WIZ - zavarovanje avtomobilov

Nika22

Zelenc'
3. jul 2012
5
0
1
Bravo spirit....se vidi, da smo slovenci tezek narod...zato smo tu kjer smo... Za nekatere je to zavarovanje lahko zelo ugodno...spet za druge ne...ni pa zato potrebno vse skupaj spljuvati...koliko ljudi placuje kasko in ga ne koristi...saj ga imajo zgolj zaradi preventive. V takem primeru bi bilo wiz zavarovanje ugodno... Pri wizu prsparas ze ob sami sklenitvi...ce mas pa skodo pa prispevas soudelezbo...ce si pa tok butast voznik, da na leto 5 krat parking koritis...dej si raje kolo nabavi
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
sej veš, da če koristiš škodo iz parkirišča, to pomeni, da dejansko nisi ti kriv ampak nekdo drug (udarec neznanega vozila na parkirišču) in da to nima veze s tem, koliko si dejansko ti butast voznik? verjetno ne, ker potem nebi pisala takih bedarij.

in ja, kasko je kot preventiva. ravno zato je super, če imaš ta del kvalitetno sestavljen, ker drugače je bolje, da ga sploh nimaš.

Nika22

Zelenc'
3. jul 2012
5
0
1
To ze...ampak ce 5krat letno kasko koristis...sorry ampak zame tak voznik nima pojma kako in kje parkirati...sama imam ze11 let izpit...pa sem samo 2 krat parking koristila...ne pa 5 krat na leto...svoj avto cuvam...zato takih problemov nimam... Enostavno se mi zdi prevec... 5 krat na leto...Mislim, da takih strank nobena zavarovalnica ni vesela...
smile-1.gif

Nika22

Zelenc'
3. jul 2012
5
0
1
Matey zakaj pa tako paniko zganjas...kot, da te je kdo prisilu, da mors na wizu zavarovanje skleniti...
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Citat:
Uporabnik Nika22 pravi:
Matey zakaj pa tako paniko zganjas...kot, da te je kdo prisilu, da mors na wizu zavarovanje skleniti...
wink-1.gif

ne zganjam panike in tudi nihče nikor ne sili v nič, to smo razjasnili že na začetku te teme.... mi pa ni ravno vseeno, da se izkorišča nevednost ter nepoznavanje zavarovalništva strank, to je vse. v tem poslu sem že kar nekaj časa in vem, da folk v večini nima pojma. potem pa temu dodaš še razne opcije izbire preko interneta, brez kakšnih svetovanj itd. plus omeniš kakšen dodaten popust, ki to v določenih primerih sploh ni in wualla, že imaš stranko, ki bo v primeru škode spet bentila in stresala jezo čez zavarovalnice ter zavarovalničarje na splošno. zastopniki, ki znajo pravilno svetovati in so pošteni so vredni več kot kakšen evro ali dva, katerega lahko "privarčuješ" s klepanjem zavarovanj preko interneta.

Nika22

Zelenc'
3. jul 2012
5
0
1
O.k…da sem se prepričala glede tvojega komentarja sem na forumu pobrala nekaj zanimivih vprašanj in poklicala na wizz. Na čist vsa zastavljena vprašanja so mi odgovorili in obrazložili…na spletni strani pa sem poiskala še splošne pogoje (na katere so me oni opozorili) napisane po domače in celo primere imajo. Kot sem že povedala se vsak sam odloči… Torej svetovanje imaš na razpolago-preverjeno…Sklepam, da si kak zastopnik…ki se najbrž boji, da se bodo taka zavarovanja po Sloveniji razširila…in zastopnikov ne bomo več potrebovali. Josk Wink pravi, da sem iz Slovenicewizz…tako bom povedala…zaposlena sem na drugi zavarovalnici pri kateri pripravljamo konkurenčni produkt. Torej… wizz ideja se širi…

I

Izbrisan uporabnik #488

Konkurenčen napram wizu ali napram ostalim ponudnikom?
smile-1.gif

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
KSZ

Ali je sploh kdo prebral pogoje WIZ ?

Pri tem mislim predvsem točko 3.0. in Kaj ni krito v nobenem primeru.

Gremo po vrsti:

Če zavarovanec lažno prijavi nastanek (krajevno, časovno, opisno) prometne nesreče oz. škode na vašem avtu. Če se to ugotovi med reševanjem zahtevka, sledi odklonitev, če pa se to naknadno ugotovi, je dolžan vrniti izplačano mu zavarovalnino.

Torej, če žena vozi avto in mi pove, da so ga poškodovalina parkirišču, ko je bila v šopingu v Mečkatorju, jaz pa po pomoti napišem na prijavo, da je bila v Sparu in zavarovalnica to ugotovi ostanem brez odškodnine !

