Windows Phone 10

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo že naredilo nazaj, sedaj še backup.

Tipkovnica spet deluje kot mora oziroma touchscreen in to je bilo najbolj moteče, poleg tega, da je postalo vse počasno.

WP10 je bila katastrofa za L925 pa tudi če bi ga obdržal, ni prinesel prav nič novega.

Bojim se samo, da ko pride uradni wp10 za L925, da se ne bo dalo preprečiti upgrejda, da mi bo vsilil in spet sjeb... aparat.

p.s.
recovery in backup program pa moram pohvaliti pri MSju, bistveno bolj simpl kot na kakšen androidu...

v bistvu je tako kot mora biti, priklopiš, snameš, klikneš in naredi.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Če pa snecer neko stvar pri WP pohvali(backup and restore) mora biti pa res super:)

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Telefon spet leti kot sneta sekira.

wp10 je "uničil" L925 (ne glede na resete ipd)

tudi alter mi je edge slabo odpiral, počasi, kar nekaj je čakal

zdaj spet vse špila

I

Izbrisan uporabnik #488

Windows phone 10 in Lumia925:

minusi:
- občutljivost touchsreena se je občutno poslabšala, si moral bolj močno ali večkrat pritisnit da je prijelo
- med skrolanjem po ekranu slika ni tekla gladko
- naprava je delala počasneje, večkrat si videl napis "nalaganje"
- v Edge ni bilo ikone za priljubljene, si moral 3x ali 4x kliknit, da se prišel do priljubljenih (zelo neuporabno, korak nazaj)
- v Edge je bil drsnik na desni skoraj neviden, majhen, (slabo)
- nekatere strani v edge je odpiralo porazno, jih je naložilo, potem pa "čakalo" na tipkovnico, ko si hotel vpisati (občutno in bistveno slabše kot prej)
- aplikacija za pošto je iz vidika hitrosti porazno počasna, označevanje mailov zaradi slabe odzivnosti toucscreena slabo
- kar sem jaz kot uporabnik opazil je le več ikonic pri obvestilih, a to je brezveze, ker jih polovico itak ne klikam nikoli, moralo bi biti, da si nastaviš po želji

- vse ostalo v wp10 ni omembe vredno. Neke nove aplikacije, počasne, še bolj noro je, da stare aplikacije iz wp 8.1 ne delujejo (enih par)

- sedaj spet deluje Here+ in Here Drive tako kot mora

- ko sem prej vklopil filter sms+klici ga je vztrajno zapiralo, češ da je nekaj narobe

- ošvrk spet deluje lepo, zaklenjen zaslon accu weather...telefon na wp 8.1 leto kot sneta sekira

- kamera na wp10 je delala slabše, počasi, temnejše fotke, skinlo mi je panoramo ipd.

--------------------------------

edini plus na wp10, ki sem ga našel je bilo boljše iskanje po stikih...a za to ne rabiš novega OSa.

Skratka po vdidenem in testiranem je WP10 čisti nateg, korak nazaj, ponekod minimalne izboljšave, večinoma pa poslabšanje funkcionalnosti.

ne mi govorit, da sem imel BETA, ker je ta verzija wp10 bila na novih lumijah, spet so čarali dve leti in naredili polizdelek

---------------------

sedaj sem na WP 8.10.14226.359

+ deluje mini blagajna, edavki, abanet...

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Ja beta si imel. Če je software iste verzije kot na 950 to še ne pomeni da niso driverji za W10 za Lumio 925 v beti...

Bi pa ker tebi človek pač ničesar ne more verjet vseeno rad videl še koga drugega z L925 kako zadnja beta dela, ker na 930 po par tednih še niti enega samega buga ali štekanja nisem našel.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa ikono priljbuljene tudi imaš a ne
smile-1.gif
...

Jaz bi tudi rad videl drugo Lumio 925 od fanatika

I

Izbrisan uporabnik #488

Še to moram omeniti.

Varnostna kopija iz 8.1 na 10, vse naredi ok, razen gesla za maile je treba na novo vpisati.

