Imam tudi jaz Samsung S4 mini, pa HTC desire 6XX. Saj delata, oba sta nekje isti letnik kot lumia 925. Pa Lumia dela dosti bolj tekoče in z manj zatikanja in to na WM10. Na žalost je šla od hiše 4 dni pred pokom ekrana na L950 in mi je že žal. Tista dva androida sta pa ostala oba na kamenodobnem Androidu 4.4.
No, no, junija 2014 sem nabavil Lumio 925, iz meseca v meseca je bila zadeva bolj žalostna, praktično nobenih aplikacij, al pa mizerni polizdelki zanesenjakov.
Na koncu je zadeva bila že zelo neuporabna, FB je slabo delal, brskanje je postalo zaradi sesuvanja IEa mučno... a sem z njo vseeno vzdržal 4 leta.
Prej sem imel za hip Motorolo Moto G (november 2013), ki je še vedno v uporabi pri hiši, gor je uradni lolipop 5.x.x in zadeva še lepo špila, razen, da je po 5 letih baterija začela pešat. Telefon je bil ekstremno uporabljen ta leta, potolčen itd. a še vedno špila in gladko dela.
Isto sedaj Xperia, ma kaki WP izgled, androida si lepo očistiš, če že ni čist v originali in potem je prava milina za delat. Fotkič napram lumiji 925 precej boljši, lepše, bolj ostre slike in poudarjene barve (hdr), skratka ni da ni.
WP je crknil že takrat 2014, ko sem ga kupil, desetka je samo obupen poskus pri gotovem koncu, tega sistema nihče VEČ ne podpira, ni ga ne 2014 in ga ne danes, preprosto ni aplikacij in jih ne bo.
Jokat danes za neko lumio 950 je malo smešno.