Naslednji:

Škode nastale zaradi kršitve zakonskih in tehničnih predpisov ter pravil o tehničnem izkoriščanju vašega avta in zaščitnih ukrepov, ki so v vzročni zvezi s škodnim primerom, kot na primer: uporaba tehnično oporečnega avta (vozilo brez predpisanega tehničnega pregleda, neustrezne, izrabljene ali glede na vozne razmere neustrezne pnevmatike ...), nespoštovanje normativov in navodil za varno uporabo in vzdrževanje (prekoračitev dovoljenih obremenitev glede števila potniških mest, nosilnosti, delovnega tlaka, področja dvigovanja, nestrokovni posegi pri vgradnji dodatne opreme, nestrokovni ali neopravljeni predpisani obdobni servisi, nespoštovanje navodil proizvajalca pri uporabi vozila, nadgradenj, priklopnika ali priključkov ...

Pozimi nimam zimskih pnevmatik in zaradi ledu zapeljem s ceste ostanem ravno tako brez odškodnine.....
Enako se zgodi, če ne opravim rednega servisa ?!???

Najbolj vesela zadeva pa je, ko avto vozi voznik mlajši od 23 let, jaz pa nisem računal, da se bo to lahko zgodilo....
V praksi bi bilo to takole: grem na rojstni dan, spijem dve pivi, domov me pelje sinko star 22 let, ki ni več mlad voznik, saj ima vozniško že od 18. leta in povzroči škodo.
Tu sicer ne ostanem brez odškodnine, saj zavarovalnica tu ni tako stroga, ampak škodo po odgovornostnem in kasko zavarovanju plača s to malenkostjo, da me regresira za 50% škode po odgovornostnem zavarovanju, pri kasku pa mi škodo poleg franšize zmanjša tudi samo za 50%. Bogato !!!

A še vedno mislite, da je zadeva ugodna in zanimiva?

LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa saj wiz sploh ni ugoden in zanimiv.

Sem za svoj avto pogledal izračun in je wiz občutno dražji + precej neugodni pogoji. Pač preveri si, če se ti splača.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Najbrž je ugoden za starejša vozila. Za ceno, ki mi jo naračuna WIZ imam polni premium kasko, z vsemi kombinacijami in asistencami.

WizZavarovanje

Zelenc'
1. jun 2012
17
0
1
A lahko podate tudi primere iz pogojev vašega sedanjega zavarovanja. Vse omenjene dikcije so namreč navedene v takšni ali podobni obliki pri vsaki zavarovalnici.

Citat:
Uporabnik vesper pravi:
KSZ

Ali je sploh kdo prebral pogoje WIZ ?

Pri tem mislim predvsem točko 3.0. in Kaj ni krito v nobenem primeru.

Gremo po vrsti:
Citat:
Uporabnik vesper pravi:
Če zavarovanec lažno prijavi nastanek (krajevno, časovno, opisno) prometne nesreče oz. škode na vašem avtu. Če se to ugotovi med reševanjem zahtevka, sledi odklonitev, če pa se to naknadno ugotovi, je dolžan vrniti izplačano mu zavarovalnino.

Torej, če žena vozi avto in mi pove, da so ga poškodovalina parkirišču, ko je bila v šopingu v Mečkatorju, jaz pa po pomoti napišem na prijavo, da je bila v Sparu in zavarovalnica to ugotovi ostanem brez odškodnine !

Dikcija je čisto normalna, seveda je razlika ali se je škoda zgodila v trgovini v Šiški ali v BTC-ju. Če je "napaka" v imenu trgovine in ostalo pravilno zapisano pa seveda ne igra vloge, tako da je vaš komentar neutemeljen.

Naslednji:
Citat:
Uporabnik vesper pravi:
Škode nastale zaradi kršitve zakonskih in tehničnih predpisov ter pravil o tehničnem izkoriščanju vašega avta in zaščitnih ukrepov, ki so v vzročni zvezi s škodnim primerom, kot na primer: uporaba tehnično oporečnega avta (vozilo brez predpisanega tehničnega pregleda, neustrezne, izrabljene ali glede na vozne razmere neustrezne pnevmatike ...), nespoštovanje normativov in navodil za varno uporabo in vzdrževanje (prekoračitev dovoljenih obremenitev glede števila potniških mest, nosilnosti, delovnega tlaka, področja dvigovanja, nestrokovni posegi pri vgradnji dodatne opreme, nestrokovni ali neopravljeni predpisani obdobni servisi, nespoštovanje navodil proizvajalca pri uporabi vozila, nadgradenj, priklopnika ali priključkov ...

Pozimi nimam zimskih pnevmatik in zaradi ledu zapeljem s ceste ostanem ravno tako brez odškodnine.....
Enako se zgodi, če ne opravim rednega servisa ?!???

