windows 7 - mnenja

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
mislim, da je v oni drugi WP7 temi nekdo spraševal po HTC telefonih, mogoče ga kupi.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Hmmmm...zanimanje za LG Optimus 7 je začelo drastično upadati........
17758-icon_confused.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
kaj mogoče kdo ve, če bodo kdaj v kratkem prišli ven mobilniki z dvojedernimi proceosrji, SG2 stil, samo z WP7?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Um, kaj se da pri stevilki recimo postavit kurzor vmes , da zbrisem samo zacetno niclo ?

Primer: 040888888 , hocem zbrisat 0. Nikak se nisn znal postavit pred 4ko. Je mozno ?

Danes kolegici od kolegice rihtal wp7 nov telefon. Wow, kera komedija. Na koncu je ze njej blo smesno, da je nabavla tako govno. Zanimivo da je n00b uporabniku bilo samoumevno, da zeli nastavit melodijo mp3 ki ji ga je poslala kolegica. Pa da si je pripravla muziko in slike, da si skopira na telefon ko ga priklopi s kablom na racunalnik in nanj namece v "mapo". Tudi zanimivo da je pricakovala, da si bo s kolegicami izmenjala slike in glasbo, a ji BT ni povezal s tujim telefonom. Imela je kontakte na SIMki, htela jih je skopirat na telefon. No-go. Sync ? Ja kaj te je to, jas hocem met na telefonu, moj stari je to mel.

Ni vedla kaj je GPS, ampak ko sem povedal da lahko to uporablja kot navigacijo se ji je zdelo super uporabno.Ko sem ji povedal, da ni za Wp7 se neke offline navigacije, je bilo se eno razocaranje. Pri Music appu je htela drugace razpored, kot da je prvi "Artist" nato tako dalje, htela je "Song" listing na prvem mestu. Seveda ni mozno. Zelela si je da ma v ozadju slikico, ne crnino in belino. Spet zal, ne gre. Na koncu sem se pocutil malo butasto, ker ji kaj drugega kot da zakaj ni nabavla Android nisem mogo rect.

Tak da ce kupi kdo nov HTC Trophy za 170€ v MB, se priporoca. Za ceno se najbrz da se kaj zmenit, toda ne pricakovat free phone.

Slike se da lepo skopirat. Melodije MP3 ne grejo za zvonenje, obstaja workaround. Ozadje za namizje, ga ni (verjemi, da ob teh velikih ikonah niti ozadja ne rabiš) pač imaš to famozno ozadje na lock screenu. Muzike si lahko narediš svoje playliste, kar se meni osebno zdi najboljša zadeva. Kontakte na SIMki nisem probaval, ker imam že leta sinhronizirane kontakte v Outlooku in jih od tam sinhroniziram. Navigacijo imam Navigon, ki ima ofline mape kar od Iphone verzije. Je pa res bolj dummy navigacija, ki ne omogoča shranjevanje poti itd, le navigiranje od-do. Mape pa so kar ažurne. BT prenos pride z Mango updatom, pravtako s tem tudi veliko ostalih pomankljivostim.

Ja in če si je WP7 kupila ženska, je to res mimosun, ker pr barbika-tip-babe se pač mora vse šajnat.

Samo za info: moji ženski sem ponudil mojo staro Omnio 2 (wm6.5) z SBP mobile shellom, ozadjem, ikonami, live wether, in še in še in je noče met, ker hoče mojo Omnio 7 z wm7, ker se ji telefoniranje, smsjanje, slikanje, in ostalo igračkanje zdi mnogo prijaznejše. Ne vem zakaj ampak tak je.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
evo, v roku parih dni dobim hd7. upam, da mi bo dobro sluzil, ce pa bom do manga oz. prihoda neke pametne navigacije le to potreboval, pa bom uporabil sedajsnji wm6.5
lahko porocam kako se bo obnesel, ce koga zanima..

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
pre-build mango je na voljo za developerje (in tudi chevron unlocked aparate) trenutno sem pri zadnjem updejtu.. vleče so kot želva =D

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
pre-build mango je na voljo za developerje (in tudi chevron unlocked aparate) trenutno sem pri zadnjem updejtu.. vleče so kot želva =D

Obvezno poročaj, kako dela, nove funkcionalnosti itd ...
cheer.gif

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Nimam pripomb, nikoli zastekal ali kaj podobnega. Škoda je le da multitaskinga (oz novega apija) ne podpiraje aplikacije.. bo treba poačakti na update ki se pa verjetno nebo zgodil pred urandim izidom mangota. Isti build so imeli tukaj na voljo http://www.engadget.com/2011/06/27/windows-phone-7-5-mango-in-depth-preview-video/ le prebrati članek in bo =)

Če imas chevron unlocked lahko direktno nalozis mangota ce poberes te datoteke in preber pdf =) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1148123

Chrevron unlock samo za 7004/7008 - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1143999

Zadeva se zaklene kar pomeni da ne mores deployati homebrewa razen ce imas lg i think
confused-1.gif
. Vem le da se vsi HTCji zaklenejo =)

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In....naložim Mangiča ali počakam?

Bi moral drug ROM naložit, ker mam vse update-ano.
crazy1.gif

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Da vidim, če prav razumem...

