Sigurno je nateg, če se more zavarovalnica kot je AS še po forumih trudit, da prepričuje ljudi, da je njihov "model zavarovanja" oh in sploh....
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Izkoriščanje nevednosti je nateg, a ni?
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mogoče pa je finta v tem, da propade, če nisi aktiven teh nekaj let, torej če bi bil čisto brez vozila? Ne pa, če imaš sklenjeno polico pač nekje drugje?
Ker jaz se spomnim, sem imel nekaj let avto na lizing (registracija na strani lizing hiše), pa so mi rekli, da mi bonus propade, spet eni drugi pa, da mi ostane, ker pač sem vseeno "vozil" v teh letih...ampak ni prišlo potem do tega, da bi videl kako zadeva v praksi deluje
Citat:
je prometna nesreča nastala zaradi motnje zavesti, epileptičnega napada, kapi, infarkta ali drugega bolezenskega stanja voznika vašega avtomobila
Citat:
kritja ni. če vaš avto, ki ga je voznik vozil, ni bil tehnično brezhiben. šteje se, da vozilo ni bilo tehnično brezhibno, če ni imelo veljavnega prometnega dovoljenja ali je bilo kakorkoli v neskladju z zakonodajo, ki opredeljuje stanje in opremljenost vozila za varno uporabo
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
V bistvu se najde cel kup zabavnih stvari v pogojih...med drugim se ti kritje nesreče zavne, če:
Citat:
je prometna nesreča nastala zaradi motnje zavesti, epileptičnega napada, kapi, infarkta ali drugega bolezenskega stanja voznika vašega avtomobila
Res mi ni jasno, zakaj ti kasko zavarovanje tega nebi krilo, kot da veš kdaj te bo infarkt. Oziroma v praksi je potem bolje, da recimo debelejši ljudje (pa še kdo drug) ne zavarujejo avta tu ampak kje drugje.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Pa to ne morem verjet...kako zavajam, če sem pa direktno prepisal iz pogojev avtomobilskega zavarovanja ( http://www.wiz.si/zavarovanje/wiz-pogoji )? ali moram dodati printscreen? in kot je bilo že prej omenjeno..če kdo tu kaj zavaja, to defintivno nisem jaz ampak..... res je da odstavek o kapi pa to spada pod nezgodo ampak to je nezgodno zavarovanje voznika in potnikov v vozilo, torej je to postavka avtomobilskega zavarovanja.
kako je pa potem še z ostalimi zadevami? sem se tudi drugje motil?
res ste hudi zavarovalničarji, če je potrebno že tako osnovne stvari, kot je npr. mladi voznik, preverjati še pri drugih zavarovalnicah.... kot da bi se kak ekonomist začel baviti z zavarovalništvom in gledati samo na plus... morda pa to ni daleč od resnice....
zdaj se mi zdi že škoda mojega časa za ukvarjanje z vami, le to počnem pa izključno zaradi (napačnega) informiranja ter različnih interpretacij uporabnikov foruma ter naključnih obiskovalcev. sem že toliko časa "v igri", da dobro vem kako stvari potekajo in situacija mi ni všeč
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Sej to.... na zahodu nič novega. In ravno zato ljudje potrebujejo posrednike in zastopnike, katerim lahko zaupajo, da jim lahko vsaj malo pomagaš ter obrazložiš določene stvari, preden pride do neljube situacije.