Primer, ki ga navajata glede letnih pnevmatik in ledu seveda ne drži. Bi pa ostali brez zavarovalnine v primeru, da bi bila cesta zasnežena, vi bi pa z letnimi pnevmatikami in brez verig na kolesih zleteli s ceste (saj tudi zakon veleva ustrezno opremo).

Tudi primer glede rednega servisiranja ne drži, razen v primeru, da bi škoda nastala izključno zaradi neustreznega servisiranja. Verjamemo pa, da vozilo ustrezno servisirate, ne samo zaradi "zdravja" avta, ampak tudi zaradi varnostni vas in ostalih potnikov.

Citat:
Uporabnik vesper pravi:
Najbolj vesela zadeva pa je, ko avto vozi voznik mlajši od 23 let, jaz pa nisem računal, da se bo to lahko zgodilo....
V praksi bi bilo to takole: grem na rojstni dan, spijem dve pivi, domov me pelje sinko star 22 let, ki ni več mlad voznik, saj ima vozniško že od 18. leta in povzroči škodo.
Tu sicer ne ostanem brez odškodnine, saj zavarovalnica tu ni tako stroga, ampak škodo po odgovornostnem in kasko zavarovanju plača s to malenkostjo, da me regresira za 50% škode po odgovornostnem zavarovanju, pri kasku pa mi škodo poleg franšize zmanjša tudi samo za 50%. Bogato !!!

Ponovno predlagam, da primerjate s pogoji ostalih zavarovalnic in poročate. Ne gre za neko novost ali veliko razliko od drugih.

Bor Glavič
www.wiz.si

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Citat:
Uporabnik WizZavarovanje pravi:
Bi pa ostali brez zavarovalnine v primeru, da bi bila cesta zasnežena, vi bi pa z letnimi pnevmatikami in brez verig na kolesih zleteli s ceste (saj tudi zakon veleva ustrezno opremo).

torej, če bi imel pozimi letne pnevmatike z dovolj profila (vsaj toliko, kot je zakonsko določeno pozimi za letne pnevmatike) verige pa v prtljažniku (s čimer se torej držiš zakonskih predpisov) in bi bilo na cesti par cm snega (ravno toliko, da se še ne začne plužiti, verige pa še niso obvezne kot pri prehodu čez prelaze, konec koncev je ta situacija lahko v mestu) ter bi potem zletel s ceste, nebi dobil izplačane škode?

Citat:
Tudi primer glede rednega servisiranja ne drži, razen v primeru, da bi škoda nastala izključno zaradi neustreznega servisiranja. Verjamemo pa, da vozilo ustrezno servisirate, ne samo zaradi "zdravja" avta, ampak tudi zaradi varnostni vas in ostalih potnikov.

iz kaska se krije škodo na lastnem avtomobilu, katero (lahko) povzročiš z lastnimi napakami, kamor mora tudi spadati neustrezno servisiranje (kaj neustrezno servisiranje pravzaprav pomeni? to, da ne servisiraš avta na pooblaščenemu servisu? kako potem servisirati starejša vozila, katerih se na take servise ne splača več vozit? ali to pomeni kaj drugega, npr. vlivanje olja z "napačno" gradacijo, kot je predpisana za določen motor, itd.?) ali temu morda ni tako in v primeru "napačnega servisiranja", zaradi katerega pride do nezgode, tudi iz polnega kaska ne dobiš nič?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Citat:
Ponovno predlagam, da primerjate s pogoji ostalih zavarovalnic in poročate. Ne gre za neko novost ali veliko razliko od drugih
Bor Glavič
www.wiz.si

Citat:
Spoštovani,

Wiz Zavarovanje je novost na zavarovalniškem trgu , saj lahko uporabnik preko spleta brez posredovanja zastopnika sklene avtomobilsko zavarovanje (tudi polni kasko). Ker kot omenjeno celoten postopek poteka samo prek spleta, je produkt nekoliko prilagojen (ni delnih kombinacij, soudeležba pri škodi).
Soudeležba pomeni, da ob vsaki škodi zavarovanec prispeva delež pri popravilu škode (možno je izbrati med 300€, 600€ in 900€). To pa seveda pomeni, da je premija lahko tudi precej nižja in torej v primeru, da zavarovanec nima škode, prihrani že ob sami sklenitvi zavarovanja. V primeru škode pa je soudeležen v izbrani višini (kar je v določenih primerih še vedno nižji znesek, kot je razlika v ceni med klasičnim in WIZ zavarovanjem).

Kot so nekateri uporabniki že opazili, stoji za WIZ-om druga največja zavarovalnica v Sloveniji - Adriatic Slovenica d.d., tako da je bojazen o neizplačilu ob škodi neutemeljena.