Če kupim LG optimus 7 lahko naložim MP3 melodije direktno s svojega računalnika, le kot ringtone jih ne morem uporabljati, prav tako lahko prenesem slike direktno s kompa (ali gre le preko ZUNE-a)?
BT dela samo z BT slušalkami in za nič drugega?
Glasnost ne moreš nastavljati za vsako stvar, ki oddaja zvok posebej, ampak, če imaš zvonenje nastavljeno na recimo 15, vse kar oddaja zvok deluje z galsnostjo 15?
Ni profilov?
Navigacija le Navigon? ( se da to dobiti kje for free?)
Ni multitaskinga?

Naj bi Mango odpravil vse te "napake"?

Se pa fotoaparat se zažene samo s stiskom na gumb sprožilca, ni treba dejansko odkleniti telefona (velik +) ?

Nekako mi je tale LG še najbolj všeč od možnega izbora (še nokia c6-01 in HTC wildfireS), vsak ima svoje kikse, le odločiti se moram še s katerimi kiksi bom lažje preživel.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Lahko ti preverim vse, drugače pa najbolje da kupiš en telefon, kar takoj update-aj na mangota, zdaj je tako enostavno da osnovnošolko navadim update-at.

Mango ne odpravi vseh "napak" ampak je pa super.
zmaga.gif
Pred mangom je pa res polizdelek, saj skoraj ni nič za nastavljat.

Pa BTW nič se bat winsov, jaz z mangom beta nisem mel niti ene težave oz. napake.
shocked-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
1. Kar se tiče ringtoneov: http://windowsteamblog.com/windows_phone/b/windowsphone/archive/2011/06/28/ringing-in-mango.aspx
2. Slušalk nimam, s PCjem se poveže, najde pa tudi druge telefone ala Android ipd.
3. Se nastavlja posebi, ne pa vsega ja...zdaj ne vem kaj je na mangotu ampak mi ustreza oz. še sploh nisem opazil kakega pomanjkanja na tem področju.
4. Ni profilov...tudi v mangotu ne
5. Navigacija sam Navigon in gre free
6. Je multitasking na mangu samo manjkajo še appi k to podpirajo, ostalo kar je od MSja gor vse multitaska....kao.
grin1.gif

Mango ni odpravil vseh teh napak, samo pa dela res odlično z Mangom nameščenim, zelo netipična zadeva za Microsoft, bi mislil, da bo ravno obratno.
grin1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Jaz si še nisem Mangota gor poknil, bom v kratkem, ko še kak nov build ven pride.

Glede navigacije:
Ravnokar sem Navigon 3.0 gor dal, in moram rečt da je že cool navigacija. 1.4 je bila res čisto osnovna, samo navigira in to je to. Na 3.0 pa že lahko shraniš priljubljene točke, funkcija take me home, prometne informacije, mape pa kot sem rekel iz iPhone variante, in jih naložiš posamično katere pač rabiš, google lokaj search... V glavnem vse kar rabiš. Nima pa 1000 in eno nastavitev kot Igo8.3.x ki pa jih večina itak puščaš defoultne.

Zanima me pa res zakaj pri vragu vsi tako iščete multitasking. Jaz ga še sedaj ne rabim. Bo pa mMango imel multitasking (poglej si kak video na youtube-ju), in aplikacije v obliki servisov (če res želiš da ti kaj laufa v ozadju).

Mp3-je lahko nalagaš preko zuna, razvit pa je tudi že USB-enabler, kjer imaš preko USB-ja dostop do dokumentov in slik in glasbe. Le preko file explorerja na telefonu (WP7 root tools) ne pridem do njih, ker še ne vem kje se nahajajo. Pa itak se še datoteke ne odprejo direktno.

Še ena: uporabljat sem zažel claud, torej Sky Drive. In ni niti butasta zadeva. Le podatkovno linijo rabiš. Torej wifi če nočeš stroškov povečevat.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni izgovora bi rekel, da ne upgradeaš na mango. Ne boš nobenih unlock problemu ali pa komplicirane namestitve, samo na XDA poglej za n00be navodilo pa boš mel v urci gor mangota, ne rabiš čakat nov build če je pa ta 100% stable.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Saj imam na XDA skoraj vse topike prebrane...
smile-1.gif

No v bistvu je bilo tako: imel sem že naložen Mango, pa sem bil malo nepreviden in sem pustil originalni Chevron unlock, moral bi pa neko datoteko prepisat. No in po updejtu mi nobena crackana aplikacija ni delala. Pa sem probal restavrirat stari NoDo. Pa mi je pri 18% javil error, telefon pa se je zabrickal. Sledil je saj veš... vse jovo na novo, hvalabogu ima Samsung dobro orodje in originalen ROM, da sem telefon zopet oživil. No potem sem rabil spet par dni da sem telefon spravil v neko normalno stanje, vključno z tooli, igrami itd..

Saj bom sigurno slej kot prej na Manogtu, brez skrbi.

Edino kaj me na Mangotu razkajfa je tista vsiljena vrstica v lanscape načinu browzanja. Ne vem zakaj so sploh ukinili full screen browzanje. Upam da bo obstajal kak registry tweak.