Windows Phone 10

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
ksz

Jaz sem za mati narocil L550 in pa tednu uporabe ter zacetnem skepticizmu, da je to pa cisto prevec za se ucit....bi rekel, da je sedaj kar zadovoljna, jaz pa tudi, da ji je lepo steklo. Na uporabo racunalnika z win xp ni bilo sans. Tko da sedaj klici, sms in slike laufajo. Edina pritozba je bila, da baterija zdrzi zelo malo casa, le 3-4 dni.
smile-1.gif
Edino zvok je malo hecen, to bo treba se malo raziskat. Tako da priporocam za starejse wp.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Ne kaze mi vec notification za prispeli mail. Nic nisem spreminjal v nastavitvah telefona ali outlooka, le posodobitve telefona in prehod na release preview, kasneje ko ze ni delalo pa se na fast ring. Preveril sem vse nastavitve in imam vse prizgano, tako v settings - notification, kot v outlook mail settings. Kaksna ideja?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Po prehodih med različnimi nivoji posodobitev je dobro narediti HR.
Prav tako po večjih posodobitvah (TH na RS,RS na RS2) je dobro narediti HR in aparat nastaviti iz začetne nastavitve ročno.
BU zna prenesti nastavitve registra,ki se na novi verziji OS ne znajdejo najboljše.

Potem dela vse BP.

LP

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Po prehodih med različnimi nivoji posodobitev je dobro narediti HR.
Prav tako po večjih posodobitvah (TH na RS,RS na RS2) je dobro narediti HR in aparat nastaviti iz začetne nastavitve ročno.
BU zna prenesti nastavitve registra,ki se na novi verziji OS ne znajdejo najboljše.

Potem dela vse BP.

LP
To misliš samo na WP ? Pri Androidu ni potrebe po HR, morda edino, če bi šlo kaj narobe, ampak od 2010 še nisem imel potrebe po HR, ne po nadgradnjah in ne drugače ;-)

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
V temi o WP verjetno ne govorimo o Androidu, kaj praviš ?

Bejž v svoj peskovnik, pa igrače vzami s sabo !

LP

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Kaj pomeni TH, RS, BU?
Nastavit rocno bi pomenilo clean start in ne zadnje konfiguracije?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Pri Androidih teh "problemov" ni, ker redko kateri telefon sploh dobi kakšno nadgradnjo...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Tudi na WP ni ravno nuja, jaz sem naredil 1x že dolgo nazaj potem pa nič več. Deluje vse OK. Pa čeprav je bilo nadgradenj že toliko, da ne štejem. Andriid telefon mi ni dobil niti ene, žalost.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
V temi o WP verjetno ne govorimo o Androidu, kaj praviš ?

Bejž v svoj peskovnik, pa igrače vzami s sabo !

LP
Kako smo občutljivi
smile-1.gif
Samo nehi zavajat ljudi in pisati neumnosti, nobene potrebe po HR ni, če prehajaš na novo verzijo po uradni poti, OTA ali PCC. HR pa ja, če bi se slučajno kaj zaciklalo med samo nadgradnjo, kar se zgodi res poredko (pri vseh treh OS). Tistim, ki sami prckajo po telefonih s flešanjem in podobno se pa res priporoča HR.

@titov, ne boš verjel, še pri vsakem sem dobil vsaj 2 nadgradnji, potem sem jih pa itak podaril naprej v družini, ker več kot 2 - 3 leta mi je težko imeti telefon, se navelicam
smile-1.gif
Samo telefon (z velikim T) je treba kupiti in nadgradnje niso problem, če pa kupuješ kung fu pa nadgradenj sploh ne potrebuješ, ker itak vsako leto menjaš.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Res je, tisti, ki prehajajo na novo verzijo po uradni poti večinoma res ne potrebujejo HR.
Je pa dejstvo, da je HR priporočen ravno zato, da se odpravijo napake nastavitve registra po BU.

Tisti, ki posodabljajo po uradni poti se ne vključujejo v debate tukaj, ker jim aparati delujejo BP.

Veš torej kdo tukaj debatira in da je na neuradnih verzijah pač potrebno narediti HR po posodobitvi in občasno tudi CI.
To je še vedno boljše, kot pri konkurenci, kjer aparat brez CR skoraj ni funkcionalen.

LP

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Če se kaj zacikla in da ne delaš HR se lahko uporabi tudi proizvajalčev pc suite in uporabiš funkcijo repair. V večini primerov se vse uredi, seveda se pa vedno najde kakšen revež za katerega ni rešitve, takrat pa res preostane samo to kar si napisal.

WPT78

Majstr
6. maj 2015
1.102
-868
83
New update: 10.0.14393.103 (Redstone 1)
Release Preview:
August 25, 2016
Slow ring:
August 25, 2016

Bug fixes

- Improved performance for the speed of purchasing Store apps.
- Improved battery life of wearable devices (such as the Microsoft Band) while Bluetooth is connected and idle.
- Improved support for new near-field communication (NFC) chips for Windows 10 Mobile.
- Addressed issue with game or app audio not resuming after ending a call on Windows 10 Mobile.
- Addressed additional issues with compatibility, Remote Desktop, BitLocker, PowerShell, Direct3D, networking policies, Dynamic Access Control (DAC) rules, Microsoft Edge, Connected Standby, mobile device management (MDM), printing, Fingerprint logon and Cortana.

Nazadnje urejeno:

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Zadnje dni jih pa streljajo ko nori. Naj počakajo raje kak dan in dajo en konkreten popravek

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
To je vse samo za insider. Po redni poti bo tole le del večjega popravka. Če si tole omogočiš si prej seveda preberi agreement, ne potem kokodakat. Nekateri res nikoli zadovoljni, ali je preveč updateov, ali jih je premalo, ali pa kaj tretjega.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Pa ja, saj vem da je za insiderje, jaz imam na slow. Saj se nič ne pritožujem, samo nekaj mesecev nazaj ni bilo nove verzije po cel mesec, v zadnjem tednu pa 3.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Takrat je bila prioriteta Win10 desktop ker je bil release date določen, saj so podali izjavo.

opo

Pripravnik
2. dec 2007
50
0
6
Hej

Zanima me če naročim microsoft lumio 650 iz Anglije ,a bo se dal na telefonu nastavit SLOVENSKI jezik oz meni v Slovenščini.

lp