Vsekakor se mora vsak sam odločiti o tem, kakšno zavarovanje mu ustreza, z WIZ-om smo predstavili veliko novost, ki verjetno ne bo ustrezala vsakemu, verjamemo pa, da bomo našli tudi stranke, ki jim bo ponudba ustrezna.

kako potem, gre za novosti ali ne? ali gre samo za "rahlo" prestrukturiranje samega zavarovanja z "zanimivimi" pogoji?

WizZavarovanje

Zelenc'
1. jun 2012
17
0
1
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Bi pa ostali brez zavarovalnine v primeru, da bi bila cesta zasnežena, vi bi pa z letnimi pnevmatikami in brez verig na kolesih zleteli s ceste (saj tudi zakon veleva ustrezno opremo).

torej, če bi imel pozimi letne pnevmatike z dovolj profila (vsaj toliko, kot je zakonsko določeno pozimi za letne pnevmatike) verige pa v prtljažniku (s čimer se torej držiš zakonskih predpisov) in bi bilo na cesti par cm snega (ravno toliko, da se še ne začne plužiti, verige pa še niso obvezne kot pri prehodu čez prelaze, konec koncev je ta situacija lahko v mestu) ter bi potem zletel s ceste, nebi dobil izplačane škode?

Splošen odgovor je težko podat, saj je odvisno od situacije do situacije. Če bi npr. v policijskem zapisniku bilo razvidno, da bi bile verige na pogonskih kolesih obvezne in bi iz tega naslova izdali tudi kazen, potem je odgovor jasen.

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:

iz kaska se krije škodo na lastnem avtomobilu, katero (lahko) povzročiš z lastnimi napakami, kamor mora tudi spadati neustrezno servisiranje (kaj neustrezno servisiranje pravzaprav pomeni? to, da ne servisiraš avta na pooblaščenemu servisu? kako potem servisirati starejša vozila, katerih se na take servise ne splača več vozit? ali to pomeni kaj drugega, npr. vlivanje olja z "napačno" gradacijo, kot je predpisana za določen motor, itd.?) ali temu morda ni tako in v primeru "napačnega servisiranja", zaradi katerega pride do nezgode, tudi iz polnega kaska ne dobiš nič?

[/QUOTE]

Ustrezno servisiranje ne pomeni servisiranje na pooblaščenem serviserju, to seveda ni pogoj. Tudi kakšno olje uporabljate nima veze, ker okvar motorja ne krije kasko zavarovanje. Če bi pa npr. neustrezno servisiranje blažilnikov bil vzrok prometne nesreče pa je seveda druga zgodba (kar pa se načeloma ne bi smelo zgodit, saj ravno za takšne primere imamo tehnične preglede).

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
kako potem, gre za novosti ali ne? ali gre samo za "rahlo" prestrukturiranje samega zavarovanja z "zanimivimi" pogoji?

Da ne gre za novost se je v mojem predhodnem postu nanašalo na komentar uporabnika Vesper na točno določen del pogojev, ki so povsem standardni.

Bor
www.wiz.si

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
aha, hvala za odgovore...

Citat:
Ustrezno servisiranje ne pomeni servisiranje na pooblaščenem serviserju, to seveda ni pogoj. Tudi kakšno olje uporabljate nima veze, ker okvar motorja ne krije kasko zavarovanje. Če bi pa npr. neustrezno servisiranje blažilnikov bil vzrok prometne nesreče pa je seveda druga zgodba (kar pa se načeloma ne bi smelo zgodit, saj ravno za takšne primere imamo tehnične preglede).

torej neustrezno servisiranje pomeni, da je avto v trenutku pred nezgodo tehnično neizpraven? npr. razmajani končniki, roke, ali pa, kot prej omenjeno - neservisirani blažilniki...ampak kaj dejansko naj bi to pomenil...da se voziš naokoli s spuščenim(i) amortizerjem (amortizerji), kar pomeni, da ga že zabija na vsaki luknji ali je neservisiran amortizer že amortizer, ki je mehkejši od novega? zato pa sprašujem kaj točno pomeni to neservisiranje, ker tole je tako irok pojem, da si ga potem zavarovalnica brez problema priredi sebi v prid......

tehnični pregledi pa kot sami po sebi ne morejo biti varovalka, ker lahko, da je avto tehnično izpraven ob doočenem datumu, pol leta kasneje pa se recimo kaj razmaje, dobi luft, karkoli pač že in potem, ko se dva dni kasneje zaleti, vi tak škodni zahtevek zavrnete na podlagi neservisiranja....vem da je veliko odvisno od dejanskega primera, ki se zgodi ampak ravno zato pa pravim, da so tole malce čudni pogoji. vsaj meni no.