Varnostna kopija iz 10 na 8.1, nobene nastavitve mailov ne povrne, vse je treba na novo vpisati, tudi slike ozadja ne zna povrniti in postavitve ikonic.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pa ikono priljbuljene tudi imaš a ne
smile-1.gif
...

Jaz bi tudi rad videl drugo Lumio 925 od fanatika
Večjega fanatika od tebe ni na planetu Zemlja, hecno da se tega ne zavedaš.

Priljubljene se pa z zadnjimi buildi končno sihronizirajo med W10 Desktop in W10 Mobile Edge, tak da je res počasi vse tipi topi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Verjetno me nisi razumel.

Ko vklopim edge/IE želim, da je spodaj levo ali desno ali kjerkoli drugje ikonica za priljubljene, da takoj pridem do njih...

V WP10 tega ni, moraš pritisnit na 3 pikice itd...da prideš do njih

Poleg tega je edge še tako neumen, da si ne zapomni oz nima priljubljenih iz telefona, ampak vedno flikne polni seznam...

wpss2016010300011.png

vidiš ikono, zvezdico na levi spodaj?, klikneš in imaš priljubljene...

v wp10 pa te ikone sploh ni in je ne moreš dati na "namizje"

in pol sem jaz fanatik, ker ne razumem razvijalcev v MS, kako jim rata nekaj kar je dobro delalo, uničiti

p.s.
da ne bo pomote pri androidu

imam nexus 7 2012, do nadgradnje na lolipo je deloval fantastično, nato pa je postal tablica neuporabna, štekala 100 na uro
sem šel po mukah nazaj na 4.4.x, je sicer bolje, a ne več tako kot fabriško

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Na desktopu pa te ne moti ta sistem okoli priljubljenih, ker je identično.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kje na desktopu? misliš PC?

tam uporabljam crome pa win 8.1

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Aja, no za telefon imaš tudi na voljo ostale browserje, recimo UC browser, si sprobal?

I

Izbrisan uporabnik #488

sem probal, ni mi všeč, ne vem kako je s certifikati

KTr1sk

Pripravnik
27. avg 2015
68
5
8
ve kdo ali kaj vpliva na delovanje "premium tempered glass screen" ki je malo debeljša plastika (ni steklo)
http://www.ebay.com/itm/100-Ge...9EAAOSwf-VWYTVG
ali je krivo WP10 beta, da včasih ne deluje vredu dotik, ko sem v imeniku hočem določenega poiskat grem s prostim navzdol in kar izbere in kliče oz ne deluje vredu dotik, včasih pa normalno deluje, pa tudi samodejno zatemnitev ne deluje vredu, tako da imam izklopljeno, ker prej na win8.1 je delovalo da ko sem se oglasil in telefon dal na uho se je ugasnil zaslon in potem avtomatsko prižgal ko sem dal od ušesa stran..zdaj to ne deluje oz se ne prižge nazaj..
imam pa lumio 640 in zadnjo beta 10-ko

druga pa dela vredu, je tekoče, tako da upam da bo delovalo kot na 8.1 in bo super

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
To si isti simptomi, kot ji je Snecer opisal. Kaljeno steklo ne pokvari občutljivosti zaslona na dotik. Sploh pa če ti večinoma normalno prime, v določenih redkih primerih pa ne, je zagotovo krivec beta os. Zna pa bit steklo problematično pri senzorju za vklop/izklop zaslona, ne pa vedno. Večina stekel ima zgoraj prav za ta namen izrezane luknje. Tvoje steklo ima odrezano samo za mikrofon spodaj in za zvočnik zgoraj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ajme beta, 3 telefone delajo
smile-1.gif
pa ne mi rečt, da niti ne probajo bete, preden dajo na net.

Zna bit da je krivo štekanje in lag

Zdaj ko sem na 8.1, to je drug telefon...

Raketa

I

Izbrisan uporabnik #488

Boš rekel, da ti pošto na wp10 odpre tako hitro kot na wp 8.1 povezano mapo prejeto?
smile-1.gif

Pa foto galerijo itd...