Winter wagon (15.11-15.3)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
O kaki nabritosti pri 40KM, ravno ne moremo govoriti
grin1.gif
To sem pisal zase. Kakšen AX s 105KM recimo
shocked-1.gif
.
Citat:
Pozimi se ne vozim veliko. Večino so to krajše razdalje po lokalnih cestah. V primeru daljše vožnje imam na voljo tudi očetov avto, če je res nuja.
Če boš pogledal raziskave boš ugotovil, da se večina nesreč zgodi na domačih znanih cestah.

Še komentar na porabo: če boš delal malo km, potem mislim, da ni bistvene razlike ali ti kuri 6 litrov ali pa 10. Je pa pri nesreči bistvena razlika ali recimo sediš v Audi 100-ki ali pa v Cinquecentu.

Kot rečeno: it is your call, jaz sem ti le podal svoj pogled.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja AX GT..., to je pa res leteča truga, sem se imel priliko peljat parkrat.

V bistvu so mi bili vedno všeč majhni avti in ravno zato bi si za drugi avto kupil nekaj v tem smislu.
Npr. Audi 100 mi zgleda "cigomobil", pa še absolutno prevelik je.

Nikoli nisem kupoval avta z idejo "čim več pleha, da bo bolj varno, če se skantam".

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, AX GTI ima 105KM, GT pa 95.

Citat:
Nikoli pa nisem kupoval avta z idejo "čim več pleha, da bo bolj varno, če se skantam".
Jah, meni je kliknilo odkar delam toliko km po teh cestah in ko vidiš vse neumnosti, ti da prekleto mislit. Pa nihče te ne sili s 100-ko. Imaš še kup večjih avtomobilov za male pare, kateri niso ravno cigomobili, pa še prenesejo, da jih morda nasloniš ob kakšno drevo.

PS: Tista konkretna 100-ka gor res izgleda kot cigomobil. Če bi pa jaz dobil lepo ohranjenega v original stanju, se ga pa ne bi branil. In tudi ni cigomobil. Se hitro loči. Običajno cigotom namreč taki avtomobili (100-ke, mečke E klasa in bimerje 5-ke) v original stanju niso dovolj dobri, tako da je treba kaj pobarvat, temnit, spojlerje polepit, itd. Potem so šele zadovoljni.
rolleyes-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
a si slišal kdaj za poledico?
takrat mam jaz rad veliko pleha okrog sebe.
=beš ti džastija.
poleg tega so se trije znanci v nisan micri ubili. zaleteli so se v laguno, iz katere sta potnika izstopila popraskana.
tolko o tem. pa ne mi o naključjih. jih raje ne bi preizkušal. sam sem pred dilemo nakupa drugega avta pri hiši. na eni strani so punto, clio in podobni, na drugi strani velike starejše krave s prav toliko airbagi, kot jih imajo tamali. mislim, da se bom raje odločil za veliko kravo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Si poleti težki frajer v kabriju? Pa siguren nimaš punce in si skos s kolegoom v avtu?
To me ne briga.
Zanima me, ker imaš pač tak avto, zakaj imate večina časa gor streho? Verjetno zaradi klime
rolleyes-1.gif
. No jst mam kr tak avto, ki ima skoz streho gor. Da me pol pozimi ne skrbi mraz, poleti vročina oz direktno sonce. In mehanizma za sreho ni. In povečini se sam tipi vozijo not. Redko kdaj vidim, da bi tipo mel zensko sabo. A ste buziji?
Res ne razumem vs s kabrijem.
OK ta Fiat je v (ugibi) totalno. Moj sosed ga ima in menjava motor hitreje kot jaz tankam. Toplo ti odsvetujem nakup. Raje glej kaj drugega. Magar Zastava 101, zelo boljši avto. Nekdo ti je pokazal Subaruja. Pa če ima 3x več km kot Fijat je boljši.
Raje si pol kakega Golfa kupi al pa kej podobnega. Sam bejž od Fiata in njegovih malih mlinčkov. No pa še pijatelca je ob Fiata, sicer puuntota, ker je ribnu motor.
Mislim, a v tej dobi ne morjo naredit kvalitetne stroje?
Ah slab dan imam
jezen.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Dobro ti to psihološki profil izluščiš iz parih stavkov - caR
zmaga.gif

Zdej, če jaz v tvojem načinu postopam, bi rekel da si tipičen Dolenjski zapitek, ki se na rdečem automatiku vozi od zidanice do zidanice, dokler se ne zvrne v graben. A sem zadel?

ON: Hvala za nasvet o Fiatu. Jasno mi je, da je Subaru dober strojček in zaradi tega tudi prvi na seznamu.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Nameravam ga imeti še kaki dve leti, če ne bo vmes kake dobre priložnosti.

še 2 leti?

in za koga potem šparaš ta avto da ga ne bi vozil še čez zimo?

boš zaradi tega kaj več zanj dobil? al v čem je keč?

Ne štekam....

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ma saj ne, da šparam..., glej 4 zimske gume me koštajo toliko, kot en Justy 4x4 oz. Panda 4x4 z zimskimi gumami in, kot sem napisal, bi mi prav prišel še en avto, če ne drugega bi bil dober tudi za v gozd, ko grem napravljat drva
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Lool.
Ti pa malce posplosujes, a?
Sicer je pa tudi precej zensk v cabrijih, ce se nisi ugotovil. Vecinoma same, ziher so lezbijke.
Samo, ce malce pomislim tudi v avtih s trdo streho se vecinoma po en vozi. So tudi vsi buziji in lezbe?

Ah ja, zavist.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
poglej si na youtube crash stari big madafaka supa dupa ogromni varni ohoho volvo, vs renault modus
smirk-1.gif

meni tudi ni jasno zakaj bi kupoval tako malo prdalo in si delal nepotrebe stroške, če ga bom prodal čez 2 leti
stupid-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Imam modrega avtomatika in še nisem padu z njim
smile-1.gif
. Verjem, da ti nisem foušen.
No, a niso eni malčki od Subaruja tut bili na vse 4. Vozil sem se s pando 4x4 in morem rečt, da dobr po blatu in snegu rine. Verjetno je Subaru še boljši. Glas za Subaruja.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
poglej si na youtube crash stari big madafaka supa dupa ogromni varni ohoho volvo, vs renault modus
smirk-1.gif

pogledal že dolgo tega. zdaj pa najdi še testno trčenje činkvečenta ali džastija s takim supa dupa ogromnim varnim volvom, pa bomo videli, kje je več možnosti preživetja.
modus ima cirka deset let manj na števcu, to pa vemo, kako vpliva na varnost avtomobilov. ja, jaz bi tudi vzel modusa, ampak avtor teme nima na voljo štirih tisočakov, pač pa enega.
je za razmislit, ne
smirk-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Ma saj ne, da šparam..., glej 4 zimske gume me koštajo toliko, kot en Justy 4x4 oz. Panda 4x4 z zimskimi gumami in, kot sem napisal, bi mi prav prišel še en avto, če ne drugega bi bil dober tudi za v gozd, ko grem napravljat drva
smile-1.gif

Mislim, da te investicija v zimske gume čaka v vsakem primeru. Saj verjetno ne pričakuješ, da boš ob tako strarem avtu dobil dokaj ohranjene zimske gume.