljanje postov (hranjenje + povezava). Zato je pač potrebno omejit število, da ne bo prišlo do prekomejnega objavljanja. Najbolj fer se mi zdi, da vsak uporabnik lahko objavi toliko kolikor si zasluži - torej tisti, ki več prispeva k skupnosti, lahko tudi izkoristi več feature-jev.

Če komu pomagaš, običajno napišeš kvaliteten post, v katerem pridobiš več točk kot jih izgubiš pri objavi slike. Seveda obstajajo izjeme, vendar so te povsod.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Citat:
Uporabnik predator pravi:
KSZ

Kaj pa bo z nami, ki že imamo custom titulo
grin1.gif
?
A nam boste kar zdaj vzeli 1000 alt-ov, pa bomo pač v minusu
confused-1.gif

Ne, kar vam je bilo podeljeno vam ne bomo odvzeli ali odšteli. Pač vsaka prihodnja sprememba pa vas bo nekaj stala.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
moderatorji in admini ne smejo imeti altov. Jaz bi jih pa moral imet v osnovi ze več tisoč. Da lahko začnem operirat.

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Spamerjem naj se odbijajo. Npr kateremu uporabniku mod stisne "spam" čez sporočilo mu avtomatsko odbije -2 alt-a, enega da zgubi pridobljen alt z spamarskim sporočilom pa še enega za kazen da ga izuči :)

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ta predlog mi ni všeč. Ne moreš živeti sproščenega internetnega življenja, če si za vsak off kaznovan. KOnec koncev lahko kdaj napišem ful kvaliteten post pa se mi bo zdelo plačilo zanj premajhno in komu naj se žalim?? Kot drugo, jst mislim da mamo različne predstave o tem kaj je spamanje
grin1.gif

Kot drugo, spet bo ta fora kot iz osnovne šole, ko si bil za vsako oglašanje neki nahruljen, ker pač nisi bil piflarček iz prve klopi in nisi non-stop govoril nekih kretenizmov, ki so samoumevni, ampak si jih pač prebral v enciklopediji za 5-letnike pa si moral pokazat kako si doma priden in bereš knjigce. Pa v prostem času si šel pogledat spomenik Vodnika in potem poročal "tovarišici". Pa za en plusek v redovalnici so cel vikend pisali neke referate, ki niso bli vredni počenega groša. Zdej so pa ravno te opisani piflarji najbolj zavoženi in zahojeni primerki človeštva.
bonk.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
bič, ti boš imela na tem forumu velike probleme. Že vidim.
Dvomim, razen če bomo omejeni pri svobodi govora. Pravila so tu da jih kršimo
aplauz.gif
No pa sej se znam prilagoditi pravilom in jih upoštevati, kar pa ne pomeni da se ne morem po mili volji pritoževati v tem podforumu glede zadev, ki me matrajo.

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Če ne bo pa sledilo nabijanje postov, npr za 1000 alt-ov za "custom" titulo ali kakšno drugo dobroto ki nam jih bodo ponudili.
Lahko pa tudi da ne....

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Spamov naj se naj pač ne nagradi niti kaznuje. Meni je čist vseeno za tele ALT-e. Če jih mam al pa ne. Baš me briga za nek album, ki ga mam itak na netu brez plačila in neke dodatne vsebine. Internet je izjemno obsežen in brez večjih problemov dobim večino stvari tam, brez da bi se takrat ko se mi ne da pisala neke butaste kvazi pametne poste.

Raje vidim 500 smajlijev tipa
hysterical-1.gif
, če to predstavlja mnenje tega uporabnika, kot pa da berem posiljeno znanstveno-pametne poste in ponavljanje že 1000x napisanega. Če kaj sovražim je to pisanje samoumevnega in branje enih in istih argumentov. Si že prav predstavlja določene paciente tipa: "Jaz se tudi strinjam s tem kar so napisali __________, ___________, ____________, __________ in ___________ (vstavi poljubna imena), ker se mi zdi ful fajn vse skupi in ker___________, _________________, _______________, __________________ (tukaj copy/pastaš vse argumente, ki so jih že napisali predhodniki).

Imamo primerek popolnega posta, ustrezne dolžine z utemeljitvijo, točkovan z denimo 10 ALT-i. Ugotovili pa smo, da ta uporabnik ni povedal nič novega, ampak je umetno podaljševal enostaven stavek "Se podpišem/Se strinjam" s tem da je prepisal argumente večinskega mnenja.
stupid-1.gif

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Kaj naj ti povem, imaš dobre argumente - ni kaj. Napisal bom samo tole. Vsak sistem, naj si bo še tako dober in napreden ima določene luknje in pomanjklivosti, slabosti in seveda tudi prednosti. Nekaterim ALTi pač niso všeč. Sama si napisala da boš slika pač lepila nekam drugam in je stvar rešena. ALTi meni osebno predstavljajo diferenciacijo od ostalih in jih ne mislim ukinjat.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
No, pa da ne bo izpadla, da samo kuracam. Saj po svoje je zanimiv sistem, je neka novost v spletnem prostoru, ki bi se znala ful dobro obnest, če se nekako uspete izogniti zgoraj opisanim pacientom. Pa tudi v strokovnih podforumih bo to ena zelo dobra zadeva, ker bojo ljudje nagrajeni za svoje znanje in je tako edino pravilno. Za poste v Bitka med spoloma, Spam kotiček in podobno pa dodatne točke niso potrebne oz. bi se lahko posti nagrajevali selektivno s strani moderatrjev oz. naj se nekje odpre topic, kjer uporabniki kopirajo post in predlagajo, da se ga nagradi, ker je bodisi odraz dobrega smisla za humor, vključuje zanimivo in koristno informacijo ipd. Včasih bi znal to biti le en smajli, drugič par besed, spet tretjič odličen in obsežen post.

Drugače je pa inovativnost vedno in povsod dobrodošla, je samo problem kot si že sam napisal, da ima vsak sistem svoje pomankljivosti. Kjer je prisoten človeški faktor je to toliko bolj očitno. Če boste vsaj kolikor tolikor obšli nagrajevanje tistih, ki pišejo popolnoma nepotrebne poste (s tem ciljam na ponavljanje informacij in obračanje besed drugih uporabnikov) bi znala to biti hudo dobra zadeva - sploh če bojo vpeljane kakšne uporabnikom prijazne storitve in bo tole posatal en kotiček kjer najdeš vse živo.
smile-1.gif

lp