KSZ
Ali je sploh kdo prebral pogoje WIZ ?
Pri tem mislim predvsem točko 3.0. in Kaj ni krito v nobenem primeru.
Gremo po vrsti:
Če zavarovanec lažno prijavi nastanek (krajevno, časovno, opisno) prometne nesreče oz. škode na vašem avtu. Če se to ugotovi med reševanjem zahtevka, sledi odklonitev, če pa se to naknadno ugotovi, je dolžan vrniti izplačano mu zavarovalnino.
Torej, če žena vozi avto in mi pove, da so ga poškodovalina parkirišču, ko je bila v šopingu v Mečkatorju, jaz pa po pomoti napišem na prijavo, da je bila v Sparu in zavarovalnica to ugotovi ostanem brez odškodnine !
Naslednji:
Škode nastale zaradi kršitve zakonskih in tehničnih predpisov ter pravil o tehničnem izkoriščanju vašega avta in zaščitnih ukrepov, ki so v vzročni zvezi s škodnim primerom, kot na primer: uporaba tehnično oporečnega avta (vozilo brez predpisanega tehničnega pregleda, neustrezne, izrabljene ali glede na vozne razmere neustrezne pnevmatike ...), nespoštovanje normativov in navodil za varno uporabo in vzdrževanje (prekoračitev dovoljenih obremenitev glede števila potniških mest, nosilnosti, delovnega tlaka, področja dvigovanja, nestrokovni posegi pri vgradnji dodatne opreme, nestrokovni ali neopravljeni predpisani obdobni servisi, nespoštovanje navodil proizvajalca pri uporabi vozila, nadgradenj, priklopnika ali priključkov ...
Pozimi nimam zimskih pnevmatik in zaradi ledu zapeljem s ceste ostanem ravno tako brez odškodnine.....
Enako se zgodi, če ne opravim rednega servisa ?!???
Najbolj vesela zadeva pa je, ko avto vozi voznik mlajši od 23 let, jaz pa nisem računal, da se bo to lahko zgodilo....
V praksi bi bilo to takole: grem na rojstni dan, spijem dve pivi, domov me pelje sinko star 22 let, ki ni več mlad voznik, saj ima vozniško že od 18. leta in povzroči škodo.
Tu sicer ne ostanem brez odškodnine, saj zavarovalnica tu ni tako stroga, ampak škodo po odgovornostnem in kasko zavarovanju plača s to malenkostjo, da me regresira za 50% škode po odgovornostnem zavarovanju, pri kasku pa mi škodo poleg franšize zmanjša tudi samo za 50%. Bogato !!!
A še vedno mislite, da je zadeva ugodna in zanimiva?
LP